ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 542
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Лейди, не знам дали Кашкаят  принадлежи към племето на Големите Черни Жипове и споделя тяхната слава и привилегии Stuck Out Tongue Winking Eye, но и да не е съвсем така, ти желая да ти случи вярно и да видиш само хубаво от и със него Simple Smile

Детето прочете "Тютюн", но само защото беше "на заточение" без интернет и други деца. За (мое) съжаление - за кратко, та с това се и изчерпа ангажираността ѝ с училище.

# 151
Нашата ЛЛ каза “категорично не” за ваксинация на младежа и ако започнат натиск от училище да направя всичко възможно да не се ваксинира (включително индивидуално обучение и т.н.). Иначе тя самата се е ваксинирала с Янсен, на мен препоръча същата (заради хормоните, които пия и наместването на ваксинациите помежду приемите - с 2 игли не се получава схемата). Изпълних цялата схема, набодох се и едва не умрях от реакция към ваксината (с 10 дневен чадър от антихистаминов препарат) Scream
Та въобще не си помислям да причиня такова нещо на тийна, ще го карам на молитви да го изкара леко, ако се разболее…

# 152
Алергична реакция ли получи, Беки?
Атопик ли си? Ако да, беше ли на алерголог преди ваксината или се довери само на ЛЛ за съвет?
Аз съм атопик и преди ваксината бях на консултация при акад. Петрунов, който е алерголог-имунолог, той ми направи и тестове на състоянието към онзи момент. Категорично препоръча рНК ваксина, направих антихистаминов чадър общо 2 месеца около ваксината (по 15 дни преди и след и през цялото време между двете игли), а 15 минути преди самата ваксинация ми биха Урбазон и при двете дози. Слава Богу мина добре.

А вашата ЛЛ с какъв аргумент така категорично ви посъветва да не ваксинирате набора? В смисъл, има ли нещо конкретно предвид?

# 153
ЛЛ е на мнение, че няма достатъчно информация за ваксиниране на подрастващите срещу ковид и не може да се прецени адекватно полза-вреда от тях.
Аз съм с хранителна алергия, за която категорично отричат да има връзка с ваксините срещу ковид, обаче при ваксинацията препоръчват да не се консумира шоколад, ядки и яйца (към тях съм алергична). Добавям приема на хормон и нещата стават съвсем неясни. ЛЛ каза, че това са странични ефекти от ваксината, не алергична реакция и на общия фон съобщени такива е в реда на нещата, просто интензитета е бил по-силен. Например обикновено хората получават замайване, а при мен беше световъртеж с причерняване и загуба на съзнание за не знам точно колко време, но час по-късно успях да се вдигна от пода. Може само за минута да е било и да съм заспала, може и за повече - не зная. Температурата като реакция е описана около 37,5, при мен беше около 12 часа 39,5 до 39,9, след това още толкова време около 37,5 - 38. Главоболие имах направо мигренозно, а болките в мускулите не ми позволяваха да мръдна.
Хубавото е, че след 24 часа всичко изчезна, сякаш не е било Rolling Eyes

# 154
Много неприятно! Това със загубата на съзнание си звучи страшно. Добре поне, че всичко е разминало сравнително бързо.

А иначе, дето има поговорка и си е вярна - колкото глави, толкова мнения. Нашата педиатърка пък горещо препоръча ваксина, с аргумента, че делтата удря все повече деца. Ваксинирала е и двамата си внуци. Тя също препоръча Пфайзер за всички, и за тийновете, и за възрастните.
Дано всички са здрави, ваксинирани или не, и да свършва тая гад.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 08:08 от мартеа

# 155
Здравейте. Искам да попитам знаете ли за училище със свободно място, тъй като повечето не ги обявяват на сайтовете си?

За кой клас?

# 156
  • София
Ние къщно преболедувахме в края на ноември, средно тежко, на домашно лечение, но с коварни дългоковидни последствия. Синът ми имаше температура една нощ и това е. Ние се ваксинирахме още при първата зелена вълна точно с Астрата от "прокажената" партида. Без странични ефекти, безпроблемно.
Наборът беше с някаква кашлица точно преди края на учебната година, направихме му антигенен и два вида антителни тестове. Оказа се с отрицателен тест за активен вирус, но с някакви много мижави антитела от очевидно прекарания ковид през декември. Така че, с бодра крачка се имунизира веднага, след като обявиха, че одобряват ваксинирането за младежи над 12 г. и посрещна 16-тия си рожден ден с приключена ваксинация с Pfizer. Единственият докладван ефект беше, че лепенката за след убождането го е оскубала. И изкръшка от фитнес един ден, понеже му били уболи по погрешка "силната ръка".

# 157

Ние и баткото (пълнолетен е, сам си реши и ни изненада с това) сме ваксинирани. За набора още се въздържаме, заради футбола и разговорите с треньори и спортни лекари. Казват да изчакаме с ваксината. Ще видим по-натам.

Моля, сподели какво са казали треньори и спортни лекари.

# 158
  • някъде ... тук ...
Казаха да изчакаме, защото не било ясно как ще повлияе на организма на по-късен етап заради по-големите натоварвания в момента. Не е кой знае какво, но засега чакаме. Пак ще разговарям, така или иначе.

# 159
Дописвам информацията за ваксинацията ми: с ниско кръвно съм и се оказва, че ваксината допълнително понижава кръвното, оттам и съобщените замайвания, световъртежи и т.н. екстри. Само че информацията я намерих след като търсих причина, а това е елементарен въпрос, който могат да ти зададат преди да те боцнат. Всъщност никой нищо не пита при ваксинацията, връчват ти декларацията и си свиркат. Дори упоменатите 15 минути за наблюдение не ти осигуряват. А тези като мен с късните реакции съвсем няма какво да направят.

# 160
Дописвам информацията за ваксинацията ми: с ниско кръвно съм и се оказва, че ваксината допълнително понижава кръвното, оттам и съобщените замайвания, световъртежи и т.н. екстри. Само че информацията я намерих след като търсих причина, а това е елементарен въпрос, който могат да ти зададат преди да те боцнат. Всъщност никой нищо не пита при ваксинацията, връчват ти декларацията и си свиркат. Дори упоменатите 15 минути за наблюдение не ти осигуряват. А тези като мен с късните реакции съвсем няма какво да направят.

пиши им. Там в декларацията има упоменато да се докладват всички странични ефекти, които има човек. Наистина, ще е от полза, после предполагам ще го включат в информационната листовка.

# 161
  • София
Дани, баш Пикльо и Посерко. Казват, че и сериалът бил готин, но не съм го гледала.
Беки, сериозна реакция.., как 1 час на пода, човек, самичка  ли беше? Радвам се, че вече всичко е наред.

За ваксините - малкият стана преди седмица на 12, за него повече се чудя.., за каката по-скоро се чудя кога да бъде.. по морето има вакс. центрове, не знам.., ще го мисля...
Джипито не ваксинира вече, защото като отвори флакон и трябва да го хвърли после.. тъжна работа.

За коментарите и дали да или не - според мен всеки си говори как му дойде и всеки споделя каквото, където намери.. това вярно, невярно.. кой ти гледа.. екшън да има
А информацията трябва да е от хора, дълбоко навлезли в тази материя. Но на тях също не им вярват сума ти хора.

По-интересното ми е как, ако човек го интересува нещо за строене - ще пита строител, за кола - автомонтьор и т.н. и т.н..., но за медицина всички са адски компетентни и всичко разбират и знаят.

Около мен повечето приятели са ваксинирани, откъм тийнове знам за двама.

НЕ ИСКАМ ДО!

# 162
Подадена е информацията - ЛЛ се зае с това и описахме всичко, дано я включат като предупреждение поне.
Сънчо, детето спеше в другата стая, но това беше много рано сутринта (ставам в 5 ч) и то все едно съм си сама Grinning

# 163
Ех, то съвсем страшно е било, не си била в болницата по време на реакцията. Аз от това най-вече се притеснявах, защото четох, че антихистаминовият чадър може да замаскира и забави алергична реакция. Затова и двата пъти стоях по един час пред кабинета и не бях сама после през деня. Може и да е смешно, но ЛЛ ми беше написала рецепта за Адреналин и Урбазон, Адреналина едва ми го дадоха в аптеката, въпреки рецептата. Имах и това в чантата, не че знам как се слага. А ти си с Янсен, така ли?

# 164
Да, с Янсен заради еднократното поставяне.
За болница не съм си и помисляла и между ваксинацията и първата реакция (висока температура) имаше 6 часа, няма кой да наблюдава толкова дълго без никакви признаци за проблем. Всичко започна изведнъж и след 24 часа пак така изведнъж се оправи. Сега съм си съвсем добре, освен болката в ръката (където е инжектирана) няма друго.

Общи условия

Активация на акаунт