Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 677
  • 847
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте.
Вие кога дадохте белтък на вашите деца? Моят син е на 10 месеца и се чудя да му давам ли белтък.

# 91
  • София
Някъде към 9++ дадох.

# 92
сложно@е! Не насилвай бебето,продължавай с лъжичка все един ден ще стане,няма не проял човек(бебе).Моето момиченце е на АМ от раждането,аз започнах да захранвам в края на 4м. повече от месец не хапваше повече от 30-40гр.  Аз неразбрах как се случиха нещата,просто един ден си изяде целият обяд от 120гр и от следващият ден имахме заместен обяд.Бебетата се променят всеки ден,не се впечатлявай от това на колко месеца е и как примерно другите на тази възраст са със заместени хранения.Просто продължавай всеки ден да си предлагаш и един ден ще е Вашият ден и ще си хапне цялото количество.

# 93
Много си права . Като спра да го мисля , ще стане . Благодаря Simple Smile
сложно@е! Не насилвай бебето,продължавай с лъжичка все един ден ще стане,няма не проял човек(бебе).Моето момиченце е на АМ от раждането,аз започнах да захранвам в края на 4м. повече от месец не хапваше повече от 30-40гр.  Аз неразбрах как се случиха нещата,просто един ден си изяде целият обяд от 120гр и от следващият ден имахме заместен обяд.Бебетата се променят всеки ден,не се впечатлявай от това на колко месеца е и как примерно другите на тази възраст са със заместени хранения.Просто продължавай всеки ден да си предлагаш и един ден ще е Вашият ден и ще си хапне цялото количество.

# 94
  • София

А под каква форма и количество? Simple Smile

# 95
  • София

Палачинки му направих. Направо цяло яйце, стана порция за 2 закуски в 2 поредни дни.

# 96

Палачинки му направих. Направо цяло яйце, стана порция за 2 закуски в 2 поредни дни.
Здравейте мами.
Бебо е на почти 10 месеца.
Няма още и едно зъбче .
Какво ще ми предложите за закуска.
Правих му кускус хапва .
Попара не иска.
Кажете ми нещо различно.
Благодаря ви

# 97
Белтък се препоръчва след годинката. Аз въведох в застройка на супа.
За закуска може юфка+банан, бисквити с кисело мляко, овесени ядки с кисело мляко, някаква каша, бананови палачинки (само банан и жълтък)

# 98
А тези палачинки как им ги давате? Да ги гризкат и дъвчат ли? Моето дете още яде само пюрета. Едва днес му дадох цяла бисквитка и я изяде полината гризейки я!

# 99
  • Пловдив / София
За закуска правя и качамак, но не като класическия вариант. Варя си царевичния грис и като сваля от котлона, добавям масло и натрошено сирене.

Също може фалшиви пържени филии, разни палачинки има из нета. Зависи какво си въвела. Като не е въведен белтък, цялото яйце може да остане само жълтък.

Без да звучи като реклама, аз доста идеи и рецепти (главно за закуски) съм взаимствала от Професия мама. Там има и примерни менюта за деца под годинка.

# 100
Здравейте, като има въведен глутен какво е подходящо да давам за закуска или обяд? Макарони виждам едни дребни бебешки на Плазмон, но пасират ли се? Той е много лаком и ме е страх да не се задави. Искам да му давам и хляб да ръфа, но пак ме е страх.
Има ли специална причина да се дават сухари, а не обикновен хляб? И сухарът вътре в пюрето ли се слага, пасира се заедно ли? Нещо ми е мъгла вече след глутена какво да давам и да правя..

# 101
  • Пловдив / София
Здравейте, като има въведен глутен какво е подходящо да давам за закуска или обяд? Макарони виждам едни дребни бебешки на Плазмон, но пасират ли се? Той е много лаком и ме е страх да не се задави. Искам да му давам и хляб да ръфа, но пак ме е страх.
Има ли специална причина да се дават сухари, а не обикновен хляб? И сухарът вътре в пюрето ли се слага, пасира се заедно ли? Нещо ми е мъгла вече след глутена какво да давам и да правя..

Никога не съм пасирала кус кус, звездички или пр.
За сухарите, честно казано, не знам има ли причина? Аз понякога все още слагам сухари в супата на моето дете, което е на 1.8м.

А иначе пюре със сухари също никога не съм пасирала. Но и не съм слагала сухари в пюре.
По принцип сухарите поемат доста течност, повече от хляба и омекват. В пюрето по-труно ще омекнат, отколкото в супа, де.

# 102
Здравейте, предстои да започна захранване с жълтък и изникнаха някои въпроси. Във времето, в което се захранва, а според повечето схеми е около месец, мога ли да въвеждам и други храни? Според една от схемите в началото се дава съвсем малко количество, докато се достигне 1/4 жълтък, но всеки ден ли се дава дотогава или пак през ден? Като се  използва част от жълтъка на едно хранене, останалата част може ли да се съхранява в хладилника и да се даде на следващия ден или по-добре да се изхвърли?

# 103
  • София
Аз започнах с 1/4 жълтък направо. След седмица го броях въведен. Давах 3 пъти в седмицата и всеки път ново яйце. Друго ново не давах тази седмица.

# 104
  • София
ядкови млека (бадемово, кокосово) от кога може да се дават на деца, някой знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт