Има ли мами от Норвегия

• 41 182
  • 304
  •   1
Отговори
# 15
Эдравей те, каэвам се Даниела престои ми да ходя в Норвегия-Малой. Там работи мъжът ми и очакваме да ни се роди нашето бебе. Неэнам какво ми трябва эа раждането. Ако иска някой може да си пише с мен.

# 16
Здравейте и мен ми престои да ходя в Норвегия(Осло). В момента съм бременна и трябва да реша къде да раждам детето. Ако се реша да го родя в Норвежко ще замина след Нова Година.
Нека разкаже някоя норвежка мама как си прекарва дните. Колежките на мъжа ми твърдят,че нямаш нужда от кола, па макар и с малко бебе. А аз се съмнявам. И понякога се питам няма ли да изкукам затворена, в чужда страна, не знаеща бъкел норвежки.

# 17
Здравей Marjo,и добре дошла! Какво да ти кажа аз съм в Норвегия от няколко месеца,а мъжа ми от около 8г.Тук където съм аз е много красиво,но е малко градче и за човек който е живял в столицата си е скучно.Аз също незнам норвижки,но тук има училище за чужденци където се заплаща и се учи.Ти си довре щом ще бъдеш в Осло си ОК.Там е много хубаво,но изобщо не съм съгласна,че не ти трябва кола.В Норвегия всички са с коли.Незнам какво ще работи мъжа ти тук,но за теб и бебето е по-добре от БГ.Всичко за децата е безплатно,ако имате поне едногодишна виза,а и раждането ще е беплатно.Ами за това се сещам,ако искаш да ме питаш нещо конкретно питай.УСПЕХ

# 18
Здрасти и на теб Дани.Ами прочети това което съм написала на Marjo и мисля,че ще намериш малко отговори и за теб.А що се отнася до раждането тук за такива които незнаят норвежки има връзка с преводач Onlaine.Успех

# 19
Эдравей,благодаря че ми писа. Аэ ще летя на 3януари эо Осло и т.н .Говорих с моя мъж и неговата эастраховка ще поеме раждането но трябва да си вэема документите от гинеколога. Но след това неэнам какво да правя неэнам еэик  и съм малко уплашена. Неэнам какво ще правя 3месаца там може и да има други българи. Ако искате пишете ми на моя адрес ; dani73bg@abv.bg    Чао 

# 20
Эдравейте как сте?

# 21
Здравете,
От около  година живея в Норвегия, омъжена сам тук.Все още не сам станала мама но и това ще дойде. Искам да успокоя момичетата на които им предстои да раждат в Норвегия, 4е за тях  а и за децата им ще е много по сигурно тук . Прегледите на майката очакваща дете а и раждането са безплатни, стига да имате разрешение за престй поне за 1 година. Освен това държавата помага финансово на новороденото бебе .Ако обаче нямате документи е много сложно и скъпо. А за езика  не се притеснявайте, има курсове спецялно за чужденци, не е толкова труден  а и тук почти всеки говори английски, в магазини, в ресторанти .

# 22
Да но ако отиваш на гости на мъжът си как стои въпроса.

# 23
Ако мъжа ти има разрешение за прибиваване в Норвегия за поне 1 година и ти можеж да вземеш такова по закон . Ако имаш нужните документи ще ти е много лесно.
Ако си като турист тук нямащ никакви права.

# 24
Той работи там вече 3 години и след нова година иска да отидем там.

# 25
какви документи трябват?

# 26
Щом работи от 3 години той има рарешение за престой и ти имаш право като негова съпруга също да си изкараш.Вариянтите са два  - да подадеш документи за разрешение за пребиваване от БГ в Норвежкото посолство или от Норвегия. Ако ги подадеш от Норвегия ще чакаш минимум 2 месеца и през това време нямаш никакви права за безплатна мед.помощ. Обаче ако ги подадеш от Бг много дълго се чака към 7 месеца и трябва да чакаш в БГ докато ги получиш.

# 27
ами аэ ще стоя 2-3 месеца и се пребирам.В момента съм бременна и  той ми каэа че мога да родя там. Ако искаш да си пишим на л.пощи? Аэ сега нали мога да отида с детето? Щял той да ми поеме раэноските.

# 28
Дани,щом мъжа ти работи в Норвегия вече 3 г.значи има право да подаде документи за постоянна виза.Тогава ти ще си ползваш всички права като на норвижките за раждането,но ако идваш само като турист за 3-те месеца които можеш да стоиш без виза ще трябва да си плащате за раждането.

# 29
р327,здравей.Няма значение,че не си още мама ще станеш.Пиши ни.Това е нашата скандинавска темичка и всички са добре дошли.Ти къде живееш в Норвегия?

Общи условия

Активация на акаунт