Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 673
  • 847
  •   1
Отговори
# 75
А трябва ли от месец захранване и да има заместено хранене? Аз до годинката към всяко хранене предлагах малко количество мляко (накрая и малко по-разредено, защото той отказваше вода, а с твърдата храна без вода няма как, но се научи да пие вода вече).
На колко месеца е? Може би не е готова за твърда храна. По - добре недей насила да даваш. Дай й почивка малко, след кратко време пробвай отново

# 76
Ами каза гоним 120гр и дохранвам винаги . На извледванията не им хареса хемоглобина и хематокрит ли ,нещо такова . Иска да включим желязо - изписа уелбейби. В норма сме на ,долна граница обаче .
А трябва ли от месец захранване и да има заместено хранене? Аз до годинката към всяко хранене предлагах малко количество мляко (накрая и малко по-разредено, защото той отказваше вода, а с твърдата храна без вода няма как, но се научи да пие вода вече).
На колко месеца е? Може би не е готова за твърда храна. По - добре недей насила да даваш. Дай й почивка малко, след кратко време пробвай отново

# 77
На 6++ сме , нямаме нито един зъб . Парчета не се ли дават при вече изникнали?
Днес педиатърката каза от топлото , от зъби . Пробвах с климатик, пробвах с гел че преди храна . Не и  не !
Знам , че е грешка това със спринцовката . Няма да ми става навик със сигурност . Исках да видя къде е проблема .
Дрисла с дрисла . Wink Нашата педиатърка не иска да включвАме каши . Каза “ ще сте нахранени и само това “.
Каза да правя кремче от пълномаслена извара и плодове за сз и на 7м -200 гр кисело мляко 3.6 пак с плод
Не че нещо, но бебе на 6++ месеца не е ли твърде малко за млечни?

# 78
В елдата има много желязо. Има чисти каши от елда, безмлечни.
Ами хубаво се гонят 120, ама хайде да го обясни на 6 месечно бебе. Ще стане, по-добре бавно, отколкото, заради натиск да откаже напълно твърда храна.

# 79
сложно@е! - педиатърката от къде е, ако не е тайна? И от коя генерация е..?

# 80
20 години има стаж . Тя каза до другата консултация тоест 7++ да съм ги направила 120 . Не е казала да я насилвам , напротив , каза на няколко пъти пред деня и така.
сложно@е! - педиатърката от къде е, ако не е тайна? И от коя генерация е..?

# 81
Момичета, ще споделя малко за нашето захранване, ние със сложно@е, сме от януарските мами, моето бебче е на 7++, на 5 август се разболяхме от ковид и прекарахме 6 дни в болница, няма да обяснявам за това, а за това че в болницата спрях захранването, беше само на АМ. Преди да се разболеем беше изцяло на кърма, спрях си я...и това няма да коментирам, но ще ви разкажа как ядеше по 5 лъжици пюре, каша или каквото и да и предложа и почваше да стиска устата, защото знаеше че после има гърда, общо взето никакъв интерес и аз се ядосвах, че правя пюрета и хвърлям, че купувам всякакви марки и пак не ги яде. Беше ме страх като се приберем от болницата как ще започна на ново със захранването, но всичко се случи с лекота, седмица по-късно яде по 190гр пюре на обяд и каша или плодово пюре с бисквити за СЗ. Доста зеленчуци и плодове хапва, месо-пилешко, пуешко и заешко.
Та искам да кажа че моите наблюдения са че кърмените бебета по-трудно свикват с новата храна, аз много се ядосвах, а сега разбирам че не е трябвало, дай му време, ще се научи, ти предлагай всеки ден с лъжичка, защото свикне ли на спринцовката и горко ти после...
Първо дете ми е и съм много объркана, незнам много как да продължа, но мисля на 8 месеца да дам попара за закуска или нещо подобно със сиренце, също и жълтък не съм дала още, доста ме е страх, без да се усетя и дадох каша която не беше безглутенова....еми много съм зле ама какво да направя, та и глутен е яла, стана объркващ моя коментар, но най-важното, което исках да кажа е да не се ядосваме на децата си, това е нещо толкова ново за тях, на всяко дете му е нужно различно време за да свикне и да се научи, успех...❤ и здраве за всички.

# 82
Парчета и зъбите нямат нищо общо. Кътниците излизат в повечето случаи много след годинка, а не може до тогава само гладко пасирано. Моето дете имаше поникнал зъб на годинка, обаче вече спокойно отхапваше парчета плодове, включително и ябълка нарязана на ленти. Венците са достатъчно здрави и твърди.

# 83
Извинявайте за тъпия въпрос , ама как се учи бебе без нито един зъб да дъвче ?
Няма ли са тръгне да гълта несдъвкано ?как да му помогнем да се научи да дъвче ?
Парчета и зъбите нямат нищо общо. Кътниците излизат в повечето случаи много след годинка, а не може до тогава само гладко пасирано. Моето дете имаше поникнал зъб на годинка, обаче вече спокойно отхапваше парчета плодове, включително и ябълка нарязана на ленти. Венците са достатъчно здрави и твърди.

# 84
  • София
Малкият яде парчета от 7м, първи зъб излезе на 8м. Сега яде вече менюто на кухнята за 1г+ (не пасирано). Няма общо зъби и дъвчене.

Кърмени/некърмени също няма значение. Някои бебета просто свикват по-трудно към различна храна, някои са злояди с години, други заместват адски бързо храненията. Не трябва да се напряга човек на тази тема, млякото е основно до годинката. Както ние възрастните имаме предпочитания за дадени храни, така и бебетата. Един ден хапват повече, друг не, трети само пробват хапка-две.

# 85
  • East Coast
сложно@е! Може да пробваш да смените мястото за хранене. Ако е на стол, на земята или на дивана с възглавници т.н. При нас това помага някой път, когато не е настроен за ядене. Също давам празна купичка с лъжичка да тропа (същите, от които и аз му давам). Много му харесва, има огромно желание да яде сам и си мисли, че може да се оправи Rolling Eyes Laughing

Мога ли вече да предложа зелена чушка и лук (6+++)? Две статии една след груга, в едната пише от първите зеленчуци. Червена след 8ми.месец. В другата зелена след 8ми, червена след година Grin

# 86
  • София
Зелена чушка още към 5м вкарах, червената я дадох след 7м някъде. Лук от 6м давам (и червен, и стар).

# 87
  • Седмото небе
Зелена на много места четох, че може от 6+, тогава дадох и аз към други вече познати зеленчуци. Един ден обаче се бях отплеснала с чушките, понеже за мен са си все чушки и не съм свикнала да ги деля, та бях сложила и парче червена. Чак като изяде половината пюре се усетих, нямаше реакция, но не съм повтаряла. Сега вече в 7 м пак ще пробвам с малко.
Лук още не съм давала, но ще предложа червен тия дни. От зелените подправки съм дала само копър като допълнение на вкуса към червен картоф, морков и няколко зрънца грах, получи се много вкусно. Ще помисля към какво да добавя и магданоз.
А домати термообработени от 8+ ли могат да се предложат? Сурови може би още по-късно?

# 88
Аз лично започнах да давам меки плодове и зеленчуци. По- лесно е да разберат, че трябва да дъвчат като се даде да се отгризне храната. Ако дадеш храна като супа, която е много течна и има парченца, вероятно ще се задави. Такива храни са най- трудно за ядене, защото трябва да се преглътне течността и да се сдвъче парчето.
Започнах с банан и авокадо от плодовете, а от зеленчуците давах морков, картоф и броколи на пара. Режех на ленти и така давах от моята ръка, за да не тръгне да си бута големи парчета. След време започна да иска и сама да взима и да се храни.

# 89
Скарлет , навсякъде съм пробвала -на стола в трапезарията , на леглото в детската , на люлката , навън в количката , в мен . Никъде!

Общи условия

Активация на акаунт