Лещи за очи - 8

• 56 644
  • 810
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Да, точно това ме интересуваше.
Благодаря, дами Flowers Hibiscus

# 91
  • 1st floor
В Аленса има 10% отстъпка до полунощ. Поръчах Биофинити. Нещо не ми се рискува с проби. Мисля, че пишеше, че отстъпката не важи за Alcon.

# 92
В Аленса има 10% отстъпка до полунощ. Поръчах Биофинити. Нещо не ми се рискува с проби. Мисля, че пишеше, че отстъпката не важи за Alcon.
Отворих вчера, но не видях отстъпка. И аз поръчвам Биофините на дъщеря ми и дебна за намаление. Все още се чудя дали да рискувам с един комплект Топ вю, два броя са към 15 лв. и ще взема един разтвор за безплатна доставка. То реално няма как да разберем дали са ок, ако не пробваме.

# 93
  • 1st floor
Отворих вчера, но не видях отстъпка. И аз поръчвам Биофините на дъщеря ми и дебна за намаление. Все още се чудя дали да рискувам с един комплект Топ вю, два броя са към 15 лв. и ще взема един разтвор за безплатна доставка. То реално няма как да разберем дали са ок, ако не пробваме.
До полунощ на 29-ти беше. Поръчах с отстъпка, лещите са вече при мен. Аз ги следя и от доста време не бяха пускали, нещо са станали стиснати.

# 94
Здравейте момичета! Отново идва ред да си поръчам лещи, някой би ли споделил мнение за SPECIALTY 55% на Ultravision или еветуално Zeiss BioLens Compatic.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 11:58 от steisi77

# 95
  • Varna
Много остарели лещи, в Щатите отдавна са забравили за тях.С много ниска пропускливост на кислород са а това е много вредно за очите.Препоръчвам Biofinity, Air Optix и двуседмичните Acuvue Oasys.

# 96
Аз ползвам винаги едномесечни лещи, но ги нося много повече от месец.. два, та някога и до 3 месеца съм стигала и проблеми не съм имала. Нося ги само денем на работа (6 ,,часа), след като се върна ги махам. Събота и неделя също не ги нося. Проблеми досега не съм имала. В даден момент като започне да ме боли главата се усещам, че вече са за смяна.. но никоган е съм имала инфекция или нещо подобно. А ползвам доста евтини лещи 4,5 лв бройката от оптика Vision Express. Въпросът е да се почистват, да се съхраняват в чист разтвор, който се подменя редовно.

# 97
Лещите си имат срок на годност за употреба, който тече от отварянето на опаковката. След което се изхвърлят.
Всичко друго е ненужен риск.
Все едно да вземате лекарства с изтекъл срок на годност.
Ще го направите ли?

# 98
  • Varna
От около месец и половина съм с Air Optix Hydraglyde и не съм особено доволен.Очите ми са по-сухи отпреди, но и получавам зачервявания и ми се образува червен кръг около ириса.Отначало си мислех, че е заради новото ми работно време защото вече съм с лещи от 6:00 до 21:00, но очите ми така и не свикнаха.Доста често вече ми се случва сутрин като сложа лещата да ми падне от окото от сухота, един ден дори цяла сутрин виждах размазано нещо което никога не ми се случвало с предишните марки лещи.Определено не ги препоръчвам !

# 99
Аз се реших да поръчам за дъщеря ми Topvue Air, доволна е, каза че са супер и почти не прави разлика с Биофинити.

# 100
Някой ползва ли програмки за защита с/у синя светлина на лаптоп/компютър, независимо дали са платени или не и усещате ли разлика?

# 101
  • Varna
Имам такъв филтър на телефона и преди го използвах, но така и не свикнах с цветовете.Реално се твърди, че синята светлина прави заспиването по-трудно и че тези филтри спомагат по-бързото заспиване, т.е не помагат за защита на очите по никакъв начин.Аз лично нямам проблеми със съня, така че не мога да кажа дали помагат или не.

# 102
Благодаря за включването. Направо обмислям тези дни да пусна отделна тема, мисля, че ще е полезна. И отделно няма да спамим тук.
И за да съм по темата - при вас лесно ли се качва диоптър? Аз от година на година се усещам, че качвам, някакси не може да се застопори...не мога да разбера кога ще спре! Sad Още си спомням като бях на около 20 и офталмолози ми казваха - "до 23-24 години може да расте и после ще спре....", еми отдавна минаха и ситуацията изобщо не е такава. Вярно, че живеем във век на дигитализация и неизменно ползваме всякакви уреди, които ни облъчват - компютри, таблети, телефони, ама все пак...всичко това води и до едно непрестранно подменяне на лещи/очила, съответно и по-голям финансов ресурс. Много искам да карам с очила и еднодневни лещи при нужда, ама пусто - много скъпо идват тези лещи!
Хубав ден, банда! Flowers Hibiscus

# 103
  • София
Качването е свързано чести с недобра корекция на зрението, умора в очите. Аз и преди съм писала, че в особено нативарени време мърдам с единица нагоре. Докторката ми затова държи окото ми да е починало, да не съм носила 24 часа лещи преди прегледа и да разширява преди да назначава очила/лещи.

# 104
Утре съм на преглед точно за определяне на диоптри и изрично попитах трябва ли да си махна лещите преди това. Но ми казаха да отида с тях и да си взема контейнерче, за да ги махна там. Много странно ми  се  стори, досега винаги съм ходила без лещи. Има ли и други, които са процедирали по този начин?

Общи условия

Активация на акаунт