ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 525
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз изчезвам до 30 август към морето Sunglasses
Ще поработвам, но по малко и полека Smile
На всички пожелавам хубав и здрав остатък от лятото, а другото ще го мислим после.

# 106
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз тези дни ви поизчетох, но сили за писане нямах.
Върнахме се и ние от нашенското море. Бунгало много приятно, на къмпинг до Китен със супер неудобни легла и 2 петела кукуригащи в 5 😂 Наборката ходи два дни до приятели в Китен/Приморско и се връща по нощите с такси, но неконсумирала. С нас си позволи малко мента.
Няма идея каква е задължителната литература и от 22-ри е на лагер от МОН-ските програми на Банско. В неделя е селския събор и ще е конферансие . . . Съгласи се миналата седмица и сега страда, че ще е в носия цяла вечер и ще умре от жега. Моята силна подкрепа е че ще трупа опит пред хора. Ще има и танц естествено-Добруджанска копаница. Заповядайте в неделя ако искате! 🤗
Сесо, ще загърбя всичко и тръгвам отново към моренцето... бира ще пия с теб, а само ме вземете с вас 😉

# 107
  • София
Ние днес си тръгваме от морето. Чакам да стане малко по-приличен час и да ги будя, че до 10 часа трябва да сме издали бунгалото. Не беше лошо, на Камчия сме. Но до днес бяхме два пъти на плаж, иначе добре пообиколихме наоколо - Исторически парк, Балчик - Двореца, Калиакра, Болата. Набора не е и започнал да чете, както се беше зарекъл, а от вторник, живот и здраве трябва да заминават за Австрия до края на месеца. Дано се получи. Иначе по цял ден стои със забит нос в телефона и се сърди всеки път като се опитаме да го отделим от него.

# 108
  • Sofia
Аз утре се прибирам от почивки да си почина най-после Satisfied Бяхме две седмици на море, сега довършвам седмица на планина с 4-те деца. Големите малко се колебаеха дали им се идва с мен, но се присъединиха с два дни закъснение (с автобуса дойдоха Wink ).
Не ми е хубаво от това, че краят на ваканцията напира Sad

# 109
  • София
И на мен не ми е хубаво, ама щото имам бъдещ седмокласник, за гимназистката много, много не ми пука. Смяхме се онзи ден с мъжа, че относно задължителната литература разпределението е следното: от 1 до 4 клас - "Нека четат каквото искат само да четат"; от 5 до 7 клас - "Трябва да прочетат цялото произведение, само с изучаваните глави няма да хванат смисъла" и от 8 до 12 - "О, нали така и така ще ги прочетат тези глави през учебната година..."
Иначе ние сме си на Дунава. На децата им хареса. Идват чат-пат с нас на плаж или на екскурзии до Балкана, карат колелета, играят пинк-понк.Но като цяло всеки е оставил другите на спокойствие. Даже ние с ММ имахме малко работа в София и се върнахме за няколко дни, а децата не пожелаха да бият път и си останаха да се наслаждават на спокойствието. Единствено липсата на големи магазини мъчи наборката. Защото рисърч и приятелки са казали, че трябва да си маже лицето с подхранващ тоник с незнам какъв си екстракт. А и цели 2 месеца не си е сменяла цвета на косата и сега много иска половината да е ярко червена, а другата половина гарваново черна, а в дълбоката провинция такива екстри не могат да се открият. Даже един магазин ВУ няма да му се не знае Joy

# 110
И ние ваканцуваме чудесно, до седмокласната одисея с малкото дете имам цяла година и лятото е спокойно Wink, малкият за мое учудване прочете “Под игото” и много му хареса, каката не е поглеждала нищо, реши да превежда Малкият принц от испански, ако имаше по-тънка книга щеше нея да избере 😂. Вече официално си има гадже, та има кой да я изпраща по нощите като се прибира, опитва се да пробие вечерния час, но удържаме фронта 😂😂😂.

# 111
Моят син ходи на едно събитие, което си представях по-различно. Беше нещо за професионално ориентиране, но се оказа повече реклама и забавление, отколкото нещо сериозно. Попълвали анонимна анкета, която после им върнали, темата е"Запали Искрата",. С някои отговори много се забавлявах."Опиши нещо, което си правил и с което се гордееш" отг-"Създавах електрически схеми от детски играчки. Помагам на бедните, роднините и психично болните" - кого е визира с последния избор, историята мълчи Joy" Какво би искал да научиш, да опиташ?" "Искам да науча психология, роботика, химия", за последното пак ококорих очи, след драмите в края на 9 клас." Каква мислиш, че може да е твоята искра"-" Да е свързана с бъдещето, роботиката или химията и да улеснява живота. "И другите са "шедьоври", но тези са просто уникат.

# 112
  • София
Чета ви и се наслаждавам на разказите за почивка. Ние още никъде не сме ходили. Чакам от 1.09 една седмица на Родос, ако не ни мине черен Ковид път. 2 седмици лежах в къщи с противна дископатия и сега внимателно се раздвижвам.
Поводите за радост у нас са сведени до нов, геймърски комп на щерката (с кой акъл й се навих... Joy) Днес пробивах дупка с ударна бормашина да прекарам кабел до рутера. Вече може и кафе да си подаваме през нея Grinning
Моята радост са продадени всички досегашни коли и лизингован Кашкай.
Надявам се преди 15.09 да направим 1 следваканционна сбирка.

# 113
Да и е честит компа на девойката! Стискам палец за Родос.
Ще се радвам на среща преди 15-ти.
Девойката е по гостувания и от 3 седмици не съм я чувала. Прецакал й се е микрофона на телефона. Със слушалки е почти убедена, че ще има звук, ама явно не й е никакъв зор да се обажда.

# 114
  • нейде там, където ....
Лейди, честити ви придобивки! Със здраве да си ги ползвате и добре да си изкарате почивката! Имаш време да се възстановиш до тогава.
Който има още да ходи някъде и да отмаря, дано зареди хубаво батериите за новата учебна година!
Моите вече се разреждат активно и се опитвам да си почина от почивката. Видяхме красоти и се запознахме с хубави хора, но писна ми все чуждите идеи да слушам и вкусове да следвам. Най-хубавия креват е моя си, а най-вкусно ми е това, което сама си направя. Поне намазах кухненски робот. До срещата все ще успея да му хвана цаката за добро бисквитено тесто.

# 115
  • Sofia
И на мен си ми е най-хубаво в къщи Relaxed
Моят син никога не е бил от четящите. Какво му стана в последно време, по две книги наведнъж чете Thinking Няма лошо, ама само какво чете - в момента Процесът на Кафка и 1984 на Оруел Rolling Eyes Кафка поне на немски да го четеше, ми то на английски. Пък иска и аз да чета, че да си коментираме Laughing Освен това и втора книга пише (на английски с азиатска тематика) Trollface И тях иска да чета, ама нещо дълги ми идват Laughing
Озни ден заяви, че не иска повече никъде да пътува, да си поостанел малко в къщи. Даже много му се ходело на училище вече. Споменах вероятността за ДО - щял да се гръмне, ако станело така.

# 116
Аз пътувам много малко по лични причини и много се радвам, когато съм някъде другаде. Хубаво е някой да се грижи за теб и да си малко айляк. Даже пролетта релаксирах страхотно една седмица в болница. Е имаше и неприятни моменти, щото ме срязаха и 2 дни ставах доста трудно. Както и да, учебната година и есента Sad наближават. 
Дано не са ДО, или поне да е много по-малко от тази.

# 117

В случай, че някой се присети да излезе от басейна, фитнеса и сауните...
Сети се, де...

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 19:25 от Светкавица

# 118
Аз купих билети за постановката Тютюн във Варна на 20 септември, тъй като книгата няма да я прочете, но има интерес да я види на театър, а и Калин Врачански ще е Борис 😂.

# 119
Добра идея. Аз мислех да му пусна филма с Невена Коканова и Йордан Матев, но след като прочете поне първата част.

Общи условия

Активация на акаунт