Лещи за очи - 8

• 56 598
  • 810
  •   1
Отговори
# 75
  • 1st floor
Аз с Биофинити се чувствам перфектно. Не бих ги сменила. но използвам торични. Почти невъзможно ми е с маска и очила.

За превенция на сухите очи използвам капките lacrifresh оранжава опаковка по препоръка на лекарката ми. Не всеки ден - когато усетя или при поставянето.
Благодаря! А каква е разликата между обикновените Биофинити и торичните? Ползвам първите...

# 76
  • София
Торичните лещи са меки лещи за астигматизъм.

# 77
  • 1st floor
Ясно, аз нямам такъв. А нещо по-добро от обикновените Биофинити има ли, което да пробвам?

# 78
  • Varna
Аз след Биофинити минах на Air Optix night and day, водят ги най-дишащите лещи.Сега съм с двуседмичните Acuvue Oasys, те пък са с по-различна кривина - 8.4.Честно казано почти не усетих разлика между 3те вида, моят съвет е да пробваш различни докато намериш подходящите.Биофинити са добри, но със сигурност не са най-добрите.

# 79
  • София
Биофинити имах някакъв проблем с доставката в един от онлайн-магазините, та и аз трябва да търся алтернатива за всеки случай. Точка за обсъждане ми е при следващ преглед, надявам се, че поне в диоптрите няма разлика след раждането.

# 80
След няколко годишно носене на Биофинити, реших да взема Acuvue Oasys. Гледам, че много ги хвалят, едни от най добрите били. За удобство, по удобни са от Биофинити, хич не ги усещам, заспаха ми, но като ги сложа и на моменти ми мъглее, не мога да фокусирам все едно. Ще им дам шанс, така и така съм взела 6 броя. Ако продължи ще пробвам Air Optix и не ми ли допаднат ще си стоя на Биофинити.

# 81
  • Varna
Аз от няколко месеца съм с Oasys и макар че са с различна кривина ми пасват добре на очите.Иначе като корекция на зрението всички лещи до сега които съм пробвал са ми еднакви, като изсъхнат очите се губи фокуса.Тази седмица трябва са си поръчам и се колебая какви.От Оазиса като цяло съм доволен, но за 3 месеца скъсах 2 лещи, нещо качеството им не е задоволително.Не ми се връща към Биофинити и Air optix day and night, като че ли ми се пробва нещо ново.

# 82
Аз за себе си открих, че най-важно е доброто овлажняване
От там нататък почти всички лещи са ОК

# 83
  • Зеленият рай в сърцето на България
Аз за себе си открих, че най-важно е доброто овлажняване
От там нататък почти всички лещи са ОК

Какво ползвате?
Аз последно ползвах Laim-Care Gel Drops, но нямаше очаквания резултат.
Сега отворих капки за очи Gelone да видим как ще се чувствам с тях.

# 84

Най-обикновени, но ги капя често

# 85
  • Зеленият рай в сърцето на България
Може би, честотата е проблемът при мен. Когато съм на работа само сутрин и вечер капя.

# 86
  • Varna
С дни се чудих какви лещи да си поръчам и в крайна сметка в последния момент реших да поръчам Air Optix plus Hydraglyde.Това ще са четвъртите лещи които ще пробвам след Biofinity, Air Optix night and day и Acucue Oasys.

# 87
  • София
Момичета, привет! Реших да попитам тук, тъй като повечето от вас ползват с години лещи.
Въпросът ми е за "срока на годност". Касае се за цветни лещи без диоптър. Примерно, взела съм тримесечни. Брои се от момента на отварянето 3 месеца или има значение колко са носени? Моите съм ги носила почти всеки ден, но за 3ч, примерно. Изтичат им трите месеца, но те са като нови.
И ако носиш един месец непрекъснатп и после 2 изобщо не носиш, пак ли се сменят на 3-я?

# 88
  • София
Срокът тече от момента на отварянето.

# 89
От срокът на отваряне: отваряш днес, след 3 месеца не би следвало да ги ползваш вече.
Друг е въпросът, че някой път очите се чувстват комфортно с тях и след тези 3 месеца и реално можеш да ги поносиш още малко. Важи и обраното - някой път преди "да е изтекъл срокът" може да се почувстваш некомфортно с тях и да трябва да ги смениш. Окото само ще си каже.
Именно и поради тази причина в темата съм споделяла, че на моменти предпочитам да не вземам едномесечни лещи (въпреки по-голямото им качество), защото един ден с лещи, два-три дена с очила....и реално не ми излиза на сметка, ако не ги нося ежедневно, а срокът тече през това време.

Общи условия

Активация на акаунт