В момента чета ... 71

• 47 939
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Скрит текст:
Книгата е със силен , необичаен край.

# 541
  • Чукарландия
"Никога не ме оставяй" - Казуо Ишигуро. Току-що я завърших. Много тъга, много безнадеждност, прекрасно четиво, запомнящо се... Пълни 5* от мен!

Започвам "Мракът в сърцето ми".

Решила съм да се разкостя изглежда с тези тежки тематики... 🤣

# 542
  • София
Току що завърших "Изборът" на Саманта Кинг. Първа и последна среща с авторката. Досадна, плоска и предвидима история, става само за уплътяване на времето в градския транспорт.
Отделно от издателство Ентусиаст са решили да отпечатат книгата с гигантски букви и разстояние между редовете. Все едно е предназначена за първолачета. Или са се опитали да оправдаят цената от 20 лв като създадат илюзия за обемна книга.

# 543
Взимам си назад думите от сутринта, когато твърдях, че "Зебрата" е лековата и забавна книжка, изобщо не е - след първоначната комедия, сценарият прави рязък завой към тежка и напоителна драма. Едвам издържах. До края се запазва хуморът на автора, но вече спира да е забавно, а смехът на героите горчи.
В края на изданието е публикувана първа глава от романа му "Фанфан", който е автобиографичен и обяснява много от нещата, които будят почуда у читателя.

# 544
Започнах една много интересна книга.

# 545
И аз чета тъжна книга, но е толкова прекрасна, че не я оставям - "Зулали"

# 546
Минерва, само не продължавай с Джоджо Мойс. 😃
Прочетох 20-тина страници от нея, не ми допада за момента, а и помня писаното тук, че било най-слабото продължение на книга, писано някога. Просто исках да хвърля едно око, май ще съм до тук с нея!
Обаче продължавам с "Почти нормално семейство". Е няма такава книга. Много много ми допада самокритичността на лирическия герой, постоянните му съмнения, самоанализа и философските размисли, вървящи паралелно с действието.
Скрит текст:
Всъщност в момента нищо не кой знае какво не се случва, по-интересното е връщането назад във времето и разглеждането на целия им живот. Синът ми е почти на толкова, колкото е и героинята в романа, и нещата са ми съвсем актуални, плюс, че той винаги е бил доста своенравен и неподлежащ на ошлайфане. И при него, както и при Стела, позоваването на здравия разум и собствената съвест никога не е давало резултати! Чудесно е описано как някои хора сякаш знаят точно кое е добро и кое зло, а при други разграничаването сякаш не е толкова интуитивно! Прекрасна!
Благодаря и на пишещите в съседната тема, които ме насочиха, че в момента е доста намалена книгата и си я взех импулсивно веднага!

# 547
Минерва, радвам се, че до момента "Почти нормално семейство" ти харесва. Историята е разказана от трима герои - бащата, дъщерята и майката, и постепенно се допълва. На мен също книгата ми хареса, не е просто поредният трилър.

А аз съм вече към края на "Сира", може би утре ще я довърша. Хареса ми и тази книга, не е написана просто за да има продължение на "Нишките на съдбата", а има развитие в образите, а и винаги ми е любопитно да чета за предишни исторически епохи, особено за франкизма в Испания. Но се чудя с какво да продължа нататък. Имам много планирани книги.

# 548
  • Варна
Прочетох "Списъкът". Като цяло ми хареса, интересна, доста интересна. Забележката ми е, че не обичам да чета книги, които разказват в първо лице и сегашно време: "ставам, отивам, вземам..". Обичам си доброто старо минало свършено и винаги ми е малко трудно и дразнещо в началото това сегашно време. Но като му свикнах вече вървеше лесно Grinning
Сега зачетох " Инцидент в Мадрид" на Мама Нинджа.

# 549
  • София
О, "Почти нормално семейство" много ми беше харесала и на мен! Simple Smile
Eто какво съм написала за нея: "Много ми хареса тази книга! Психологически трилър, семейна драма, криминална история, съдебен трилър и още много неща, събрани в един роман. Това е историята и драмата на едно семейство, представена от различните гледни точки на неговите членове - на бащата, дъщерята-тийнеджърка и майката. В крайна сметка това не е само "роман за едно престъпление", както е анонсирано на корицата, но и една книга за истинското приятелство, както и история за справедливото възмездие, но спирам до тук, за да не спойлирам.
Чудна! Препоръчвам!"

Е, и 5* на този фон...напълно обяснимо Simple Smile

Снощи започнах "По-късно" (Стивън Кинг) Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Скрит текст:

Wink

# 550
  • Mostly in my mind
Прочетох "Списъкът". Като цяло ми хареса, интересна, доста интересна. Забележката ми е, че не обичам да чета книги, които разказват в първо лице и сегашно време: "ставам, отивам, вземам..". Обичам си доброто старо минало свършено и винаги ми е малко трудно и дразнещо в началото това сегашно време. Но като му свикнах вече вървеше лесно Grinning

и аз я чета в момента. още съм в началото, малко ми е все едно чета чиклит, нищо не подсказва за криминална история освен първите няколко страници. Grinning да видим нататък.
"Почти нормално семейство" и на мен ми хареса.

# 551
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Снощи започнах "По-късно" (Стивън Кинг) Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Аз бях голям фен на Стивън Кинг като по- малка и вчера тъкмо завърших тази книга.
Мнението ми е, че или съм го надрастнала като автор или превода скапва нещата или вече се е изчерпал.

Това беше най- скучната книга, която съм чела напоследък
Извинявам се

# 552
  • София
Аз съм в самото начало и ми хареса за момента Simple Smile
Ще видим по-натам...

# 553
ananas,
Моля те сподели и дай идеи за други заглавия, които си прочела скоро.
Тази Зебрата само стари издания ли има и къде може да се намери?

# 554
  • Чукарландия
ananas,
Моля те сподели и дай идеи за други заглавия, които си прочела скоро.
Тази Зебрата само стари издания ли има и къде може да се намери?
В Читанката я има. И аз вчера си я свалих (да не остана по-назад 😂).

Общи условия

Активация на акаунт