Лещи за очи - 8

• 56 618
  • 810
  •   1
Отговори
# 705
  • 1st floor
Аз само отговорих на това, че не си чувала от лекар подобно изказване, а аз съм. А пък всеки сам може да си прецени...

# 706
  • 1st floor
Да питам нещо. Постоянната сухота в очите, когато съм в офиса с лещи, не мога да преборят с капки. Някой ползвал ли е лещи с филтър за синя светлина и има ли полза? Обмислям да пробвам, но не знам на коя марка и какви.
И друг вариант ми се върти в главата - Биофинити + очила за компютър. Но това е по-голяма инвестиция и малко рисково дали изобщо ще ми реши проблема.
Работя по 8 часа на компютър в помещение с изкуствено осветление. Flushed

# 707
Да питам нещо. Постоянната сухота в очите, когато съм в офиса с лещи, не мога да преборят с капки. Някой ползвал ли е лещи с филтър за синя светлина и има ли полза? Обмислям да пробвам, но не знам на коя марка и какви.
И друг вариант ми се върти в главата - Биофинити + очила за компютър. Но това е по-голяма инвестиция и малко рисково дали изобщо ще ми реши проблема.

Аз съм със същия проблем. Минах през лещите със синия филтър, ами ужасно беше. Издържах 2 дни, защото виждах всичко в един тъп син оттенък, колкото и странно да звучи. Edit: с тези бях https://www.lentiamo.bg/air-optix-night-day-aqua.html?utm_source … &utm_content=html
Аз в момента съм с очила за компютър и biofinity - пак са ми супер сухи очите.
Отварям една скоба, че 17 години носех оптима Фрий тримесечните и никога няма проблем със сухота. Откакто минах на едномесечни е кошмар вече 2 години. През кои ли не марки не минах. Включително правих пауза от носенето на лещите.
Та се предадох вече и другия месец отивам на офталмолог.

# 708
  • 1st floor
Аз се загледах в тези:
https://www.leshti.bg/topvue-blue-blocker-30-leshti

Проблем със сухотата нямам навън, само в работата пред компютъра.

# 709

Аз съм със същия проблем. Минах през лещите със синия филтър, ами ужасно беше. Издържах 2 дни, защото виждах всичко в един тъп син оттенък, колкото и странно да звучи. Edit: с тези бях https://www.lentiamo.bg/air-optix-night-day-aqua.html?utm_source … &utm_content=html
Аз в момента съм с очила за компютър и biofinity - пак са ми супер сухи очите.
Отварям една скоба, че 17 години носех оптима Фрий тримесечните и никога няма проблем със сухота. Откакто минах на едномесечни е кошмар вече 2 години. През кои ли не марки не минах. Включително правих пауза от носенето на лещите.
Та се предадох вече и другия месец отивам на офталмолог.

Между другото и аз имам същия проблем. Години наред носих тримесечните лещи на Оптима FW и нямах абсолютно никакъв дискомфорт, но тази година пролетта отидох пак засилена да си купувам лещи и продавачката ме попита дали не искам да пробвам по-висок клас лещи с по-висока кислородна пропускливост, защото едва ли не на Оптима въобще не били хубави. Предложи ми да пробвам на Biofinity.
Е добре, разбира се че се съгласих, но от както съм на едномесечните имам огромен проблем със сухота, зачервяване, парене.. Смених ги сега с тези на Lenjoy. Ами пак СЪЩИЯ проблем имам, май ще се връщам на Оптима, уж нисък клас ама нямах никакви проблеми с тях.

# 710
Едно към едно с моя случай.
Всеки път ме преследват продавачките, че уж Optima били най-ниското качество, а 17 години не знаех що е то зачервени и сухи очи.

# 711
Едно към едно с моя случай.
Всеки път ме преследват продавачките, че уж Optima били най-ниското качество, а 17 години не знаех що е то зачервени и сухи очи.

Много се радвам, че ме убедихте да се върна към Оптима 😄.

# 712
Днес бях на преглед в една хвалена оптика (останах доволен, но прегледа не е от офталмолог). Имам очила като доколкото си спомням са -0.5 и двете стъкла. На прегледа лявото око е -1, а дясното май е -0.75 или -0.5. Очилата ги слагам само докато шофирам.

В оптиката ми дадоха еднодневни лещи (по мое желание) -0.75 и направо прогледнах и ми хареса, но доколкото знам очилата не трябва да са диоптер колкото е окото, а пък лещите колкото очилата. Така ли е? Взех си месечни -0.75, но не съм сигурен дали е редно да ги слагам. Работя на компютър и не мисля да ги ползвам пред него.

Какво ще ме посъветвате? Да ида на второ мнение на офталмолог?

# 713
Моята лекарка каза колкото е диоптърът на очите, толкова и на лещата.В оптиката също ми казаха така.

# 714
  • София
Еднакви са диоптрите и според нашия офталмолог, но пък и се менят с времето, най-добре е преглед и после да се вземат лещи.

# 715
На мен лещите ми са с по-малък диоптър от очилата по рецепта от офталмолога.
Само с късогледство съм.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 08:16 от ccvet

# 716
А лещи с различен диоптър? Или трябва да са еднакви. Идеята ми е -0.75 ляво и -0.50 дясно.

# 717
  • София
Няма проблем за това - дъщеря ми е с -4,25 на едното око, другото е -2. Лещите поръчвам лява 3 броя и дясна 3 броя например, иначе има и единични. Това за 3-месечни, поръчвала съм и 30 дневни лява и дясна съответно. Те винаги си вървят отделно, не комплект 2 лещи.

# 718
Здравейте! Нося очила от 7-8 години, с късогледство съм -1.5 и -1.75 диоптъра. Досега съм ползвала само еднодневни лещи Dailies, когато съм имала някакъв повод и не ми се е искало да съм с очила, нямам никаква представа какви други лещи да взема, но ми се иска да оставя очилата за през зимата. Какво ще ме посъветвате за марка? Колко време могат да се носят без да се свалят?

# 719
  • софия
Aз нося ALCON. Air optix Night day може да не се свалят цял месец според инструкцията, но разбира се , никой офталмолог няма да Ви го препоръча. Не спя с лещи никога.Носила съм и Total 30,също бих препоръчала. По мое мнение основен фактор за комфорта  е високата кислородна пропускливост.

Общи условия

Активация на акаунт