ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 541
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ваксини извън задължителните не съм слагала никакви. За тази против ЧПВ ЛЛ спомена преди 3-4 години, но с половин уста и реших, че са натиснали лекарите да я предлагат. За Ковид ваксината пак ЛЛ каза, че тя не би я направила на непълнолетно и това, в допълнение към нежеланието ми да повлиявам на човек, който след време да ме обвини, че съм му съсипала живота, ме отказа. Аз съм се ваксинирала, но това е лично решение на възрастен. ​

Благодаря на всички за пожеланията! Дай, Боже, да се сбъднат!
Ето и 1 картинка на Кашкая

Скрит текст:
За късметлиите, които не ме познават на живо, това на волана съм аз

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 17:36 от Fair Lady

# 136
Аз съм ваксинирана, въпреки трагичния случай в семейството ни заради ковид, въпреки многобройните ми молби, разговори и спорове, съпругът ми не се ваксинира. Сега го изкара средно тежко, аз преминах през вируса съвсем леко. Той ще се възстановява дълго. При първа възможност, щом ми премине карантината ще ваксинирам дъщеря си, нямам сили да преминавам повече през този ад.

# 137
Моята беше решила да се ваксинира, сега около 1 септември мисля да се сдобие с първа доза. Малко е късно, но пак ще е някаква защита.

# 138
  • София
Лейди, честито и безаварийно!

# 139
Не помня обсъждахме ли го. Някой ваксинира ли наборите?
Наборката не е в София, а идеята... втасва. И понеже ми се струва, че никой няма намерение да се погрижи за каквото и да ограничаване на разпространението в училище (по принцип, а и в нейното/нашето в частност), нещата отиват към ваксина, прибере ли се...

п.с. видеото си е там, но трябва да се гледа през линка

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 20:51 от Nara

# 140
  • София
Лейди, безаварийно шофиране, лесно паркиране и само хубави дестинации!

# 141
  • София
Лейди честита нова придобивка!Леко и безаварийно да те отвежда до желани дестинации!

# 142
  • София
лейди,  със здраве, късмет и безаварийно!

# 143
Здравейте. Искам да попитам знаете ли за училище със свободно място, тъй като повечето не ги обявяват на сайтовете си?

# 144
Децата имат шанс да разберат като започне годината, или ако някой приятел сподели ваканционно, че се премества.
Може би да си набележите някакви училища и да прозвъните канцелариите им.

# 145
  • София
Здравейте. Искам да попитам знаете ли за училище със свободно място, тъй като повечето не ги обявяват на сайтовете си?
И моят съвет е да позвъните  в самите училища.

# 146
  • София
Лейди, честита придобивка! Леко и безаварийно и много хубави дестинации да посетите!

За ваксините - аз го изкарах тежко през март с хоспитализация и всички екстри. Съпругът и наборката бяха отрицателни и не развиха симптоматика. Около месец се възстановявах след това. Имам антитела и да раздавам. Сега през септември ще ходя да се тествам, за да видя дали намаляват. Съпругът се ваксинира април-май. Голямата щерка също се ваксинира. Тя принципно си искаше, отделно вече във Франция въведоха такива забрани да се посещават обществени места без ваксина или ПСР, че практически те принуждават да го направиш. Наборката много иска да се ваксинира, но то не е, защото я е страх от боледуване (тя ме обгрижваше без дистанция, когато бях най-зле), а за да може да пътува до Франция при сестра си .... Не сме я тествали за антитела, но сигурно ще го направим през септември, поне да сме наясно.

# 147
  • Разпиляна във въображението
Здравейте! Надявам се да стана по-редовна и аз!

Моята девойка нищо не е подготвила за десети клас по време на ваканцията. След като не успя да се представи добре за ниво немски в училище, септември ще се явява в Гьоте на изпит и усилията са насочени натам.

# 148
Да се отчета, след като повдигнах темата. Ваксинира се днес наборката. Нямаше хора, изобщо не сме чакали, а после, докато стояхме отпред половин час да наблюдаваме за реакция, дойдоха още няколко тийнове, като между тях имаше и едно по-малко дете - на около 13-14. Две от децата бяха за втора игла.
Никаква информационна кампания няма за това, че вече е разрешено за деца след 12-годишна възраст. То никаква информационна кампания нямаше и за ваксинирането като цяло, та какво да очакваме за децата. Голям минус за България като държава.

# 149
  • някъде ... тук ...
Онзи ден четох някъде, че тийнеджърите в момента са тези, които вдигат общия процент ваксинирани.

Ние и баткото (пълнолетен е, сам си реши и ни изненада с това) сме ваксинирани. За набора още се въздържаме, заради футбола и разговорите с треньори и спортни лекари. Казват да изчакаме с ваксината. Ще видим по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт