Лещи за очи - 8

• 56 616
  • 810
  •   1
Отговори
# 720
  • IC 1101,Abell 2029
Здравейте! Нося очила от 7-8 години, с късогледство съм -1.5 и -1.75 диоптъра. Досега съм ползвала само еднодневни лещи Dailies, когато съм имала някакъв повод и не ми се е искало да съм с очила, нямам никаква представа какви други лещи да взема, но ми се иска да оставя очилата за през зимата. Какво ще ме посъветвате за марка? Колко време могат да се носят без да се свалят?
Могат да се носят през деня докато сте будни.Когато спите лещите не трябва да са на очите ви.За марка колкото хора тук пишат толкова марки ще ви препоръчат.Аз започнах с Биофинити и за мен са добра марка.Най-добре е да си намерите добър контактолог,който да ви определи и марка и базисна кривина и прочее.Добре е лещите да не се преносват.Щом са едномесечни,значи са за един месец и това е.

# 721
Лекар трябва да определи диоптъра на лещите, при мен има разлика между очила и лещи, но аз съм с висок +. При вас може и да няма

# 722
  • софия
Напълно подкрепям мнението лекар да определи вида на лещите.
И понеже се коментираше съотношението на диоптрите очила-лещи, офталмологът, който ме следи, се придържа към правило - 1д, по-слаби лещи. Аз също съм със  силно късогледство.
И, хора , родих се с мултифокалните! Не съм като слепец пред етикетите в магазина! Може би е внушение, но си мисля, че и на тъмно малко по-добре виждам. Но аз вземам и добавки, та може и от тях да е.

# 723
Аз с 1д по-малко на лещите няма да виждам нищо.Според мен зависи от възрастта също.
На 34г., когато ми откриха далекогледството, бях +4д, но 3-4г. носех 2д за близо, после качих на 3, с които бях още 4-5г.Лещите ми пак бяха 1:1 с очилата.Около 44г развих пресбиопията и минах на мултофокални лещи и очила.В момента съм на 46г., Нося ¥4 за близо, + 3 за далеч и вече са ми слаби.Със същите лещи виждам в пъти по-добре.Старите определено ще са ми чного слаби.
Вдигнала съм диоптъра за близо с 0.15, засега няма да сменям очилата, но мисля да си взема лещи със същата добавка и дано виждам по-добре.

# 724
И, хора , родих се с мултифокалните! Не съм като слепец пред етикетите в магазина! Може би е внушение, но си мисля, че и на тъмно малко по-добре виждам. Но аз вземам и добавки, та може и от тях да е.

Бихте ли споделили какви добавки ползвате? Отдавна си мисля, че трябва и аз да започна да пия нещо, но само един път пробвах с Лутеин и не забелязах никакъв резултат.

# 725
  • софия
Бихте ли споделили какви добавки ползвате? Отдавна си мисля, че трябва и аз да започна да пия нещо, но само един път пробвах с Лутеин и не забелязах никакъв резултат.
[/quote]

Пак по съвет на този лекар, на когото се оплаках, колко ми е мъчително на, тъмно. Той  препоръча macu shield. После намерих американски, голяма опаковка за 6 мес. (MACUXL)  ги Пия  ги вече 5.
Зеаксантин, мезозеаксантин - това били съставките,които уж подобрявали акомодацията. Но вярвам, че са полезни като цяло за очното здраве.

# 726
  • В полите на Пирин планина
Аз пия витамините за очи на Допелхерц със зеаксантин и боровинка.

# 727
Подарявам контактни лещи, ако на някой му пасне диоптъра и иска да пробва.
https://www.contactlenses.co.uk/contact-lenses/crystal-aqua-daily

Имам 12 налични с диоптър -4,00 и  7 броя с диоптър -4.75.
Изпращам при следващо ходене към куриер, само да си платите доставката. Пишете ми лично.

П.с. очаквах някъде по-сериозни намаления на лещи покрай черния петък, но нямаше. Или поне това, което аз исках.
Ще чакам Коледните промоции. Blush

# 728
Момичета, здравейте. Копирам питането си тук, защото не съобразих, че може да има специализирана тема и зададох въпроса си във "Въпроси и отговори":
Меки месечни контактни лещи, нови, след отваряне на опаковката, трябва ли да се обработят с разтвора за дезинфекция и почистване. Или това започва след първото сваляне?
Казаха, че ще обяснят всичко в оптиката, да отидем след празниците, но вчера едно дете счупи очилата на дъщеря ми. Тя е с висок диоптър и до 27-ми ще е като къртица, ако не сложи лещите.

# 729
Аз ги слагам директно.

# 730
  • пустинята Гоби
И аз така. Разтворите вече са универсални - за съхранение, и за промиване преди поставяне.

# 731
Благодаря!
А някакъв съвет, трик... Знам ли и аз?! Много неподготвени се оказахме. Четох едни и същи инструкции навсякъде, но детето е притеснено, че после няма да може да ги извади.

# 732
За слагане- капете малко изкуствени сълзи в окто, за да залепне лещата по-лесно.Хубаво е и през деня да се ползват ако се налага.
Махане- на мен ми е по-лесно да плъзна външния край на лещата,( който е към външната част на окото), навътре, към нося.Така ги свалям.Ако са ми изсъхнали очите капя капки, защото лещата е много залепнала към окото.После пробвам пак.Не мога са прищипване, нито към другия край на окото.Натискът да е лек, да не се нарани окото и лещата.

Последна редакция: пн, 25 дек 2023, 16:33 от ДХ3

# 733
Аз пък правя обратното на ДХЗ - избутвам ги към външния край и така ми е по-лесно. По принцип няма  вариант да не може да ги свали,  просто с практиката става по-лесно. Ако се притеснява, да пробва няколко пъти да сложи и свали само едната. Няма нищо сложно, самите лещи понякога и при потъркване на окото се разместват , но е много по-удобно с тях, отколкото с очила.

# 734
  • пустинята Гоби
Ръцете са са сухи, ако няма нокти ще ѝ е по-лесно. Капе се в лещата малко разтвор, целта е да залепне в окото.

Аз ги свалям като гледам напред, хващам ги с два пръста посредата на окото. Много деца ползват лещи, да не се притеснява, ще си намери начина.

Общи условия

Активация на акаунт