Има ли мами от Норвегия

• 41 204
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
  • София/Осло
Олеле, колко много "норвежки" се извъдили .... Laughing
Аз като питах и и разпитвах преди 4-5 месеца и само роси и майче на зайче писаха.
А сега колко сте много Hug Hug Hug Hug
Аз съм в Осло от средата на октомври , все още свикваме. И да се похваля вече се виждахме с rkb Mr. Green
ex ама как ви се радвам Grinning

# 151
Здравейте момичета!ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Пожелавам на всички много здраве и късмет.
Добре дошли на новите момичета!Радвам се,че сме толкова много smile3521
Slavs,момичетата са ти писали много по всички въпроси които те вълнуват,но да ти кажа и аз.Мисля дори съм почти убедена,че без ¨fødselnummer е невъзможно да започнеш равота,а такъв номер ще получиш само,ако си омъжена или имаш виза най-малко за 6 месеца.Успех
Приятен и успешен ден Ви пожелавам

# 152
Здравейте момичета, радвам се че сме станали толкова много. Честита Нова Година, да сте живи и здрави. Аз малко поизпуснах темата напоследък, защото моят грип стана пневмония и бях 9 дена в болницата. Изпуснах най хубавите празнични дни, нооооо здраве да е.  Аз все си мислех , че българи в Норвегия почти няма, но ето че съм се лъгала.Радвам се, че можем  да общуваме въпреки големите разстояния межу нас и да си помагаме с информация за различни неща.Лек ден

# 153
vnr, сигурна ли си за този номер?
Защото как тогава толкова чужденци ще си намират работа без него?
А и в посолството не ми казаха такова нещо, казаха само да сключа договор и да подам молба за пермит.

# 154
  • Stavanger,Norway/ Varna
зДРАВЕЙТЕ моми4ета. Искам да попитам има ли някоя от вас която да е омьжена за "не норвежец". Разбрах 4е тези от вас омьжени за норвежци, доста бьрзо са полу4или виза, зато ме интересува колко са 4акали моми4етата (ако има такива) които са се омьжили за 4оввек от друга нация. Ето 4ак днес ми пристигна автомати4ното писмо от UDI, 4е са ми приели молбата и там пи6е 4е се 4ака 7,8 месеца, а някои от вас ми казаха 4е са полу4или жиза за месец и половина. И как се броят тези месеци сега. Аз подадохмолба през ноември, от тогава луи да броя или от сега, когато полу4их писмото. newsm78

# 155
Эдравейте,всички.Бобченка няма да пътувам сега,а след като родя. Живот и эдраве след май месец ще ходя при мъжът ми. пълна ти е пощата немога да ти пиша.Ти как си?чао

# 156
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ето из4истих я. Аз сьм добре, мерси, в средата на 3ти месец сьм уи само 4акам да ми порасне корема Mr. Green. Ина4е като гледам ти 6те си тук през лятото, което е добре, за6тото изоб6то не е толкова горе6то като у нас, приятно е много кьм 25 градуса и но6тта е само 3 4аса, през останалото време е ден. И толкова е зелено навсякьде. Препорь4вам ти, мьжьт ти да те заведе за риба, голям кеф е за6тото непрекьснато кьлве. Аз преди изоб6то не бях фен на риболова, но то като хва6та6 постоянно е много забавно. Красива е Норвегия през лятото, 6те ти хареса  Grinning

# 157
  • Норвегия
Здравейте мили момичета,

След дълго ровене в Нет-а за повече информация се радвам, че ви открих тук.  Grinning Изчетох цялата тема с интерес, понеже и на мен ми предстои да се преместя да живея в Норвегия, при съпруга ми българин, който работи там от 8 месеца и живот и здраве да стана майка.  Blush
Момичета, сблъсквали ли сте се със случай по процедурата "Събиране на семейства"? Подадох документи в посолството в София и ми казаха, че обикновено решението излиза в периода от 3 месеца до 1 година. Всеки случай разбира се е строго субективен и всичко е в ръцете на UDI. Та това голямо чакане ни измъчва сега, но няма как - казаха, че трябва да изчакам отговора в България и нямам право да съм в Норвегия. Много бих се радвала някой от вас сподели опит и информация.

Желая здраве, късмет и много радост на всички през новата година!   bouquet

# 158
Здравейте норвежки!При нас прехвърча сняг.А при вас?
sandefjord много е гадно това което ти се е случило!Дано през новата година да си много здрава
slavs аз съм тук от авгус и понеже нямям виза за поне 6 месеца,а само за 4 нямам този номер и нямам право нито на личен лекар нито да си взема норвежка шоф.книжка нито да работя.По принцип в Норвегия без равотна виза нямаш право да работиш,ако дойдеш тук като турист и си намериш някаква работа ще е незаконно.
bebo4enka lвиза подадена от БГ се чака дълго,а от Норвегия е за месец
Bittesweetдобре дошла сред нас.Аз съм с мъж българин(незнам дали ти беше питала това).Ние сме по системата събиране на семейство.Работната виза на мъжа ми излезе за 1 месец,а моята и на сина ни за 7.Ние подадохме за виза с малкия нначалото на април,а дойдохме тук авгус.Възползвахме се от това,че можем да стоим тук 3 месеца без виза и си ги изчакахме тук.Така или иначе когато ти излезе визата не ти я слагат в паспорта в БГ,а тук в полицията.Няма проблем да дойдеш тук 3 месеца преди да си получеш разрешението в БГ и да ти я сложат тук.
Ох май объркано го обясних,но ако нещо не си разбрала питай ще ти помогна с каквото знам.
Успешен и усмихнат ден Ви пожелавам newsm10

# 159
vnr, това, което ми казваш е наистина странно ... защото леко противоречи с това, което ми казаха от норвежкото посолство тук.
А там ми казаха следното: Отивам в Норвегия, използвам 3-те месеца безвизов престой, намирам си работа, сключвам договор, връщам се, подавам си документите в посолството и чакам.
Като още с първото отиване там ми трябва едно писмо-декларация, което включва парична гаранция от него, че има пари да ме издържа 3 месеца - примерно пари в банкова сметка и че ще живея при него, докато съм там.
Ако е незаконно да си намериш работа като турист, то тогава посолството дава незаконни съвети?

# 160
Zdraveite "norwegki" i "Nenorwegki" momi4eta:lol:
Ja.kolko sme mnogo...naistina super!!!! Grinning
Boge, tozi sait mnogooooogo bavnoooo se otvarya...4ovek moge da bradyasa..t.e  da pusne brada dokato 4aka,makar 4e magat  mi e intsaliral 3 super kompjutara  v ku6ti s vazmogno nai-burazata vruzka koyato sa6testvuva,i pak e bavno.Dano v BG malko se zamislyat i  da porabotyay po vaprosa  da ulesnyat ne6tata 4e e golyama muka....nistina!Sorry 4e go kazvam,neznam dali samo pri mene e taka?? Ina4e saita e super gotin,super temi....no skorosta e ...uuuuufff,bi moglo da e po-dobre!!
SLAVS Mislya 4e Vnr e prava.Nnorway e specialna kakto ti pisah,te si imat tehni zakoni i ne im puka ot EU ponege te ne sa 4elenka  na EU. Sega,fødselnummer e nai-vagnoti ne6to v Norge,bez nego si za nikude,kakto nyakoi pisa,nyama6 ni lekar,ni zastrahovka ...ni6to. Aa za da vzeme6 tozi numer tryabva da se omugi6 tuk, a ne samo dajivee6,moge i da si jivee6 no togava 6te ti e trudno s rabota i integrirneto v stranata. A  v posolstvoto  v BG ni6to ne znayat...ama ni6to,tolkova sam se razpravyala s tyah. Govorat si ei taka....kolkoto da ima kakvo da kagat. Tuka e istinata....UDI.A v Trindheim NYAMA UDI....samo v Oslo,taka 4e vpregni tvoya ljubim da zavarti telefonite...toi e norwegetz i na nego 6te mu oburnat"pove4e"vnimanie,nali me razbira6.Taka ,drugo,kakto sa ti kazali v BG -namira6 si rabota,sklju4va6 dogovor i idva6 v BG i podava6 dokumenti...hmmmm...tova e fantazia.Ne iskam da te ogor4avam,no HI4 NE E LESNO TUK ZA RABOTA. Nikoi rabotodatel nyama da iska da podpi6e dogovor s teb...ponege nyama6 fødselnummer,koi 6te te 4aka da si ide6 v BG da puska6 molbi i da ti ya odobryat,pa posle rabotna viza,minava suma ti vreme, a rabotodatela iska sigurnost i vednaga da po4ne6 rabota.Taka 4e tova e trudno....po4ti nevazmogno.Drugoto,povyarvai mi 4e bez ezik osven 4ista4ka i detegleda4ka  ne  moge6 da raboti6. Vsi4ki momi4eta koito jiveyat v Norge i vob6te v Scandinavia sa minali prez ezikov kurs nai-malko 1 godina! Prez tova vreme tvoya tryabva da te izdurga i 6te go karat v Politi da podpi6e dokument 4e MOGE da te izdurga s negovata zaplata ina4e nyama6 6ans da ostane6! Taka,drugo....prepora4itelno e kogato se ogenite vednaga da si smeni6 familiata,toest da vzeme6 na sapruga ti familiyata!! Az hi4 ne iskah da si davam moyata familia i da vzimam na sapruga mi,no toi nastoyava6e ponege kaza 4e po-lesno 6te me vzemat s norwegka familiya!!! A i drugite matzki bulgarki mi kazaha su6toto...e okaza se 4e e taka...v momenta koito si smenih familiyata nyamah problem da si tarsaya rabotata.Zna4i az hodih edna godian na norwegki kurs,vseki den,(ako si omugena e bezplatno) akai ne si,pla6ta6 ti.Pnege ne iskah da raboty kato 4ista4ka  izkarah butikkurs(kurs za magaziner), koito e 4 mesetza. 2 mesetza toeria i 2 praktika...kato vsi4ko tova se u4i na NORWEGKI....!Zapla6taneto e mnogo dobro i sega rabotya v IKEA i sam stra6no dovolna:-) Taka 4e mila moya podgotvi se za edin dulug period na tursene,lutanem i taka natatak. Kato ti pisah predi,ne6atat v tazi dargava stavat mnogooooo bavnooo...taka 4e imai nervi! Ako si optimist 6te uspee6,ako ne...jalko!
BTW poglednah saita v UDI nyama promeni. Edinstvennoto koeto moggah da napravya e da vlezna v internet i da proverya,UDI e samo v OSLO.
Uspeh dai Boge da ti se sbudnat me4tite po-burzo!!

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 02:05 от roza66

# 161
Не знам как точно проверявате къде има клонове на UDI, но май ви трябват малко уроци за тази работа  Wink

Postal address:    7005 Trondheim
Address:    Peter Egges plass 2  7005 Trondheim
Telephone:    73 89 24 00
Fax:    73 89 24 01

Fax numbers of UDI's departments and divisions

Counties:    Møre og Romsdal Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag
Region Director:    Kari Laupstad
E-mail:    udi@udi.no
Show in map:    Map
Opening hours:    Mon-fri 08:00-15:45       
Expedition :    Mon-fri 09:00-15:00

Това е от сайта на UDI.
Има точно 6 регионални офиса на това учреждение.

Ето ви и линк с карта на точното му местонахождение в града:
http://kart.gulesider.no/kart/index.c?id=c_Z0005X1V
Познавам немалко българки, които просто така са отишли в Норвегия и са си намерили работа и са останали и без fødselnummer.
Така че сигурно не е невъзможно.
Не казвам, че е лесно, но не е невъзможно.

# 162
sLavs,никоя от нас нямя за цел да се прави на всезнайка.Тук всяка една пише за да помогне с каквото маже и знае.Ти явно знаеш повече от всички нас без дори да си идвала тук,а и уроци взе да ни даваш без да знаеш дума норвежки.Извинявяй за острия ми тон,но след като знаеш и познаваш толкова много българи дошли в Норвегия ей така и са успяли да си намерят работа давай.Пожелавам ти УСПЕХ!!!
Момичета, наистина е страшна мъка да се влезе в този форум.Аз също мислих,че е само при мен,но явно не е.
Пожелавам Ви много успешен и усмихнат ден newsm68

# 163
Эдравейте,момичета.Наистина много трудно се влиэа в тоэи сайт. Нямам мнение по въпроса и няма да вэимам отношение.Эа съжаление и тоэи път се раэминах с Н-я,но лятото съм там.Много се радвам,че все повече ставаме.Чао и приятен ден.

# 164
  • Норвегия
Здравейте, момичета  Simple Smile

Дани, какво се е случило, че се отлага заминаването ти при съпруга? Помня, че беше писала че ще ходиш при него в началото на януари.

Пожелавам ти лек и безпроблемен остатък от бременността и накрая - едно здраво беборанче!   Peace

Общи условия

Активация на акаунт