ДЕСЕТИ клас. Морски пръски, планинска прохлада - заслужен отдих и омайна наслада.

• 48 581
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Санака, то няма и кой да ни се навие вече за курсове (за НВО и ДЗИ става въпрос).  Изключвам курсовете за подготовка за уни, там където ги има.  А не знам Регалия дали ще имат изобщо такива за НВО за 10 клас.  За ДЗИ гледах, че има обявени, макар че при това изобилие на синтезирани и подбрани материали, честно казано на мен курсове по БЕЛ ми се струват напълно излишни ...

# 556
Нито сборници ще купувам, нито на курсове ще ходи. Обмислям даже да не се яви на НВО-Математика, но подозирам, че учителката й ще й го изкара през носа после...

# 557
Какви ти курсове в 10 клас.... Мен ме предупредиха, че и в 12 клас няма да ходи. 7 клас бил минал, това било.

# 558
Моят син ако питам и на училище е излишно да ходи... За НВО по математика ако има вариант бих му го спестила,но учителката каза че много зависи представянето за оценяването в края на годината, та ако не отиде да не му навредя... Все още обмислям.
Колкото до курсове, миналата година мотивирани за добро представяне ученици имаше, които си се готвеха до последно. Познавам и такива които и една задача не решиха.

# 559
  • София
Курсове ли организират Регалия?Не съм се интересувала до момента и не знам кои школи провеждат курсове за подготовка след 10 клас.Иначе ми е ясно,че и тази ниша няма да остане незапълнена.
Звъннаха ми още около 5 .09.  - Добър ден, майката на Х.У. ли сте? И няма да ви казвам, че за 30 сек изтръпнах - непознат номер, непознат глас, набора беше някъде из София...
Второто изречение беше От Образователни технологии сме. Боже, такова облекчение изпитах! И изобщо не се развълнувах от предложението им за курсове Simple Smile А е ходил само на един пробен при тях в края на 7 клас. Явно големи бази данни генерираме Simple Smile
От Регалия иначе и аз само предложение за помагала получих. Курсове никак не обмислям, даже получавам въпроси - Ама аз трябва ли да се явявам, на които за момента разсеяно не отговарям Simple Smile

Перличке, благородно завидях за разходката! Любимо място ми е - обожавам езика и се чувствам чудесно да го слушам на място. Все твърдя, че някой предишен живот съм живяла по италианско, а домашните ми се смеят.

Светкавица, Минерва, дано се чувствате вече по-добре! И да няма край вас новозаразяващи се.
На децата доста учители се изпоразболяха. Уж защитен контакт, колко защитен... правя домашни тестове на 5ти, 10 ден...засега отрицателни, пу-пу!

# 560
  • Sofia
Аз на моя му дръпнах една реч как връщане назад няма и ако някога му потрябва някаква оценка от 10-ти клас, ще си блъска главата защо не се е потрудил. Не мога да се занимавам да следя учи ли, как учи, по какво учи. Бил Jack of all trades. Ми да се оправя Grin

# 561
  • София
Ако някой се интересува, тук са качени презентации на италиански университети, за които Skylines направи миналия уикенд уебинар

# 562
  • София
Ако някой се интересува, тук са качени презентации на италиански университети, за които Skylines направи миналия уикенд уебинар
Благодаря!
На мен ще ми е много интересно.

# 563
Мерси, Fair Lady!

# 564
  • София
Привет на всички!!

Надявам сте да сте здрави, а болните бързо да им минава. Ние сме добре цялото семейство и бяхме избягали малко на слънце до Сандански и за това изчезнах.

Чета, че сте писали за НВО, което предстои на нашите десетокласници юни 2022. И на мен ми звъняха от Образователни технологии през септември (Калоян беше там на курсове в 7 клас), на аз учтиво отказах. В училище на родителската среща също се опитваха да ни внушат колко са жизнено важни тези тестове, но всъщност каквото и да говорят това е просто една текуща оценка. За нещастие на синковеца аз съм решила, че освен на БЕЛ и математика ще се яви и на английски и дигитални компетентости нищо, че са по желание. Обясних, че желанието може да е и на родителя и да се радва, че няма кой да им направи матура по арабски - първият му език Smiling Imp

# 565
  • София
В нашето училище, както споменах още миналата година, НВО-то по математика се брои за класно (т.нар. файнъл) и съответно играе значителна роля във формирането на срочната оценка. За целта има СИП за подготовка по НВО, но прекрасната реши, че ѝ е много по-важно да се запише на такъв по анимация. Разбира се, подкрепих я. Курсове по анимация трудно, ще ѝ намеря и организирам, а математиката е училищен материал и ако седне може да си я научи и сама... да, но ако седне.

Иначе ми обясни как щяла да следва в Щатите, Канада или в краен случай във Франция. На моята съпротива, че не можем да си позволим избраните от нея частни университети ми отговори, че щяла да пропусне една година, за да съберем пари. А и то не било нужно да плаща 5 години за магистър, а само 3 за бакалавър, но и от тях реално само 1-2 щяла да учи, защото най-късно след втората година, можело да я вземат на работа от някое студио и не било нужно да си завършва образованието. CloseJoyHead Band Мога още 100 емотиконки да наредя, за да си изразя чувствата, но смятам добре ме разбирате и ще обобщя с наивитетът на 16 годишните.

# 566
Честит празник и честит имен ден на dimitrina73 и ако има др празнуващи!
Аз съм по-добре, още с кашлица и главоболие, но с повече жизнени сили. Ваксината не ми помогна много, освен, че ако я нямах, щях да имам угризения, че я нямам. Поне се разминах само с домашно лечение, надявам се.
Банално е, но се пазете, избягвайте ненужни контакти и каквото можете.
Бъдете здрави!

# 567
  • София
Честит имен ден на всички именици!
светкавичке, мислех си за теб. Наложи ли се да пиеш АБ?

# 568
Браво, Светкавица!!! Да минава и да го забравяш!
Честит празник на всички празнуващи!

При нас нищо ново. Никой не се е замислил за НВО. Живеем си щастливо, девойката си е измислила следващия маникюр Simple Smile. Да се преброим кои си отглеждаме кифлички и кроасани?

# 569
Здравейте!
Светкавичке, надявах се да пишеш! Все по-добре да си!
Gorg0nzola, има план детето, това е важно. Има време да усъвършенства плана, важното е , че мисли за перспективите.
Не е кифла моята, Гале. Грим и маникюр не прави. Виж за лицето полага специални грижи , почистване и подходящи кремчета. Дрехите също са много важни, но не залита по топ марки. Нещо повече на арт го докарва.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 11:51 от Госпожа Рада

Общи условия

Активация на акаунт