ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 583
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Перличке, чудесно си направила, че си се махнала за малко, а и красиво място си посетила. Наборът за матурите в 12 клас сигурно ще ходи на БЕЛ. За това НВО в 10-ти нищо няма да правим.

Шарлот, тамън малката започна с дробите Laughing

# 541
Да видим как ще е при нашите - набор 03 спестиха НВО -10, на 04 не им се размина, при все че почти цялата учебна година беше ДО. При нас зависи каква ще е обстановката в края на годината. Струва ми се, че психически ни подготвят за локдаун към този момент.

# 542
  • София
Не мисля,че НВО ще се размине на нашия набор.До момента ситуацията с ДО е същата като миналата година, с тази разлика,че сега гимназистите останаха вкъщи седмица по-рано.
Явно тези,,които са ползвали услугите на Регалия,като курсове или пробни изпити получават такъв мейл.Не съм купувала техни помагала.Но съм купувала други,свързани с НВО според изискванията на учителите в училище.
Перличке страхотна снимка.Хубаво сте се разходили,,макар за кратко.
Надявам се Светкавица и Минерва да са по-добре или поне не по-зле!

# 543
Кажете хубави и нови помагала за самоподготовка по математика за НВО?
По БЕЛ съм взела разни на БГ Учебник..

Перличке, завиждам ви! Приятно доизкарване, много е красиво!

Дано всички болни са добре и да няма нови - и малки, и големи.

# 544
  • София
Най-доброто помагало е системно решаване на задачи. Взимате сборника към учебника, по който учат и след всеки урок решават задачите от сборника.
Иначе, който иска да е близо до задачите от НВО, да погледне сборник тестове по мат за НВО на Регалия, разбира се! 😉

# 545
Плюс един глас за Регалия. По отношение на сборника, харесвам този на Анубис.

# 546
Разбира се, че решаване!
Това трябва да е на Регалия?

Дидева, а на Анубис, предполагам е:

Но намерих и:

# 547
  • София
Да, първият сборник на Анубис е този към учебника. Това е и книжката на Регалия.

# 548
Благодаря! Като сме тръгнали по темата, кажете все пак и по БЕЛ? Пак на Регалия? А други?

# 549
  • София
Аз по БЕЛ не мога да дам съвет. 😂

# 550
Лилавка, аз съм тук вече, съвсем кратко беше моето пътуване, даже взех помагалата от Спиди.
Това са на Регалия, да. Взех и ето това:

Ще взема и по математика сборника. Благодаря, Дидева! Flowers Cherry Blossom

# 551
Аз пък по МАТ не мога да се изкажа, но помагалото по БЕЛ, което Перличка е снимала е СУПЕР!  Всичко е поднесено по изключително организиран начин и на много достъпен за ученици език (сравнявам примерно с едни материали, които обменихме с "немските майки").  По принцип това, което Слънцето е писала за МАТ е все валидно: важното е да се решава, а откъде - не толкова. 

Много ми се иска да го запиша в Регалия за подготовка за НВО, защото 119 ни е близо и би могъл да "уплътнява" един съботен или неделен полуден, ноо .....вече не сме седмокласници и мама не може да записва детето на каквито курсове си е наумила ...  беше това време !

Тези, които се оглеждат за други училища заради профили, мисля че не трябва да пренебрегват НВО-то.  НЕГ го доказаха тази година с прием за свободно място в 11 клас, а сигурно ще има някакво движение след 10 клас по училищата...

# 552
Важно е и откъде решаваш. Има учебници и сборници с лош подбор на задачи. Някои от тях могат да подействат доста обезкуражаващо, а други - да те заблудят, че се справяш повече от отлично.

# 553
  • София
Не всички издателства имат сборници по математика за 10 клас.Това  само информативно го пиша.Ясно е,че който иска да решава задачи ще намери откъде.
Курсове ли организират Регалия?Не съм се интересувала до момента и не знам кои школи провеждат курсове за подготовка след 10 клас.Иначе ми е ясно,че и тази ниша няма да остане незапълнена.

# 554
  • София
Безумно е курсове за НВО 10-ти клас, бе хора. Никакво значение няма това, освен ако не сте в обединено училище, а тук такива май няма.

Общи условия

Активация на акаунт