В момента чета ... 71

• 47 892
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Като прочетох за зоната на литературен комфорт, та се сетих да ви разкажа весела история. Аз също трудно излизам от своята такава, но този път се случи и то по особен повод.
Снабдявам с книжки в електронен формат моя приятелка, любителка като мен на криминалета и трилъри. Тя пък ги предава нататък по веригата на роднините си, накрая стигат и до леля й, която е много възрастна жена, седи си само в къщи и обича да чете. Та получавам обратна информация - жената четяла всичко, даже скандинавските хард-криминалета, харесвали й, ама .. много кървища имало, много убийства. Та помолила, ако може, да й намеря нещо по-така - за любов, семейна драма или нещо подобно. Записах й там каквото съм чела от най-известните семейни саги, ама се сетих, че и тя може би ги е чела, та не е лошо да потърся и нещо ново. И тъй като не съм много "в час" с новостите - пуснах търсачката тук в темите за "семейна сага" и каквото сте похвалили и успях да намеря - записах й го. А покрай нея и аз се зачетох в една - "Прокълната любов", уж само така да видя за какво иде реч, а накрая изчетох и двата тома. Оказа се, че въобще не е лоша. Yum 
Лелята сега четяла "Пепел от рози" - дали и нея да не я почна? Може пък да ми е време да сменя жанра - предвид възрастта ... Smile
И да не е само спам - прочетох поредицата на Тес Геритсън за Джейн Ризоли - общо 12, накрая доста ми омръзнаха, макар че като цяло ми хареса авторката, държеше нивото до края. Вчера приключих с "Вдовицата" на Фиона Бартон, но не съм във възторг. Продължавам с "Наемателката" на Катрине Енгберг, а на английски си влача "The Lies You Told" от  Harriet Tyce, чак след първата четвърт започна да ми става интересна.

# 181
  • Бургас
Аз бях така с "Клуб на любителите на книги и пай от картофени обелки от остров Гърнзи". Предвид странното заглавие и това, че е във вид на писма мислих, че е някакъв модерен чиклит, съвсем случайно я прелистих да видя що за чудо е това и не я пуснах докато не я прочета. Много ми стана любима. Една такава топлота лъхаше от нея. После разбрах, че имало и филм и гледах и него. Четох някъде, че след издаването на книгата рязко са се увеличили туристическите посещения на острова Simple Smile

Миналата седмица в store.bg се зачетох в началото на "Дъжд от глухарчета" на Ерика Джеймс. Има качени първите 10тина страници там. Много ми хареса и нямам търпение да разбера как се развива историята, но уви я няма електронна все още (поне аз не я намирам) и в библиотеката я няма, а за съжаление съм посред ремонт и всеки лев ми е ценен, за това съм преустановила купуването на книги за няколко месеца. Ако някоя добра душа я има в електронен вариант да каже. (молещо се човече) (Много ми липсват старите емотикони на форума) Ще пробвам първо другите книги на авторката, които открих, когато намеря време де.

# 182
Приключих "Да защитаваш Джейкъб". Книгата бе доста дискутирана, така че няма да задълбавам, нито пък има и какво ново да се добави. Ландей ми хареса като стил на писане дори повече от Гришам, който се отплесва в подробности за пълнеж на моменти, докато този остана стегнат и последователен. Жалко, че не е писал повече, бих прочела с удоволствие и друго от него. А колкото до Джейкъб ... прекрасна емоционална книга, която те поставя в обувките на героите. Още ми се блъскат въпросите, дори след едно денонощие. Но имаше и някои неща, които ме подразниха донякъде затова за себе си я оценявам на 4.5
Искам да попитам дали си заслужава сериала да му хвърля едно око и на него?
Започнах "Подводни течения" на Нора Робъртс и почти посрещнах утрото. Пленяващо и ударно начало ... но то при Нора винаги така и после спихва като пробит балон.

# 183
  • София
На мен сериала  "Да защитаваш Джейкъб" ми хареса даже повече от книгата - лично мнение.

# 184
  • София
На мен сериала  "Да защитаваш Джейкъб" ми хареса даже повече от книгата - лично мнение.
Аз първо четох книгата, после гледах сериала. И двете ми харесаха.

# 185
  • София
На мен сериалът не ми допадна особено. Книгата - да, страхотна!
Все таях надежди, че ще има продължение, краят го предполагаше някак си...

# 186
Аз чета Малки пожари навсякъде,  увлекателно е написана, макар че към момента (100-тина стр.) май тийн ми идва.. Ще видя евентуално и сериала после..

Преди това прочетох и третата "Манюня" - "Юбилеят на Ба и други силни вълнения". Също се снима сериал в момента, но може би сте коментирали вече..

Сериалът "Да защитаваш Джейкъб" нарочно е оставена така.. но и на мен много ми се искаше да "чуем" авторката с втора книга..

# 187
  • Mediterraneo
Аз Пожарите започнах да слушам, но прекалено скоро ми идва след гледането на сериала и я оставих.
Прочетох Цялата истина в мен. Много ми хареса и я препоръчвам. Странна като стил, щях да я оставям, а неусетно я дочетох. Толкова много неща ме грабнаха, че ми е трудно да пиша каквото и да е ревю. Хем стиска за гърлото, хем оставя едно топло чувство накрая.

# 188
И аз се прицелвах в "Цялата истина в мен" вчера, но на друга подскокнах. Следващата ще да е, отдавна я заглеждам.
Пожарите нито ще продължа да гледам, нито ще чета. Твърде "рекламна" ми идва.

# 189
  • Бургас
Прочетох "Глина" на Виктория Бешлийска. Очарована съм. Една легенда от етнографски музей, обогатена, изпипана, направена така, че да ти легне на сърцето. Колкото повече четях, толкова повече си мислех това. И съм почти познала. Браво на момичето!

# 190
  • Варна
Аз все пак зачетох "Вдовицата", докъм средата съм някъде. Не знам какво ще ми е крайното впечатление, но до момента ми е много по-интересна от "Детето". Явно наистина вкусовете са най-различни.

# 191

Лелята сега четяла "Пепел от рози" - дали и нея да не я почна? Може пък да ми е време да сменя жанра - предвид възрастта ... Smile
И

Пепел от рози на Лийла Мийчам ?
Преди години ми попадна в библиотеката . Хареса ми книгата.
След това прочетох Розите на Съмърсет , но ако не се лъжа трябва да се четат в обратна последователност.„
Има и трета книга от авторката.
Това са книги, за които като се сещам след време  и все още си спомням сюжетната линия.
Бялата и червената роза.....:rose
Ако нямах толкова залежали книги, щях да ги препрочета. Досега не ми се е случвало, но ми липсват приключението, динамиката и героите в книгите.

# 192
  • София
Преди това прочетох и третата "Манюня" - "Юбилеят на Ба и други силни вълнения". Също се снима сериал в момента, но може би сте коментирали вече..

Кой снима сериал? Много интересно!

# 193
  • Бургас
Руски ще е сериала, или май по-точно руско-арменски.

# 194
  • София
Страхотно, ще следя, благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт