Каква марка хладилник да избера тема N⁰2

• 45 561
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, благодаря на всички, които се включиха. Гледахме тези на Sharp, даже се обаждах на доставчика, защото имат модел с диспенсър/ледогенератор и подходящ размер, но заради Ковид почти нямат доставки и са им останали само хладилници от 4500 нагоре, което е много.
Ще разгледам Bosch, тях наистина ги пропуснахме, защото са по-скъпи, но виждам, че има промоции на няколко модела.
В краен случай взимаме този на LG и каквото стане. Видяхме го на живо, хареса ни, мерихме и уж влиза, но дали наистина е така само при доставка ще се прецени. Хубавото при него е , че няма нужда от връзка с вода и смяна на фултри. Можем да пълним от каната.

# 616
Аз нещо не разбрах за хладилника от линка по-горе. Пише no frost, но това само за фризерната част ли се отнася? Защото при характеристиките пише: система за размразяване - автоматична.
Кой хладилник, че станаха много?
Ако е LG-то, то всички от тази марка са Total NoFrost, оставете ги какво пишат по сайтовете на магазините.

# 617
  • София
Mira8991, за Боша питайте дали имат налични. Преди няколко месеца се опитах да купя и се оказа, че няколко, точно на промоцията, не са налични и не се очакваше да има до месец.

# 618
petiaivanov, за LG-то от последният линк, да. Всички от марката, това е много добре. Благодаря!

# 619
Поръчвайте онлайн....разопаковайте внимателно като пазите всичко непокътнато. Слагате хладилника....ако случайно не влиза в мястото имате 14 дни да се откажете от покупката но трябва да е пакетиран. Ако го купите "на живо" нямате 14 дена за връщане.

# 620
Знам, че най-добре да е онлайн поръчката, играхме си с Технополис за един подарък. Като знам, че не беше разопакован и какъв зор видях....
Честно казано много харесваме това LG и от много време се бяхме спрели на него. Мисля да го взема, а мебелната фирма да търсят варианти... не мога да се примиря да дам толкова пари, а да няма функциите, които искам.

# 621
АКо сте им дали размерите на хладилника, а те не са предвидили разстоянието, то да си оправят грешката.

# 622
АКо сте им дали размерите на хладилника, а те не са предвидили разстоянието, то да си оправят грешката.

Ние обяснихме още при чертежите, че ще слагаме хладилник с две врати и колко е голям. Обаче пропуснахме да им кажем да предвидят вратата като се отвори, че излиза от рамката и те са оставили само толкова разстояние. Но ще го мислим с тях явно след доставката на уреда. Иначе трябва да направя компромис със себе си…

# 623
Не прави компромис, най-вече със себе си! Винаги ще съжаляваш. А в края на кращата плащаш една сериозна сума.

# 624
Здравейте, проучвам от доста време кой ще е най - подходящият за мен хладилник. Спрях се на LG заради това, че някои модели имат отделение за месо и риба, отделно от рафтовете за зеленчуци. Често готвя месо и често се случва да не го сготвя на планирания ден и да си поседи повечко време, затова това отделение ми е задължително. А пък зеленчуци поръчвам от един местен производител, по повече наведнъж и те си ми се разваляха досега бързичко. Предишния хладилник на хазяйката беше под всякаква критика и преди да разбера за No фроста бях убедена, че трябва да си купувам отделно хладилник и отделно фризер, че да си ги размразявам поотделно.
Та сега си търся комбиниран с фризер пълен но фрост с тези отделения. Едвам ги проучих, кое е фреш зона, кое фреш конвертер, голяма наука са.
Проблема ми е, че хладилниците на LG с тези характеристики са по 203 см високи, което ми идва много високо, като за нисък човек, а пък малкото по - ниски модели или нямат отделението за месо, или са по - нисък енергиен клас. Мога да си позволя до 2000лв за хладилник и не ми се дават 1000 примерно само заради това да не е висок, пък и повече ток да харчи. Височината също може да е проблем да качването на асансьора, където на вратичката има горен праг и входа става висок 195см и всичко е на кантар дали ще влезе.
Искам да питам, знаете ли модели с енергиен клас D, със специално отделение за месо и да са под 203 см.
Има ли на HAIER такива характеристики, защото хич не мога да се ориентирам при тях за това отделение за месо имат ли го, нещо не са си описали добре нещата и не мога да им разбера добре от ръководството.
Благодаря предварително и да кажа, че ми беше много полезно да изчета тази тема!

# 625
  • София
Chipunche, Моделът GBB71 PZEFN на LG е по-нисък -  186 см - и има всичко, което ви трябва.

# 626
Chipunche, ако не държите на долен фризер, знайте че тези са много добри и обширни, а също така и икономични, въпреки енергийният клас. Имат фреш зона, чекмедже за зеленчуци, обширна фризерна част, хубава машинка за лед във фризера, която може да бъде извадена при нужда. Имам подобен модел:

https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 20GTB-574%20PZHZD

https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 20GTB-574%20SEHZD

https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 20GTF-744%20BLPZD

"Бежовият" е разкошен, видян на живо (така на снимка не изглежда добре). Вижте ги на живо.

# 627
Благодаря, онзи модел по - горе наистина е точно каквото търся, но е изчерпан. В крайна сметка се отказах от по - високия енергиен клас и погледнах хладилниците с горна камера. Наистина харесах бежовия, обаче и той беше изчерпан, а инокса го имаше само при един търговец като немострена бройка и в крайна сметка го взех. Радвам си му се, макар че малко обемен ми идва, но височината му е тамън като за мен много удобна. Жалко, че не може да му се сменяват вратите, че кухнята ми е малко неудобна за стандартна посока на вратата, но вече идват съвсем много изискванията и все нещо трябваше да има минус. Благодаря за консултацията 😊

# 628
Момичета, имам нужда от малко помощ. След сглабяне на кухнята се оказа, че майсторът ни нещо си е оставил ръцете и мерките и предвиденото място за хладилник с широчина 70 см към момента  е със светъл отвор 68 см...
Предвиденият 70 см хладилник няма как да влезе. Алтернативата ми е със стандартна 60 см широчина, но все пак не ми се иска да има 8 см дупка.
Та търся хладилник с широчина 65-67,5 см....
Намерих това - https://www.samsung.com/bg/refrigerators/top-mount-freezer/tmf-3 … r-rt38k553ps9-eo/ , но предпочитам с долна камера/фризер. Някой да има идеи за модел с такава широчина?
Мерси предварително.

ПП: след всичките мъки с ремонта определено няма да го карам да прекроява цялата кухня Grinning

# 629
Само този модел, който показвате излиза в търсачките с ширина 67.5. Не знам как точно е проектирана кухнята, на не мисля, че ако вземете 60 см, чак такава разлика ще има. Особено, ако от едната страна е стена.
Технополис
С долна камара са или 60 см, или 70. Междинен размер не излиза.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 15:17 от 💙 Clo 💙

Общи условия

Активация на акаунт