Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 859
  • 847
  •   1
Отговори
# 600
Малкият започна да пие по няколко чаши вода като му взех чашка със сламка. Иначе преди това пиеше, ама не особено количество.

Доста разхлабващо действат и овесените ядки. Има и безглутенови. Може да се сварят и комбинират с плод.
Джей, какъв е моделът на чашката? Аз взех две уж преходни с мек накрайник и дръжки. Никакво внимание. По едно време пиеше или по- точно лижеше от чаша, защото ни гледа, но май и премина ентусиазъма. Рядко пие вода, но най - уважава нея. По настояване на половинката и свекървата и дадох сега около празниците ошав от ябълки. Изплю го и повече не погледна шишето.

# 601
Предлагам вода по няколко пъти на ден, след храненията задължително, а и между тях, но пийва съвсем малко или изобщо не иска. Как да я накарам да пийва повече? Иначе всеки ден давам разхлабваща храна от въведените - тиква, пащърнак, ябълка, круша. Въведох оризова каша и се чудя дали не е от нея, с каква друга каша мога да я заменя? Някоя незапичаща, безмлечна и без глутен? Thinking
Не се дават води на бебета до 8-9-10 месеца. Пък и после, и до 12м.
Не са нужни- по-добре кърмете/ АМ.
Бебешкото оризово брашно не запича.

# 602
  • София
Candy, на Авент чаша за 9+ се води, без дръжки с мека сламка. Имал е и такава с дръжки и мек накрайник, не пиеше повече от 40-50мл дневно от нея. Обаче като хвана тази със сламката, стой та гледай. Схвана от раз как да засмуче и пие.

# 603
Аз давам от 7м. Ако добавиш плодово пюре от ябълка към оризовата каша, няма да запича. Малкия въобще не искаше вода, но като му направих чай, започна много бързо да изпива чашката си. Купих му неразливаема на авент.

# 604
Предлагам вода по няколко пъти на ден, след храненията задължително, а и между тях, но пийва съвсем малко или изобщо не иска. Как да я накарам да пийва повече? Иначе всеки ден давам разхлабваща храна от въведените - тиква, пащърнак, ябълка, круша. Въведох оризова каша и се чудя дали не е от нея, с каква друга каша мога да я заменя? Някоя незапичаща, безмлечна и без глутен? Thinking
Аз давах каша от просо, не запича и много я харесваха. Може и с плодово към нея.

# 605
От моя опит просото разхлабва.

# 606
Здравейте, как процедирате с кашите? Редувате ли ги всеки ден, или отваряте една кутия и ползвате нея докато не свърши? Питам тъй като на кутията пише след отваряне, че са годни 3-4 седмици. Ако правя няколко вида не мога да ги изразходвам за тези 3-4 седмици и трябва да ги хвърля..

# 607
Аз отварям 2 вида най-често, записвам на кутиите кога съм ги отворила и ги редувам, след 3-4 седмици, ако е останало хвърлям..

# 608
Аз отварям 3 кутии и редувам, но редовно с приятелка от блока с бебе на почти същите месеци отваряхме по 2 каши  и си ги разменяхме от време на време. Специално каши много обича и не му е проблем и повече да изяде. Даже като му дадох грамажа който педиатърката каза се спука от рев и нямаше как да не дам още!

# 609
  • Седмото небе
Не се дават води на бебета до 8-9-10 месеца. Пък и после, и до 12м.
Не са нужни- по-добре кърмете/ АМ.
Бебешкото оризово брашно не запича.
Към Бърди... Сериозно?!? А защо? С какви и как вреди? Има ли някаква медицинска или научна обосновка за това твърдение? Моля посочете източници на информацията...

А за безглутенови разхлабващи (че ни е проблем това) каши харесвам тези с с елда/царевица/овес на различни марки има и тези с по 3 зърна на Холе и Дм. И то пак според зависи какво е въведено.
За запечено бебче помага/ха при нас и водичката от сварени сушени сини сливи или водичката от накисване на овесени ядки/ако е въведен овес. Тъкмо е и вариант за допълнителен прием на течности. Според мен де и моя опит, с моето дете Hands V
Каши имам отворени макс 3, понякога и аз хапвам да си призная, някои ми се услаждат даже. Особено към края на 4та седмица гледам да са оползотворени. Но се е случвало и до 6 седмици след отваряне да дам. Това за безмлечни. А защо е срока 3-4 за консумация след отваряне не мога да си обясня? Същото пише и на млечните каши и на на адаптираните млека, доколкото ми е известно. То е ясно, че не може 100 години да седят отворени. Но 20-30 дни ми се вижда някак кратко... Каша с добавен плод и натрошени бебешки бисквити (без захар и палмови продукти) и е любимо хапване на моята хулиганка. Когато всичко друго е отказано, поне от тази комбинация хапва малко поне.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 15:56 от * SUPERMAMА *

# 610
@* SUPERMAMА *

За бебета до 12м възраст важи всичко написано тук и по-долу. А не изобщо за "деца", климат Сахара, след спорт и други ясно различни условия

* усилват драматично рефлукса
* намаляват апетита, нямат калории
* предизвикват силна диуреза... ненужно нещо.
* в АМ/кърма си има достатъчно вода.

Едно бебе до 12м максимум пие 1000-1200мл мляко дневно.
Вие пиете ли литър и 200 мл дневно вода?
И към тези 1000-1200мл добавяте и водата  в храните и кашите.

КОЛКО още вода искате да давате на бебето? 2л дневно?
Не са редни тези неща... .

Единственото изключение-бебета понякога спират обедното хранене по средата, и не могат да завършат, ако не дадете вода- тогава може 20-30 мл.

Цитат
или водичката от накисване на овесени ядки/ако е въведен овес.
Източник?
... път към оркестъра- алергиите от овес са жестоки. НЕ се дава овес на бебета до 12м възраст. Нито "овесени водички". Няма запек при бебета- при по-големи деца има, но се дължи на две най-главни причини- писах за тях преди 1-2 дена. Махате двете причини, лекувате рагадите от запека- и детето си се оправя.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 20:19 от Birdie

# 611
  • София
Birdie, извинявай, ама ме изумяват някои твои мнения...
Посочи ми едно живо същество, което да не се нуждае от вода? На 1г децата са предимно на твърда храна, освен някое пристрастено кърмаче и АМ преди сън за други. На 1г много деца почват и ясла, ergo, ядат каквото има там, няма кой да им прави шишета с АМ. Каши на тази възраст не ядат децата. На 1г вече са на обща храна.

Аз като родител не бих ти се доверила. Съжалявам, ама много простотии изчетох из постовете ти. Не знам за колко велик се мислиш, ама да имаш точно обратното мнение за всичко и на всички....Сори, ако беше чак такъв специалист нямаше да се занимаваш с този форум и да се показваш "вижте колко знам за всичко" за разлика от вас, а с практиката си. За мен е несериозно да "лекуваш" и поставяш диагнози по форума и да казваш как вода, тиква, авокадо, каши (абе абсолютно всичко де го има като храна) не е ок до 1г...

# 612
  • Седмото небе
Благодаря за отговора, но не посочвате източник. И въпреки това изброеното от вас ми се струва, хммм как да се изразя по-меко... Ами нелепо...
Относно другия цитат-уточнила съм, моя опит, с моето дете. Съвет не съм ви искала, че да ми го давате, споделях с потребителката това, което аз съм правила. Вашите мнения си ги пазете за вашите пациенти.
Джей, подкрепям те напълно за всичко казано Hands V

# 613
Този съвет вече става опасен! Как дете на близо 1г да не му се предлага вода? Особено ако има и 2-3 заместени хранения. В летните месеци може дори да доведе до обезводняване.
Дъщеря ми пиеше малко вода, може би около 100-150мл дневно до 1г. Сега на 2г и 6м рядко пие повече от 250-300мл. Не пие сок или чай, само вода или айран.

# 614
Нефроложката ни посъветва детето да пие 200 мл вода на 7 м.
Супермама, каква марка бисквитки даваш на бебчето? Аз взех безглутенови на Плазмон, но после видях, че са със захар и не ми се ще да ги давам...

Общи условия

Активация на акаунт