Лещи за очи - 8

• 56 657
  • 810
  •   1
Отговори
# 135
  • Varna
Моля ви, отделете малко време и прочетете тази и поне предната тема за да добиете поне малко представа за лещите преди да си правите експерименти с очите.Масовите лещи са 3 вида, еднодневни - носят се 1 ден и се хвърлят, двуседмични - носят се 14 дни и месечни - носят се 30 дни.Ако не се носят всеки ден двуседмичните и месечните може да се преносят, но не с повече от 3-4 дни при двуседмичните и 6-7 при месечните.Това с носенето на едномесечни лещи по 3 месеца си е живо мъчение за очите и освен ако не искате да имате жълти и кървясали очи като на пияница след няколко години, то по-добре не си го причинявайте !
Също така от леща до леща има разлика.Насочете се към известни и изпитани марки вместо към някои съмнителни само защото са по-евтини.

# 136
Аз ползвам десетки години обикновени ежедневни меки годишни лещи с 38% водно съдържание , така че има и такива. Важна е грижата и хигиената както за лещите така и за очите.

# 137
Много ме озадачихте. Купих на дъщеря ми меки лещи през нейния офталмолог - Bausch & Lomb Ultra, тя е с късогледство и астигматизъм /торични, ако правилно съм разбрала/. Едномесечни са. Лекарят обаче твърди, че трябва да броим срока на годност като дни, в които слага на лещите, ако не ги носи всеки ден, а не от момента на отваряне. Предвид, че ги носи веднъж на 3-4 дни, през другото време е с очила, реално излиза повече от месец носенето им от момента на отваряне. Това ок ли е?
В този случай защо не вземете еднократни лещи? Като не се носят всеки ден са много по-добър вариант. Аз имам такива, защото през повечето време ходя с очила. Също съм с астигматизъм и късогледство.

# 138
  • София
Да, със сигурност следващите ще са такива. Просто в началото получихме безплатен чифт при лекаря, за да пробва, бяха едномесечни. Тя ги хареса, но ги носи от време на време - може би 15 дни в месеца, а аз машинално поръчах отново 1-месечни, без да помисля много-много. Явно при толкова спорадично носене еднодневни са по-добър вариант.

# 139
Ако сте от София може да отидете в оптика Леонардо, там ми дадоха безплатни мостри 5 броя в пакет. Паснаха ми от втория път. После самите лещи може онлайн да ги поръчате, защото са почти два пъти по-евтини.

# 140
  • 1st floor
Ще се записвам на плуване и си купих очила с диоптрични стъкла. Не съм убедена, че ще са ми супер удобни, ако се запотяват отвътре, но ще ги тествам. С -6 съм и не мога без очила/лещи. Има ли някой, който плува с лещи и обикновени плувни очила?

# 141
Ще се записвам на плуване и си купих очила с диоптрични стъкла. Не съм убедена, че ще са ми супер удобни, ако се запотяват отвътре, но ще ги тествам. С -6 съм и не мога без очила/лещи. Има ли някой, който плува с лещи и обикновени плувни очила?
Здравейте,
Винаги плувам така, лещи и плувни очила, а понякога и без очила.
С диоптричните очила поне на мен не ми е комфортно, мокри и често замъглени и хлъзгава, затова предпочитам лещите.

# 142
  • София
Няма ли опасност от отлепване на лещата /ако си без очила за плуване/ или инфекция от водата в басейна?

# 143
Няма ли опасност от отлепване на лещата /ако си без очила за плуване/ или инфекция от водата в басейна?

Ако влезе вода в очите, ще се зачервят и е неприятно щипането от препаратите.
Има опасност и от разместване, но не е драма.
Досега не се е случвало да ми падне леща в басейна или морето, но ако плувате повече под вода най-добре ползвайте очила.
Други проблеми не съм имала.

# 144
И аз съм решила това лято да си взема лещи след 10 годишно прекъсване.Моля за препоръка за меки,за диоптър около -3, нямам астигматизъм или друго,предпочитам 1 месечни,ако може и с ув филтър. Едно време имаше някакви ензимни таблетки за ежеседмично  почистване,още ли има? Благодаря

Аз съм с като твоя диоптър и ползвам месечните Purevision 2 (светлосините) - много са хубави.

# 145
  • София

Има опасност. Би трябвало след ползване в басейн без очила лещите да се заменят, т.е. да се ползват еднодневни например.
След море - задължително.
Иначе за падане - леща може да падне и от премигване - случвало ми се е, няма гаранция.

# 146
На мен лично не ми е комфортно да плувам с лещи и очила за плуване. Имам чувството, че ще им изпаднат лещите. А пък с само с лещи на басейн и плаж/море изобщо не ходя след като на първото ми море бях с лещи и получих инфекция, защото ми влезе пясък в очите. Но и моите лещи са твърди и е по-кофти.

# 147
  • Varna
Минавам само да похваля разтвора “Acuvue RevitaLens” .Определено е много добър и заедно с “Opti-free Pure Most” са ми фаворити.Даже този ми харесва една идея повече защото само с накисване в контейнерчето вадя лещите кристално чисти.

# 148
  • 1st floor
Минавам само да похваля разтвора “Acuvue RevitaLens” .Определено е много добър и заедно с “Opti-free Pure Most” са ми фаворити.Даже този ми харесва една идея повече защото само с накисване в контейнерчето вадя лещите кристално чисти.
Ще се пробва, мерси за споделената информация! Направо ти се възхищавам на смелостта да екпериментираш! Smile

# 149
  • Бургас
Иво,на каква цена е разтвора?
Може ли снимка на шишенцето?

Общи условия

Активация на акаунт