Паническо разстройство - 50

• 42 084
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Година?!?!? Ти ме отчайваш съвсем…

А какво ли става с другия анонимен? 😒
Не е писал скоро. Вероятно е спрял успешно лекарствата и дано.
Аз сега да отивам ли в Спешното на скенер за този синдром, ако имам нещо увредено, 5htp и цялата каша?
Абе нищо ви няма бе, хора. Седнете си на гъза. В тоя ковид сега само до паникьори им е на лекарите. Нямаш никакви симптоми освен паника и тежка хипохондрия. От добавки няма кво да се случи, особено с 5-htp. Аз съм пил по 10 капсули + мелатонин + hemp seed oil и нищо. Не сте толкова чупливи. Сега аз ще кажа как бих постъпил, защото съм бил в тая ситуация. И не пиех бензо. 100 грама водка на екс с една бира. И след това бих се отпуснал. Ако е паника, ще отпусне и ще замаи. Ако е болест, ще има прояви на повръщане , болков синдром и т.н.
Но в спешно не стъпвам, особено в момента, както им е претоварено на лекарите. Най - много да отнесете ангиография за стент и после по-зле.

А когато нещо не е ОК правя 3 качвания на 8 етажа бързи и ако съм жив, значи нищо ми няма. Тъкмо загрявка.
Нямам повръщане, но имам гадене и болки в главата, което ме панира още повече, ама ако се налага, хуквам към Спешното, макар и досега да е станало нещо, ако е имало да става. Освен да нямам нещо в главата. Ужас голям. Пих 1/2 лексотан и взех леко да се освествам. Ще пробвам с 20-30гр тия дни, че ако изпия 100гр водка, наистина ще съм за лекар.

# 661
Георги, какво мислиш за тази форма на магнезия? Много я хвалят относно когнитивните функции
 https://bulvit.com/now-magtein-magneziev-treonat.html?gclid=Cj0K … RUvkaAtPeEALw_wcB
Нямам мнение особено. Това е нова форма. Според проучванията до момента, които чета - оправя депресията, помага за Алцхаймер, подобрява мозъчната функция, подобрява когнитивните възможности и др... Но при плъхове. На теория е супер, на практика няма големи изследвания все още.

# 662
Момичета, успокойте се. Според мен нищо ви няма здравословно, това е на психическа основа. Започнете да се разхождате, всеки ден ходене. Ако може и плуване. В някаква криза сте, ще отмине, но си дайте време. Ако имате възможност, ходете на психотерапия, това ще ви вдигне.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 10:42 от veseuka

# 663
Момичета, успокойте се. Според мен нищо ви няма здравословно, това е на психическа основа. Започнете да се разхождате, всеки ден ходене. Ако може и плуване. В някаква криза сте, ще отмине, но си дайте време. Ако имате възможност, ходите на психотерапия, това ще ви вдигне.
Аз започнах от скоро. Дано ми помогне.

# 664
Хора… отчаяна съм. От вчера насам мисля и само мисля.. как се провалих. На 29 години с хапчета, в момента безработна, без деца, вероятно в тежест на всички. Това чувство ме побърква.. токова съм тъжна, как стигнах да тук… толкова ми е гадно 😔

# 665
Имала съм и аз и пак имам ужасни периоди. Имаше момент, нощно време не спях, будих се със сърцебиене и високо кръвно. Месеци наред не спях. Беше ужасно. Почнах деанксит, помогна ми. Като го спрях, пак същото и така докато не стиснах зъби и го изтърпях, казах си, че няма да умра. Отнме ми много време, но отказах да взимам от тежките лекарства, точно защото знаех, че още по-трудно ще се откача.Понякога не може  без антидепресанти, но не можем цял живот така да я караме. Важно е да имате и подкрепа, обикновено хората не разбират, мислят, че се лигавим. Общувайте с хора, излизайте. Не стойте вкъщи,това влошава нещата.
Цвети, аз съм на 35, нямам деца и от скоро съм безработна. Не си сама, може да се каже, че съм класически провал. Grinning

# 666
Очевидно и воля нямам да се боря… не знам просто какво да мисля вече, но не мога да се отърва от това чувство за вина, което ме стиска за гушата жестоко…

# 667
Чувството за вина причинява много проблеми. Работи върху това и спри да се чувстваш виновна. Кажи си майната му, каквото-такова. Просто вътрешно имаш борба и не можеш да се успокоиш. Започни от някъде, знам какво е да се луташ и тревожиш непрестанно, но това не помага. Започни с това да теглиш една майна на очакванията на околните към теб. В крайна сметка не е краят на света и без деца, и без работа. Ако можеш, иди на психолог и отработи проблемите си, това ще помогне, не хапчетата. Те замаскирват проблема, но не го решават. И аз имам проблем с чувството си за вина, и това, че не получавам достатъчно подкрепа, също ме паникьосва. Разбери, че най-важна си ти и се успокой Wink

# 668
Чувството за вина причинява много проблеми. Работи върху това и спри да се чувстваш виновна. Кажи си майната му, каквото-такова. Просто вътрешно имаш борба и не можеш да се успокоиш. Започни от някъде, знам какво е да се луташ и тревожиш непрестанно, но това не помага. Започни с това да теглиш една майна на очакванията на околните към теб. В крайна сметка не е краят на света и без деца, и без работа. Ако можеш, иди на психолог и отработи проблемите си, това ще помогне, не хапчетата. Те замаскирват проблема, но не го решават. И аз имам проблем с чувството си за вина, и това, че не получавам достатъчно подкрепа, също ме паникьосва. Разбери, че най-важна си ти и се успокой Wink

Започнах психотерапия, но са минали само две сесии, а и бяха в горе-долу читавите ми дни. Сега имам час чак в петък… говоря с близките ми, те ме убеждават, че не съм им в тежест, подкрепят ме, но това чувство за вина и за провал не ме напуска. Ужасно е… дано сега в четвъртък като се видя с психиатърката да успеем да уцелим лекарствата, а и аз да успея някак да повярвам в себеси, и в това, че животът е пред мен и е рано да мисля, че съм се провалила! Баси човекът до мен дава всичко за мен, какво не ми е наред забога?!

# 669
Цвети, стегни се, изобщо не си се провалила. Знам, че си в период, в който мислиш така, но това е заради психичните неразположения, които претърпяваш. На всеки човек могат да се случат тревожността, паник атаките, депресията, обсесивно-компулсивното разстройство. Никой не е застрахован, още повече, ако е чувствителен, емоционален и добър човек.

Много е важно това, че имаш подкрепата на близките ти - самите те ти казват, че не си им в тежест. Това е нещо, с което много малко хора със сходни на твоите проблеми могат да се похвалят. Обикновено даже и най-близките тръгват с предразсъдъци, с присмех и недоверие към подобни проблеми. Когато човек има подкрепа и я усеща, нещата са коренно различни.

Другото, което ще ти кажа - животът е прекрасен и има още много хубави неща, които ще преживееш. Просто трябва да се отпуснеш, да се пуснеш по течението - било то с медикаменти, било то с посещения при добър психотерапевт. Най-голямата ни грешка е, че се опитваме да контролираме всичко в животите ни, а това не е възможно. Не всички неща зависят от нас и не ние сме центърът на вселената, колкото и да ни се иска понякога.

Припомняй си всеки ден колко умна, добра, красива и талантлива си, защото си такава, това е истината. Съвсем скоро всичко ще се нареди, просто трябва специалистите да ти назначат подходяща терапия с правилните за теб медикаменти. Знам какъв ад е с натрапчивите мисли и страхове, с паник атаките, но когато се страхуваме, ние всъщност им даваме власт над нас и не постигаме напредъка, към който се стремим.

Дано не съм станала досадна, но просто се опитвам да те успокоя, защото усещам колко си напрегната и разтревожена. Heart

# 670
Към всички в групата... Здравословно всички сме добре ,здрави, прави пу пу.. Страха е най-големия враг на  човек, аз не съм много цъфнала и понякога изпадам в паника ,но гледам да се разсвйвам.Цвети моля те намери си хоби ,излизай ,чети,рисувай.Какво стана с психоложката ходиш ли?Тя най-добре ще те насочи.

# 671
Цвети, стегни се, изобщо не си се провалила. Знам, че си в период, в който мислиш така, но това е заради психичните неразположения, които претърпяваш. На всеки човек могат да се случат тревожността, паник атаките, депресията, обсесивно-компулсивното разстройство. Никой не е застрахован, още повече, ако е чувствителен, емоционален и добър човек.

Много е важно това, че имаш подкрепата на близките ти - самите те ти казват, че не си им в тежест. Това е нещо, с което много малко хора със сходни на твоите проблеми могат да се похвалят. Обикновено даже и най-близките тръгват с предразсъдъци, с присмех и недоверие към подобни проблеми. Когато човек има подкрепа и я усеща, нещата са коренно различни.

Другото, което ще ти кажа - животът е прекрасен и има още много хубави неща, които ще преживееш. Просто трябва да се отпуснеш, да се пуснеш по течението - било то с медикаменти, било то с посещения при добър психотерапевт. Най-голямата ни грешка е, че се опитваме да контролираме всичко в животите ни, а това не е възможно. Не всички неща зависят от нас и не ние сме центърът на вселената, колкото и да ни се иска понякога.

Припомняй си всеки ден колко умна, добра, красива и талантлива си, защото си такава, това е истината. Съвсем скоро всичко ще се нареди, просто трябва специалистите да ти назначат подходяща терапия с правилните за теб медикаменти. Знам какъв ад е с натрапчивите мисли и страхове, с паник атаките, но когато се страхуваме, ние всъщност им даваме власт над нас и не постигаме напредъка, към който се стремим.

Дано не съм станала досадна, но просто се опитвам да те успокоя, защото усещам колко си напрегната и разтревожена. Heart

Напротив, благодаря ти от сърце за милите думи! Неслучайно пиша тук, защото знам, че голяма част от хората тук ме разбират! Аз знам, че лекарствата ще са просто патерица, и аз трябва да приема състоянието си, и да спра да се боря и да отказвам да го проумея. Просто ми е адски трудно, и въпреки, че моите хора ме подкрепят у мен живее страх, че някой ден ще спрат и ще се откажат от мен, понеже в момента не виждам скорошен изход от това положение, а толкова ми се иска да повярвам в себеси, но никога не съм си вярвала достатъчно, че да вярвам и в другите. Винаги съм имала ниска самооценка, може би защото никога не съм била самоуверена, и виждайки другите жени колко са самоуверени…
Абе много фактори има при мен, които явно ми пречат да си повярвам. Дано успея да се справя…

# 672
Само помислете например в Афганистан на жените какво им е в момента, и сравнете ситуацията си с тяхната. И само да не чувам, че там е трети свят, че е мизерия и т.н., защото не е. Тук не сме по-добре. Илюзията за цивилизованост се налага от Запада. Нищо ви няма, приемете, че имате временно състояние. Това е.

# 673
Искам да се пошегувам - дано ме разберете, като толкоз ви е страх ( като мен) от болести как точно сега ще отидеш на скенер? Аз не мръдвам- нашата област е яко червена, първото 19 г момче почина тук юни 2020, оня ден още едно дете на 18 си отиде с Ковид. Кви скенери, кви лекари? Не мърдам аз.
Цвети, пий лекарствата ще стане, много ама много търпение и воля трябват. Иначе Георги е прав, ако в момента останем на пътя без пари и без дом, така ще се стегнем всички, изобщо няма да се сетим за па.

# 674
Не съм много съгласна. Ако човек има проблем, какво трябва, да чака да мине Ковид още 2 години ли ? В случая според мен дамите нямат нужда от скенер, но има хора с хронични заболявания, които не могат да чакат да отмине пандемията. Доста хора си заминаха ей така, защото никой не ги лекува адекватно и джипитата се скатават. Моят баща му отлагаха операцията миналата година заради Ковид. Съжалявам, но има и по-страшни неща от това.

Общи условия

Активация на акаунт