Лещи за очи - 8

• 56 605
  • 810
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря за насоките. До сега пробва, не става. Явно мигва и единият край не влиза, направо се сгъва на две. Рев, сълзи... Почивка един час, че много се зачерви окото и ще пробваме пак. Извинете, че ви занимавам с нашите драми, но винаги съм била само с очила и не мога да ѝ помогна.

# 736
То слагането по принцип е по-трудно от свалянето. Помага ако с едната ръка държиш окото отворено, а с другата слагаш. Аз в началото го правех пред огледало, сега вече не ми трябва, но може би и на нея ще е по-лесно да гледа в огледалото, а не да се втренчва в пръста, който идва към окото й.

# 737
Ooo, и аз в началото бях като нея, пък не мога са ги махна,голяма драма 😂

# 738
  • софия
Аз и след 100 години ги слагам с огледало на хоризонтална повърхност, а съм си измислила и една хитрост - под огледалцето слагам цветна салфетка,  така ако падне лещата извън, я намирам по-лесно.

# 739
О, помня о аз едно слагане в началото около час.....да не се отчайва. Сега слагам и свалям без огледало, и аз като Мими щипвам и вадя. Практика му е майката

# 740
Благодаря, момичета. Утре пак ще пробва.  Само на единайсет години е, а е с 4.5 диоптъра. Много бързо вдига диоптър и изписаха лещи, ако може да се забави процеса. Трябва да се научи. Пред огледалото опитваше.

# 741
  • софия
Искрено ви съчувствам!!!! И аз съм минала през това, за съжаление през пубертета нарастват диоптрите!
Обаче  си спомням времето, когато обучението в сваляне и слагане отнемаше седмица под лекарски надзор. Вярно, че бяха твърди лещи, но все едно.. Не е лесно. Точно  сега съм с една 38 г. "очилата" дама, която никога не се е решила да пробва лещи...
Успех!
А след празниците, все пак посетете офталмолог, за да види как седят лещите.

# 742
Мяркали ли сте коледни намаления по сайтовете?

# 743
  • София, Манастирски ливади
Благодаря, момичета. Утре пак ще пробва.  Само на единайсет години е, а е с 4.5 диоптъра. Много бързо вдига диоптър и изписаха лещи, ако може да се забави процеса. Трябва да се научи. Пред огледалото опитваше.

С израстването диоптър също се увеличава. Погледнете има една тема за лечение с атропинови капки. При синът ми действа за момента. След като за 1 година вдигна 1 диоптър, сега с капките вече 2 години задържа положението.

# 744
Здравейте,  да ви дам и аз кураж, бях на 5 години когато за първи път сложих твърди контактни лещи,  в кабинета лесно, но после вкъщи не питайте майка ми какво изживя докато свикна да ги слагам и махам.
Меките са много по-лесни за боравене, просто трябва време и търпение и от двете страни, но резултатът си струва всяко усилие. Благодрение на лещите все още имам зрение, че при мен беше същото, откриха ми висок диоптър с първото ходене на лекар и стремглаво го качвах, отделно съм и с астигматизъм. Продължих през годините да го качвам, но с много по-бавни темпове.
Търпение и упоритост и ще се получат нещата, но нека си прави почивка между опитите, че иначе е доста стресиращо ьа дете.
Хубави празници ви желая 🎄

# 745
Благодаря! Голям стрес е за детето, за мен - двойно като я гледам. За мен решението е да разфокусира поглед докато слага лещата, но тя упорито се взира в пръста си и мига.
До сега четох за капките с Атропин, като се приберем лятото в България ще потърся лекар, който ги ползва и ще направим консултация.

# 746
Благодаря! Голям стрес е за детето, за мен - двойно като я гледам. За мен решението е да разфокусира поглед докато слага лещата, но тя упорито се взира в пръста си и мига.
До сега четох за капките с Атропин, като се приберем лятото в България ще потърся лекар, който ги ползва и ще направим консултация.
Не е проблем фокусирането, а инстинкта с мигането, щом го преоодолее и усети че не е толкова страшно да си бъркаш в очите и нещата ще се наредят. За няколко месеца ще свикне, чак капки не мисля че са нужни. Между другото има много клипчета в интернет как се поставят лещи, изгледайте няколко, мисля че ще са ви от полза. 😊

# 747
T q, направо не мога да си представя как сте се справили на 5 години с твърди лещи Rolling Eyes . И да попитам на колко време ги сменяте?
Аз бях на 15, голям зор беше първите дни. Дъщеря ми започна да носи на 10 години, но меки лещи. Доста бързо свикна.

# 748
T q, направо не мога да си представя как сте се справили на 5 години с твърди лещи Rolling Eyes . И да попитам на колко време ги сменяте?
Аз бях на 15, голям зор беше първите дни. Дъщеря ми започна да носи на 10 години, но меки лещи. Доста бързо свикна.
Хич не беше лесно, те по това време бяха твърди като стъкло, добре че попаднахме на добра лекарка на Клокотница, която изключително търпеливо обясняваше всичко. Е драмата си оставаше за вкъщи разбира се, рев че не мога да ги сложа, рев че не мога да ги сваля, а то със сълзи още по-зле ставаше, абе голямо преживяване, особено за дете, но имаше защо да изтърпим всички негативи.
В момента нося смесено, твърди и очила основно, понякога меки.
Твърдите ги сменям когато усетя дискомфорт или след преглед, но при мен вече е рутина тъй като много добре си познавам очите и отделно много внимателно следя лещите за надраскване, та не мога да дам точен отговор, а и както казах нося смесено в зависимост как си усещам очите.

# 749
А от Клокотница ли поръчвате? Аз цял живот нося лещи от там.Трябва да ги сменям възможно най-скоро и се надявам да не са вдигнали много цените:thinking:

Общи условия

Активация на акаунт