Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 819
  • 847
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Освен че се съмнявам изобщо, дали имате АД- поне от това, което описвате.

Сигурна съм, че жената лъже всички, защото кой не иска детето му да е с АД?!
Доколкото знам може да захранваш смело😁

# 691
Благодаря на всички!
В момента детето е на 9 месеца.Започна с голям и зачервен обрив по врата,като по-късно се появява и изчезва и на други места.Преди това имаше безупречна кожа.
Знам,че не е алергично заболяване,но също така научих,че е възможно да се провокира от някои храни.
Когато получи обрива,беше захранен със почти всички зеленчуци и почти всички плодове.По -късно дадох пуешко и заешко,а към 7м ,7м и половина въведох глутен направо с попара.
От тогава,та до сега не смея да давам нищо ново.Не съм забелязала дерматита да се обостря от определена храна, но е факт,че днес се зачервява,утре завяхва,други ден е изчезнал и на следващия ден отново се появява. Повтарям,въртя едни и същи и храни и ако се възпалява от някоя от дадените вече храни,то излиза,че ще да е от някой зеленчук или плод.
С две думи,че стана дълго,искам някой да ми каже кога ,какво,по колко.Например,телешко от кой месец?Риба,домати..
Алерголог ли да търся?
Благодаря още веднъж!

# 692
Благодаря на всички!
В момента детето е на 9 месеца.Започна с голям и зачервен обрив по врата,като по-късно се появява и изчезва и на други места.Преди това имаше безупречна кожа.
Знам,че не е алергично заболяване,но също така научих,че е възможно да се провокира от някои храни.
Когато получи обрива,беше захранен със почти всички зеленчуци и почти всички плодове.По -късно дадох пуешко и заешко,а към 7м ,7м и половина въведох глутен направо с попара.
От тогава,та до сега не смея да давам нищо ново.Не съм забелязала дерматита да се обостря от определена храна, но е факт,че днес се зачервява,утре завяхва,други ден е изчезнал и на следващия ден отново се появява. Повтарям,въртя едни и същи и храни и ако се възпалява от някоя от дадените вече храни,то излиза,че ще да е от някой зеленчук или плод.
С две думи,че стана дълго,искам някой да ми каже кога ,какво,по колко.Например,телешко от кой месец?Риба,домати..
Алерголог ли да търся?
Благодаря още веднъж!
Не...
Ако може да дадете снимки?
Второ- ако го къпете в леген, поставено върху вид "мрежа", махнете я- те дават често такива реакции.
Без снимка не мога да кажа...може и на л.с.
Уточнете първо обрива абсолютно, за да знаете после, каква е тактиката в захранването.

# 693
Ако говорите за атопичен дерматит, доста се драматизира за връзката на кравето мляко и това кожно състояние.
От опит ви съветвам  да се насочите към увлажняване на кожата ежедневно с подходящи продукти и да се обръща внимание на дрехите, препаратите и климатичните условия. Ограничаването на храни според мен е само при доказани алергии и назначени от алерголог.
Точно на това се надявам,някой с опит да се включи.Навсякъде има много противоречива информация и наистина човек може да полудее.
Педиатъра каза без краве продукти и сменихме млякото с хипоалергенно.Каза,че може козе сирене. Дерматита се появи ,когато детето беше на 6 месеца,вече захранен с основни зеленчуци и плодове.Също така каза,че е малък да се тества за алергии,пък на много места прочетох,че е напълно възможно.
Та както и да е,ще чакам някой с опит и предложения за справяне с проблема.
Просто ми беше интересно,дали само аз внимавам толкова много със храните,въпреки АД.

# 694
И двете ми деца са с АД и като цяло не съм се съобразявала с нищо конкретно при захранването заради дерматита. Дерматологът ми е казвал, че е най-важно кожата да се поддържа с емолиентни кремове. На голямата  е правен кръвен тест за алергии и беше отрицателен за всички показатели.
Имам и въпрос относно захранването на бебето. На 6м. и половина е и започнах да въвеждам жълтък. Дала съм 2 пъти по 1/4 през 3 дни. Мога ли да го броя за въведен и да продължа с нещо друго или е хубаво повече от седмица да изчакам?

# 695
И двете ми деца са с АД и като цяло не съм се съобразявала с нищо конкретно при захранването заради дерматита. Дерматологът ми е казвал, че е най-важно кожата да се поддържа с емолиентни кремове. На голямата  е правен кръвен тест за алергии и беше отрицателен за всички показатели.
Имам и въпрос относно захранването на бебето. На 6м. и половина е и започнах да въвеждам жълтък. Дала съм 2 пъти по 1/4 през 3 дни. Мога ли да го броя за въведен и да продължа с нещо друго или е хубаво повече от седмица да изчакам?
Не, не може да го броите.
Следва 1/2, ден пауза, 1/2, ден пауза, 1/2-ден пауза.
След това го смятате "въведен".

# 696
Жълтъка и месото не са ли след 7м?Първо е глутена.

# 697
Ами, честно казано, в това отношение слушам педиатъра, тя казва жълтък-месо-глутен, а пък аз бързам да ги въведа, защото малката не наддава на килограми.

# 698
Според схемите, които аз имам, жълтъкът и месото са след 6-тия месец, а глутенът е от 8-ми.

# 699
В повечето схеми за захранване първо се въвеждат жълтъка, месо, млечни(масло, сирене) и тогава глутен.

# 700
От кога може да се дават морски дарове? Скариди по-точно. Питам, защото бебка се научи от моята чиния да си бърка и да взима (иначе е истерия, там и е интересно сега) и започнах да избягвам не въведени храни. На 10м сме. Не мога да се ориентирам с по-специфичните храни.

# 701
Морски дарове след 2-рата годинка знам аз. Те са си доста сериозен алерген.

# 702
Зависи. Аз бях питала и ми бяха отговорили 3г, но понеже сме на ЗВБ питах и там и ми казаха горе-долу около 1г. Ние ще пътуваме до Доминикана март месец и аз тогава ще му вкарам и риба и морски дарове. Ако нямаше да ходим там щях да ги дам на година и 4-5м в Гърция. Ако не ходим и в Гърция ще чакам докато дам хубави😊

# 703
  • Бургас
Здравейте, с нов продукт по 1 лъжичка ли захранвате?

# 704
Здравейте, с нов продукт по 1 лъжичка ли захранвате?

Привет☺ Според мен една е много малко особено ако бебе ето проявява интерес. Зависи колко е яло пюрета.  Аз например след като въведох първия зеленчук за 5 дни увеличавайки всеки ден с по една лъжичка въведох втори за 4 дни и така бавно си ги карах, като правих и почивка без нов зеленчук и постепенно въвеждах с 2-3лъжички на първия ден, 4-5 на втория, 6-7 на третия.

Общи условия

Активация на акаунт