ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 523
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Още малко и комсомолски връзки ще им закичите. Joy

# 91
sanaka чакай, как ще прескочат чавдарче и пионерче, аз само няколко месеца закачих от червените връзки, не казарма им е достатъчно. Аз на моя бригада си му организирам, утре има две кофи домати да извърти и то с ръчна машинка.

# 92
То няма земеделие и консервна промишленост за бригади … к’во “промоутъри” ли ще ги правят … ще вземе да им хареса!

# 93
А извън майтапа, работят ли децата ви?, Моето още не, защото няма 16,но с изненада установявам около себе си много работещи деца на 16 и 17г. От класа две раборят постоянно, вкл през учебната година, вярно във фирмите на бащите си, но трупат умения. Други деца работят на неутрални места.

# 94
  • София
Искаше да работи, но понеже няма 16 години на няколкото места, където се обадих ни отрязаха. А и за два месеца работа почти никой работодател не би се наел да наеме тинейджър.
Иначе и аз съм за казармата. Ако може още на 1.07 да ги взимат и на 14.09 да ги връщат и така до 12 клас ще е чудесно 😁

# 95
Светкавица и моят е малък още, но и  не проявява интерес към работа. Има съученици, за които които сподели, че работят и малкото присъствено обучение са пропуснали... Иначе не на шега доста помага при строежа на къщата. То дето се вика един пирон да подаде си е работа.

# 96
Гледам в момента повторението на финсла на Стойка Кръстева, без грам да разбирам от този спорт. Не зная има ли деца и какви, вероятно малки, ама си я представям с дете деветокласник, което да и каже"Няма да си чета задължителните книги, няма да решавам задачи, няма да си оправя леглото. Ще стане ли тази  неговата работа, а? Joy

# 97
Да ви кажа, казармата има смисъл, но не повече от 3 месеца, след това е загуба на време. Имаше момчета, които леглото не можеха да си оправят, мрънкаха и поплакваха чат-пат, че им е трудно и не могат да се справят (разбирай майката-орлица е вършела всичко), но след известен период от време влязоха в час, научиха се на дисциплина, изпълнителност и т.н. полезни неща.

За работа - щерката си намери да прави онлайн преводи и беше много ентусиазирана, но след 2-3 седмици каза, че е много тегаво, скучно и не чак толкова добре платено. Имате ли идея колко се плаща за такива онлайн преводи (превеждаше някакви статии)?

# 98

Празник на флота

# 99
  • София
Светкавице, много красиво!

Моето работи от 10 дни в един гръцки ресторант в Созопол по 4-5 часа вечер. С две приятелки прочели обява, че се търси персонал, веднага ги взеха, първо бяха рънърчета - сервираха, отсервираха, бършеха маси, но от онзи ден ги повишили и сега са сервитьорки. Обаче шефовете и екипа били готини, даже като имало хора се хващали и те да танцуват. Имало и големи простаци от клиентите, гаджето и се поразсърди, че други планове нещо мъдруваха, но това е - да трупа житейски опит.

В казармата мъжото качи 20 кила - беше планшетист вишуга - следят самолети на едно табло, ходи след СУ, тоест 6 месеца изкара.
И оттогава системно си качва.. и въпреки, че е доста висок има какво да отслабва. Та затуй много я мразя тая казарма.

# 100
  • София
Не съм ви чела 2-3 седмици, но мернах сега по новините заглавие за позитивни за Ковид на езиков лаер в Австрия български деца. Дано няма от групата тук - май имаше няколко деца записани? АниК?
Стискам палци да им минава бързо и леко на децата, които и да са и да е с по-малко стрес завръщането у дома!

Връщам се да наваксам с темата. Спокойни слънчеви дни !

# 101
  • София
Да им връщат казармата Laughing
То ако
казармата беше панацея, един муньо на зряла възраст нямаше да има.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 21:18 от Спунк

# 102
  • Sofia
И моят мъж на дърти години служи (след университета). Вече я нямаше школата в Плевен, но нали учéн, писар го направиха. Към 4-тия месец нещо го нахапа жестоко (май дървеници), той е алергичен, изкара последните два месеца във ВМА. По време на службата му усетихме силно какво е да си безпомощен срещу човешката простотия. Та не съм фен на онази казарма, но може би някакви скаутски лагери, знам ли. Какво ще ги направи мъже тия нашите момчета Confounded
Jiema, нашият се прибра преди две седмици. Видях и аз статията Sad Моят син изкара на крак някаква хрема с температура докато беше там и малко след това им правиха бързи тестове за посещение на Пратера. Той много се притесняваше тестът да не излезе положителен. За щастие не беше. Кара Ковид през март, но знам ли новият вариант кого заразява. Аз бях на обучение в Сл.бряг преди две седмици. Младите колеги ходиха на дискотека една вечер и седмица по-късно един от тях се тръшна доста тежко с делта вариант Sad

Браво на децата, които работят! Heartpulse

# 103
  • София
Здравейте и от нас. Едва намерих новата тема. Не съм влизала отдавна, че и нас ни завъртя лятото. Почивахме, но им предстоят и на двамата по още един лагер. Наборката на Лимнос, а малкият на скаутски лагер на Беглика.
Задължителната литература изостава и при нас, но за сметка на нея по-задължителните игри с приятели и висене до късни доби са налице. Не мога да им видя очите.
Семейно сме планирали вече само уикенд кратки почивчици и поне една седмица на вилата, въпреки че за там нещо няма ентусиазъм при подрастващите, защото се "умирало от тъпотия и скука".

# 104
Отивам до морето (нашето си)...ако някой иска да се топна и за нея/него, срещу скромни 1-2 бири, да казва докато е време, че правя график...Grinning

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 17:22 от Ceco1

Общи условия

Активация на акаунт