Лещи за очи - 8

• 56 647
  • 810
  •   1
Отговори
# 105
За първи път чувам.Винаги са ми казвали минимум 24ч преди преглед да не съм носила лещи.Нося ги винаги в контейнер , за да може да ме тестват и с тях, ако лекарят поиска.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 14:07 от ДХ3

# 106
  • София
И мен винаги са ме карали да не нося лещи поне 24 часа преди прегледа.

# 107
Ако е за определяне на диоптер и мен са ме карали да не нося лещи един ден преди това, но ако е само за контролен преглед си ходя с лещите обикновено.

Да ви питам с възрастта има ли при някой да е паднал диоптера късогледство, моят от години си стои все един и същ, но пък се появи пресбиопията.

# 108
Да споделя за прегледа за определяне на диоптър с лещи, че очевидно не е честа практика при очните лекари. Прегледа ме първо на апарат с лещите, като провери какво е състоянието на очите с тях и какъв е диоптъра. След това ги махнах и ме прегледа още един път. Накрая и на таблото, но там бях голяма трагедия, въпреки че не са ми чак толкова високи диоптрите - минус 3 и минус 4. Изчаках да минат двама пациенти, за да ми свикнат очите без лещите и тогава вече успях да "уцеля" числата на таблото Smile Не знам дали е правилно или не, но може би наистина е добра идея да се погледнат очите и с лещи.

# 109
И аз знам за минимуму 24 часа, дори са ми казвали, че е хубаво 2-3 дни преди преглед никакви лещи, т.е. да отпочине окото добре.
П.с. На мен никога не са ми предлага преглед с разширяване на зеници. Винаги апарат и после оная таблица и съответното сменяне на стъклата през това време.
Ще се радвам да се включите и в тази тема:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1396054.new#new

# 110
  • София
Аз съм ходила на преглед с лещи, но не за определяне на диоптер, а за проверка на това дали лещите стоят добре на очите и какво виждам, дали има нужда да се коригира нещо в рецептата.

# 111
За профилактичен преглед(1 път годиншно ходя), винаги ми казват мин24, най-добре 48ч без лещи, независимо какво ще ми преглеждат. Лещите ги нося в контейнер и ги слагам на края на прегледа ако се налага.За 10г откак нося очила са ми разширявали 2 пъти зениците.

# 112
  • Varna
Мисля, че разширяването на зениците зависи от възрастта.При децата е задължително за да се определи точния диоптър.На мен винаги първо ме преглеждат веднъж и след това с разширини зеници отново, в четири различни клиники и в четерите процедираха по този начин.

# 113
  • Matera Italy
Записвам се да чета, с лещи съм от две години, първата - направих много грешки , спях с тях. Лекарите си спестиха указанията. Не съм спазила правилото за 24 ч без лещи при последващи прегледи, свалях ги в кабинета. Сега разбрах за това.

# 114
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър контактолог в София-става въпрос за дъщеря ми, тя е на 13 и иска да носи лещи вместо очила, но ми се иска някой да й покаже първоначално как да ги слага и маха.Благодаря предварително 🙂

# 115
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добър контактолог в София-става въпрос за дъщеря ми, тя е на 13 и иска да носи лещи вместо очила, но ми се иска някой да й покаже първоначално как да ги слага и маха.Благодаря предварително 🙂
Здравейте,
Горещо препоръчвам д-р Саша Захариева.
Дългогодишен нейн пациент съм, много внимателна и веща в работата си.
Адрес: София, ул.Леге 6-8, Център за контактни лещи Оптик класа
 02/ 832 11 01, 0888 756 829

# 116
Благодаря ви много 🤗

# 117
  • Varna
Като гледам анкетата май аз ще съм първия който ще пробва разтвора на Acuvue RevitaLens.Реших пак да се върна на старите си лещи и отново си поръчах Acuvue Oasys, може техния разтвор да е по-добър от Opti-free Pure moist.

# 118
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали добър контактолог за Варна?
Вече трети очен лекар не може да ми изпише подходящи лещи.

Имам сухота в очите и пробвах Dailies, Biofinity, Pure vision, Air Optix, но всички ми залепват и трудно ги свалям, а докторката сега ми препоръчва Proclear хидрогелни.

Нямам думи…

# 119
  • Varna
Единствено се сещам за една оптика на “Тракия” където измерват базовата кривина и диаметъра, но така и не се наемах да отида.
“Vision Care” е оптиката и се намира на бул.Вл.Варненчик.

Общи условия

Активация на акаунт