ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 559
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Към момента балообразуването за Право в СУ е с общ успех от дипломата и ДЗИ БЕЛ.

# 631
  • София
Ще ги мъдрим профилите, след като всички университети обявят как ще балообразуват.  Уж трябваше вече да са го направили, ама тц.

Днес в Била звучеше коледна музика.
В този ред на мисли докъде сте с подаръците? Аз тази година и половин идея нямам. Миналата подарих кожена раница, идиотски чорапи и пижама.

# 632
Бях няколко дни в Нидерландия, навсякъде вече цари коледния дух, градовете са украсени.
 На мен ми е много тъжно, бащата на най-добрата приятелка на щерка ми почина онзи ден от Ковид, на 42 години без никакви заболявания. Голяма трагедия… оставя 4 жени сами вкъщи - съпруга, 2 дъщери и бабка. Познавахме се от 20 години, заедно родихме и двете си деца, ужасно е просто…

# 633
На наборката е поръчан - поредица от 8  книги на АЕ. Поредната поредица. Дано този път бъде прочетена.
На малката ми е трудно. На 11 е, но влезе с шут в пубертета. Всичко е тъпо и гнусно и не го иска.

# 634
Последните няколко години около/през Коледа все телефон получаваше, но тази година няма да го огрее, защото миналогодишният изглежда доста прилично (благодаря ти ДО!).  И на мен не ми е никак празнично, няма конкретна причина, но цялостната обстановка ми влияе зле.  Иначе тази учебна година ни е по-спокойно:  старае се, учи и има светлина в тунела. Изгради и нови приятелства от няколко различни училища, а не е само със старата тайфа. Дори и за профили не се вълнувам, защото са ни ги измислили.  Този вариант за него е перфектен: "закачва" един хуманитарен и един технически профил (и то приятни за него самия) извън немски и английски, което му дава шанс да мисли и избира какво ще кандидатства. 

И аз като Спунк вече клоня да отбивам мераци за следване в чужбина (Германия) за бакалавърска степен.  Там си заслужава, според мен, ако е медицина или свързано с конкретна наука, или инженерна специалност, но всички те са много тежки.  Не го виждам да стане в 7 часа сутринта в събота, за да е в 8 на опашката пред библиотеката.  То не е въпроса само да се влезе в университет... Вече и нашите университети предлагат програми по Еразъм, та ако има желание - може да кандидатства някъде за семестър-2, а после за магистратура  може и да мисли за навън.  Само дано скоро да настъпят по-добри времена за света Hands Pray.

# 635
  • София
О, аз не съм против да учи в чужбина, стига да реши какво иска. Но ако ще пробва една или друга специалност, по-добре тук да го прави.
Има още около две години, тепърва ще се ориентират.

# 636
Boel, много тъжно е на тези години да си отиде някой! При нас на работа за 6 мес си отидоха двама от Ковид малко по-възрасни, но не в пенсионна възраст. Единият особено го познавам от години, еталон за балансирана личност, в прекрасно здраве.
За подаръци никаква идея. Миналата година получи хубав часовник, телефон си има, слушалки всякакви. Аз  колкото повече чета коледни теми(сладкиши, украса, подаръци), толкова повече не зная защо се настройвам против цялата тази коледна лакомия, която ни отдалечава от същността на празника. Аз на неговите години - една книжка,една блузка и съм щастлива.На мъжа ми предложих да си направим вместо отделни подаръци общ-нов хладилник. Старият ми е сватбен подарък от майка ми, почти на 22 год е. Обаче реакцията беше"че какво му е на стария?" Нищо не му е, но тук там счупен рафт, обелено и тн.
За чужбина - синът ми така и не се "сприятели" с английския, иначе бих се замислила, но и аз по-скоро клоня към Еразъм, ако реши един ден да види какво е. Изкушавам се с втория език, който му е сравнително силен, но пък там е по-скъпо, а и той не е от много ученолюбивите.
Да си седи в България.

# 637
Аз купих от този сайт преди време един органайзер и флекси-кубус. Дойдоха в опаковка 24см/9см и си чакат сглобяването на Коледа. Има интересни идеи и на всякакви цени според мен.
Скрит текст:

# 638
  • Sofia
Ох, какви сте, съвсем навреме подсещате, а аз нямам нищо на ума си за подарък. Като бяха по-малки, по това време бях готова вече, но тогава Амазони, работи.... купувахме без нужда, та само трябваше да го наречем за кой празник да бъде (да му измислим повод Laughing). Наборът е много практичен, трудно се впечатлява на изненади, но все ще му измисля нещо.
Докато си бях на свободен режим, без работно време (до преди година и половина), мразех тия дълги празнични дни, защото нищо кой знае колко по-различно не се случваше. Обаче сега чакам ваканциите и празниците с нетърпение - да си върша неща, за които не ми остава време в ежедневието Relaxed

BoeL, не ми се задълбава темата Disappointed Relieved Направо сърцето ми се свива. От тази седмица баща на съученичка на дъщеря ми, малко преди това син на позната, на горната улица 31-годишна жена... Не мога да повярвам колко много жертви взима този вирус.

# 639
  • София
И на мен хич не ми е коледно, а и до самия празник има още месец и половина.

Подаръкът за наборката ще е телефон. Нейният е вече доста стар и очукан. Понеже си е избрала една скъпотия, аз участвам с по-малък % от нейния.

# 640
Ние с морските пръски до "зън-зън-зън" ще откараме.

Нямам коледно настроение - ясно защо - написали са нагоре.

Нашият коледен подарък дойде в края на м. октомври - одомашняваме улично коте. Сега се справяме с микроспория (гъбична болест). Много са смешни отношенията на котето с кучката - доайенка на 9 г. Котето я закача, а тя се прави, че не го вижда или внезапно скача със страховит лай. Важното е, че с лая се свършва и всяка се свива в своя си ъгъл.

Мачето става рано (към 4 ч.) и обръща къщата наопаки. Към 6 ч. се изморява от игра и се свива на клъбце да спи. Гадничко е. Недоспал се повличаш към банята, а виновникът за безсънието блажено спи. В същото време внася такава мила детска енергия, че неудобствата определено си струват.

Ако има коткарки с опит с радост ще разменя мнения на лични. Темата за любителите на котки не ми е полезна - някак не се получава там диалог.

# 641
  • Sofia
Я да измрънкам аз, да чуете и учителската страна - проверявам тест от 4 стр. Confounded Всяко дете писало на лист и ми пратило снимки - кой наопаки, кой настрани, кой снимал всяко упражнение на отделен файл. Всичкото това го свалям по име и започвам на paint, в pdf, в word (, който, каквото успял да попълни) да проверявам с червено. После пресмятам брой грешки от всичките тия снимчици, калкулирам, пиша рецензия и връщам обратно Sweat Тази година имам 10 паралелки.
Да обърна всички тестове към учебниците в смарт тестове, ще ми отнеме седици (в 4 различни випуска влизам и правя различни групи), а и смарт тестовете трябва да се проверят, защото има отговори, които могат да бъдат приети за верни, въпреки че не са заложени. Да не говорим, че и домашни ми пращат редовно и се стремя всичките да ги прегледам (напоследък взех по-малко да им давам Relaxed )
Присъствено ми е много по-лесно Sob

Шарлот, имам опит с 3 сиамски котарака като по-млада и опитът е - НЕ ИСКАМ КОТКА В КЪЩИ Laughing Въобще всичко, що пуска косми, боледува, иска грижи/чистене след него... някога, когато се пенсионирам Laughing Иначе се радвам много на чуждите, включително на вашата нова писана Revolving Hearts

# 642
АниК, съчувствам ти. Звучи много изтощително. Аз всеки път се разправям с малката, защото снима както й падне, нищо не се чете. Като я хвана, преснимаме.

# 643
  • София
Гледала съм котка в младите си години, когато форумските групи бяха пред блока. Не е изисквала никакви грижи освен чистене след нея. Но съдра всичките мебели, дивани и фотьойли.
Не бих взела коте сега, но вчера водих малката ми дъщеря на гости при колежка, която има британка с две бебета. Направи ми впечатление, че щерката им се радва доста пестеливо, а от голямата котка се уплаши. Което затвърди факта, че животни засега вкъщи не са добре дошли!
Шарлот, пожелавам да си я гледате с любов мацураната. Трябва си обезпаразитяване, някакви играчки на които да си остри ноктите, тоалетна и много любов.

# 644
Като сте се разговорили за котки - приятел има 5 котета за раздаване, та ако някой има желание и нужда, да заповяда.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 00:36 от Ceco1

Общи условия

Активация на акаунт