Каква марка хладилник да избера тема N⁰2

• 45 349
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Моят Сименс е инверторен и нищо не се чува. Даже сега в жегата, когато е натоварен на макс.

# 76
  • София
Нивелиран е, никъде не опира. Бих пуснала запис от този кошмар, но не знам как. Много е изнервящо!

# 77
  • София
Update Blush

Минах през магазините, за да видя моделите на живо. Буквално се влюбих в LG-то в Zora - https://zora.bg/product/gbb62pzgfn
Макар Samsung-ът също да беше впечатляващ. Мъжът ми държеше на Liebherr, но след прочетеното тук и малко ровене в чужди сайтове успях да го убедя да купим LG. Силно се надявам да сме направили правилния избор. Утре машинката ще бъде у дома и ще пиша как се държи.
Малко ме притеснява височината, но се надявам да не чак толкова голям проблем.
Какво ни спечели:
1. Дизайн - супер изчистен
2. Доволно количество рафтове и 2 чекмеджета
3. Total No Frost
4. Опция за WiFi задаване на температура - каквото и да означава това
5. Рафт за бутилки - ще можем да си купуваме винце без да се чудя къде да го съхранявам до момента на консумация
6. Клас на енергийна ефективнос D, консумация на годишна база 217kWh (за сравнение сегашният ни Samsung харчи с около 50kWh повече за завидните си 160см)
7. Много добра цена (-200лв от стандартната) + опция за изплащане без оскъпяване, при това за цели 11 месеца

Благодаря за темата. Успех на търсещите Blush

# 78
  • Варна
Честита покупка.Добър избор.Точка 4 означава,че ще можете да му задавате температурата чрез приложение на телефона си.

# 79
  • София
Magia, а колко дБ му дават на този хладилник?

# 80
# 81
  • София
Е, значи нещо гнило в Корея има.
Сегашният ни е с 35 и не го чувам (почти, но и да го чуеш не е дразнещо).
Евентуално някак да измериш шум?

# 82
  • София
Не знам как да го измеря… но през нощта е кошмар, чувам го в спалня през стена и врати! Действа ми на нервите!!! И не, не се превземам! Кажете ми какво да направя? Писах пак на Самсунг, но не очаквам чудеса.

# 83
Единственият начин да чуваш хладилник през стени и врати е да се получава някакъв специфичен резонанс. Премери с някое апче за телефон децибелите, но при изправен хладилник не може да е силен шумът. Опитайте да сложите подложка за пералня под него, може да спре резонанса.

# 84
  • София
Благодаря за съвета! Свалих ап за децибелите и измерих - 50 децибела отстрани и отзад, 46 отпред и вътре.

# 85
Благодаря за съвета! Свалих ап за децибелите и измерих - 50 децибела отстрани и отзад, 46 отпред и вътре.

Ако не се лъжа, мери се на 1 метър от уред. А и 40-50 децибела не се чуват през стени и врати. Има някакъв резонанс.

# 86
  • София
На метър е 38 децибела. Как да разбера откъде идва този резонанс?
Допълвам се - извадих го напред и шумът е същият, компресорът го издава. Докато го изваждам установих и друго - от двете страни е толкова горещ, че едва се пипа? Това нормално ли е? Не е в затворена ниша.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 15:54 от magia

# 87
На метър е 38 децибела. Как да разбера откъде идва този резонанс?

Резонансът е божа работа - по някаква причина честотата на вибрациите на хладилника съвпада с честотата на вибрациите на стените ти.  Доколкото хладилникът се опира до сградата само в пода, опитайте да сложите под него ето това:

https://www.technopolis.bg/bg/Aksesoari/ANTIVIBRATzIONNA-PODLOZh … X60X1-cm/p/466127

Може да я поизрежете да не стърчи извън основата на хладилника. Не е скъпа и си струва да се пробва.

# 88
  • София
Благодаря, за предложението, ще пробвам, но не мисля, че е от вибрациите. Компресорът издава този шум.

# 89
Да, издава го, но е много тих и би трябвало стените да го спират. А те го пропускат. Понякога една летва, залепена за стената на уреда може да реши нещата. Или основата - божа работа е. И не е дефект на хладилника. Впрочем моята пералня ако отворя вратата на мокрото при центрофуга не е нищо особено, ако съм пред нея. Но има няколко места в жилището, където шумът все едно ми блъска главата (нещо като гадните басове на концерт). Явно се случва някакво отражение и усилване на вълните, което пак е божа работа. Но само по въздух това не може да стане - както казваш ти, през затворени врати.

Общи условия

Активация на акаунт