ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 530
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
aniK, това с четенето е остро инфекциозно заболяване, което ще премине за седмица, две Stuck Out Tongue Winking Eye
И моят син, който пипа книга ако трябва да я подари, чете Сапиенс на Харари и Големите въпроси във физиката. Период е.

# 121
  • София
Лейди, честит ти Кашкай и честит комп на щерката.
И моят синковец се сдоби с Ексбокс (с паричките от РД) - случих на страшна сделка в olx, в гаранция, ползван 8 месеца, но момчето, което го продаваше - абсолютен маниак, беше запазил всяка торбичка, хартийка, опакован, изчистен - все едно от Технополис го купих.
Само дето реши, че съм свободна женка на 37 и взе да ме сваля, хахаха. Но после се извини.. той към 30 ми изглеждаше, къде реши, че съм колко него направо му се чудя..но беше забавно. Както и да е, но моят вече не знае какво да си измисли за рождения ден, така че пустия ексбокс отдавна ги вълнуваше, та може би и при щерка ти така.

Нашата отпуска е от края на август, живот и здраве, всеки уикенд сме си на път, свикнали сме. Но да седим повече през септември ни е най-любимо, въпреки че все си имаме работа морскохазяйска.

За Тютюн нищо не съм чула. Ние като го учехме май и аз не го прочетох, но помня как в час по БЕЛ си четях нещо на Артър Хейли и госпожата ме видя какво правя и ме вдигна да правя сравнение между чичо Хейли и Тютюн.

Моята чете или прочете, не знам, Малкият принц на френски, брат и го прочете на български Simple Smile (Дано не се повтарям)
Сега почна моят любим Джерарлд Даръл - твърде описателен при фауната, но голям купон в частите за семейството му..., още помня смешните части из книгите и понякога си ги чета да си се похиля.. луда работа.

Да сте здрави и да е спокойна седмицата.

# 122
Брей, Ани, много сериозна литература е подхванал твоят син, браво!

Моята девойка беше подхванала Тютюн и каза, че й е интересна, но мисля, че не я дочела, не съм сигурна. Тя в момента е на село, там са една компания деца на възраст от 5 до 10 клас и добре играят всички, нищо, че са различни възрасти - през деня на жегата играят на настолни игри, карти, тенджера, асоциации и др., привечер на волейбол и федербал, а като се стъмни правят страшно настървена криеница, в пълна тъмнина, облечени целите в черно. Даже малката ми дъщеря на тая криеница падна и си размаза лицето в една врата, та я водих в Пирогов да видим дали е счупила носа, Слава Богу не беше. Правиха си и преходи в околността, сами, голяма радост - ставаха в 6 и тръгваха в 7 две сутрини, за по 3-4 часа минаваха няколко километра. Заедно предната вечер преди преходите всички деца си правеха сандвичи, един донесъл лютеница, друг хляб, трети кисели краставички, четвърти салам.... голяма забава падна с тия сандвичи, после в къщата (там се случват игрите, добре, че свеки е широко скроена) беше мазало. Като цяло, макар че няма такава компания в София, радвам се, че преживява това наборката, защото по принцип е тежък интроверт и никога не е имала такива преживявания, някак все така се случваха нещата досега, че летата ги е карала все самичка.

Такива работи при нас.
Свива ми се сърцето като си помисля за ДО. Въобще ми се свива сърцето като си помисля за коронавирус, няма ли да приключва вече тая гад....

# 123
# 124
  • София
...Сега почна моят любим Джерарлд Даръл - твърде описателен при фауната, но голям купон в частите за семейството му..., още помня смешните части из книгите и понякога си ги чета да си се похиля.. луда работа. ...
За Пикльо и Посерко? Grinning

Светкавичке, това къде е? Родопите ли са?

# 125
  • Sofia
мартеа, много добре звучи "селският" им живот! Аз помня едно лято при баба (единственото, в което майка ми едва се раздели с нас за една седмица, за да ни остави там) - беше страхотно!
Сънчо, на високи обороти ми се струваш Laughing
На Лейдито доходна и безаварийна (забравих да честитя, а си е супер новина Heartpulse).

# 126
Аз и не разбрах, че се похвалва за нова кола. Леко и безаварийно и на много хубави места да я закарате!

# 127

Светкавичке, това къде е? Родопите ли са?
Ах, любимите Родопи оставихме за другото лято, липсват ми! По ред причини отдавна не сме били там. Снимката е от днешния мини-поход-Богородична стъпка и връх Големия Кайряк над Старозагорски минерални бани. Общо 2 часа и нещо преход с почивки, снимки и размотаване, но съм изгубила тренинг. А козлето до мен подскачаше и се забавляваше . Таткото остана в хотела.

# 128
Не помня обсъждахме ли го. Някой ваксинира ли наборите?

Брей, отдавна не съм писала два пъти за един ден в темата.

# 129
  • София
На всички с нови придобивки да са им честити и със здраве да си ги ползват.
Относно четенето, с мъка прочете Гераците и дотам. До началото на учебната година едва ли ще прочете още нещо, защото сме на море да края на месеца и през оставащите две седмици със сигурност ще си намери по - приятни занимания.
мартеа, така както описваш как децата прекарват ваканцията на село ме връщаш във времето, когато ние бяхме на тяхната възраст. Това е много хубаво, че все още има деца, които играят и се забавляват по този начин.
За ваксините, нито ние, нито децата сме ваксинирани. На този етап се въздържаме.

# 130
Ние със съпруга ми сме ваксинирани от май, на девойката предстои третата доза на ваксината за ЧПВ през ноември и по съвет на личната ще изчакаме месец, преди да сложим за Ковид. Малкия му слагахме задължителните за 12 годишни преди 2 седмици и вероятно и него ще го бодна с каката по Коледа, тъкмо ще е минала година от тяхното боледуване.

# 131
  • София
И наборката, и малкото ваксинирахме.
Иначе на щерката ѝ предстои операция на една бенка септември месец и много я мисля. Казват, че е рутинна процедура ама и на нея ѝ се свива стомаха като се сети.

# 132
  • София
slavena, моля сподели за  hpv ваксината, ...коя, на колко години, как я понесе твоето дете, имаш ли лекарска препоръка?

# 133
Аз много четох преди да решим, дъщеря ми също, повлия ми много приятелката ми от Америка, личната също категорично ме подкрепи, сподели, че има в кабинета няколко случая на болни девойки... закупих три дози Гардазил, за момичета до 12-13 г. е безплатно, но ние сме изтървали момента, двете с девойката си поговориха за секса и предпазните средства, ЛЛ я накарала да обещае да не прави секс преди да завърши цялата ваксинация Simple Smile. Сложихме първа доза на 1 юни, после на 1 юли и третата е на 1 декември. Бие се мускулно, на дупето, никакви странични реакции нямаше на първите две инжекции, само я понаболяваше мястото, и двата пъти я прегледаха преди да я боцнат и стояхме по 15-20 минути след това за наблюдение. Едната доза струва около 200 лв.

# 134
Ние също поставихме Гардазил.  Никакви колебания не сме имали, каката също  я ваксинирахме на тази възраст. Роднинските деца също са ваксинирани.
Наскоро, от приятелка лекарка разбрах, че и на момчета се поставя -  тя е сложила на сина си.
Нежелана реакция не получи нито една от двете, а голямата е с множество алергии.

Лейди, и аз не съм разбрала за придобивката, останах с впечатление, че и Кашкая си продала. Добре, че няма да се явявам на матури - явно ми куца четенето с разбиране.Joy
Честито! Вярно да ти служи и на прекрасни места да те отведе! Хубаво е, че се нареждат нещата!

Ние чакаме каката с нетърпение и броим дните до нейното идване.

Много хубави снимки качвате, да се размечтае човек пак да почива! Nature Sunny

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 00:46 от silver pearl

Общи условия

Активация на акаунт