Лещи за очи - 8

• 56 651
  • 810
  •   1
Отговори
# 120
Много ми хареса разтвора Opti free във варианта Pure moist, усещам разлика спрямо класическия вариант. Доста повече овлажнява и задържа комфорта при носенето на лещите.

# 121
Здравейте, края на миналия месец смених марката лещи.
 От предните ми е останала 1 леща и от новите ми остана 1 леща.
С еднакъв диоптър са ,дойде времето им за смяна ,дали мога да ходя с тях след като са един диоптър но на различна марка?
Много тъп въпрос 😄

# 122
С еднакъв диоптър са ,дойде времето им за смяна ,дали мога да ходя с тях след като са един диоптър но на различна марка?
Много тъп въпрос 😄
Може. Аз съм го правила, не е имало проблем.

# 123
Много тъп въпрос 😄
Можете, стига да се чувствате комфортно.
Аз съм носила твърда и мека по едно и също време, тъй като едното око много се възпаляваше.
И на възпаленото известно време ходех с мека, нямаше никакъв проблем.

# 124
Благодаря Ви,
Ще пробвам и аз.

# 125
Здравейте,
Искам да ви попитам как определяте срока на годност на контактните лещи?
Как да броя 6 месеца?
От датата на отваряне или от това колко дни са носени?
Има ли как да познаем кога лещтата вече е негодна за носене?
Благодаря ви.

# 126
Здравейте,
Според мен от датата на отваряне. Също така, ако имате очила, когато имате възможност - носете тях.
Поздрави!

# 127
  • София
6 месеца от датата на отваряне!

# 128
От датата на отваряне. Не ги носете след срока на годност.

# 129
Усеща се когато са остаряли, стават едни такива по-меки и не се вижда добре през тях.

# 130
  • София
Освен това очите започват да се чувстват раздразнени, като сухи.

# 131
Срокът на годност на лещите не е ли различен при различните видове?Най- вече зависи от хигиената.
Аз след много години с лещи съм открила своя си критерий -тогава когато започне да не ми е комфортно през целия ден. Обикновено всекидневно ги нося по 10-12 часа и ми е ок, но ако няколко поредни дни към края на деня усещам дразнене, сухота и бързам да ги сваля за да ми е ок - значи е време за нови.

# 132
  • София
Много ме озадачихте. Купих на дъщеря ми меки лещи през нейния офталмолог - Bausch & Lomb Ultra, тя е с късогледство и астигматизъм /торични, ако правилно съм разбрала/. Едномесечни са. Лекарят обаче твърди, че трябва да броим срока на годност като дни, в които слага на лещите, ако не ги носи всеки ден, а не от момента на отваряне. Предвид, че ги носи веднъж на 3-4 дни, през другото време е с очила, реално излиза повече от месец носенето им от момента на отваряне. Това ок ли е?

# 133
  • Бургас
Аз ползвам винаги едномесечни лещи, но ги нося много повече от месец.. два, та някога и до 3 месеца съм стигала и проблеми не съм имала. Нося ги само денем на работа (6 ,,часа), след като се върна ги махам. Събота и неделя също не ги нося. Проблеми досега не съм имала. В даден момент като започне да ме боли главата се усещам, че вече са за смяна.. но никоган е съм имала инфекция или нещо подобно. А ползвам доста евтини лещи 4,5 лв бройката от оптика Vision Express. Въпросът е да се почистват, да се съхраняват в чист разтвор, който се подменя редовно.
Може ли да ми покажете,кои са тези лещи?

Аз съм с B&L

# 134
  • София
И аз съм решила това лято да си взема лещи след 10 годишно прекъсване.Моля за препоръка за меки,за диоптър около -3, нямам астигматизъм или друго,предпочитам 1 месечни,ако може и с ув филтър. Едно време имаше някакви ензимни таблетки за ежеседмично  почистване,още ли има? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт