Лещи за очи - 8

• 56 628
  • 810
  •   1
Отговори
# 690
На мен Биофинити ми бяха като стъкла в очите.

# 691
И те също ми бяха като стъкла. Бауш и Ломб също усещам неприятно в окото.

# 692
При мен дясното око понякога се дразни от кои да е лещи-нямам обяснение.

# 693
  • пустинята Гоби
И аз бях така, дясното ми око не може да търпи какви да е лещи. Точно на едно определено място.

# 694
Да, да, ама защо така.И не е винаги.🙄

# 695
На мен лявото- на него имам васкуларизация.

# 696
  • София
I know about lenses, изключително полезна информация, благодаря!

Имам 2 въпроса, ако може да отговориш:

1. Аз съм късогледа с астигматизъм, преди много години направих една от първите операции с лазер в БГ за корекция, оттогава се върна малко късогледството и астигматизма, защо не са ми удобни никакви лещи след тази операция - има нещо увредено и окото е чувствително ли?

2. Дъщеря ми е също с късогледство и астигматизъм, носи от 1 г. лещи, купувам месечни B & L Ultra (for Astigmatism) - това добри лещи ли са по отношение на кислородна пропускливост - носи ги по 12-16 ч. дневно, понякога заспива през деня с тях за 2-3 часа, не искам да се получи тази васкулиризация. Ако има по-добри, кои са те - може и на ЛС.

# 697
Ако някой ще си купува лещи от Аленса - 10% отстъпка до 22.09- код:   9FLASH10

и "Отстъпката важи до полунощ (19. 09. 2023).
За да получите тази отстъпка, щракнете върху която и да е връзка в този имейл или въведете код за отстъпка DAILY10 във вашата пазарска кошница."
https://www.alensa.bg/?gad=1&gclid=CjwKCAjwsKqoBhBPEiwALrrqiA4Tl … ELpxoC8-YQAvD_BwE

I know about lenses - благодарско за инфото!

# 698

Имам 2 въпроса, ако може да отговориш:

1. Аз съм късогледа с астигматизъм, преди много години направих една от първите операции с лазер в БГ за корекция, оттогава се върна малко късогледството и астигматизма, защо не са ми удобни никакви лещи след тази операция - има нещо увредено и окото е чувствително ли?

2. Дъщеря ми е също с късогледство и астигматизъм, носи от 1 г. лещи, купувам месечни B & L Ultra (for Astigmatism) - това добри лещи ли са по отношение на кислородна пропускливост - носи ги по 12-16 ч. дневно, понякога заспива през деня с тях за 2-3 часа, не искам да се получи тази васкулиризация. Ако има по-добри, кои са те - може и на ЛС.

Здравейте.

1. При операциите с лазер буквално част от роговицата бива "изпарена" за да се промени формата ѝ, а от там и пречупващата сила. За носене на лещи след такива операции трябва задължително да се консултирате с офталмолог и да сте под негово наблюдение.

2. Мнението ми е донякъде крайно, но смятам , че ULTRA са единствените наистина добри лещи на Bausch&Lomb. При тях DK/t е високо, така че при правилно носене и грижа, не би трябвало да има проблем. Все пак я водете на контролен преглед при офталмолог поне веднъж годишно.

# 699
Тъкмо си получих новите лещи; ползвах мултифокални на Проклеър, но ми бяха някак дебели - усещах ги в окото си и не ми бе комфортно (преди съм ползвала обикновени на биофинити, от които съм изкл. доволна);

Поръчах TopVue Air Multifocal, и съм много доволна! Искаше ми се да са пак на биофинити, но за съжаление нямат -10,50 диоптър..

Скрит текст:
изпратили са ми кодове за намаления на слънчеви очила, валидни до 30.09 - ако някой иска да се възползва, тъй като аз няма да ги ползвам : 20лв при поръчка над 80лв : SUNNYSUMMER, и 40лв при поръчки над 160лв : SUMMEROUTLET
сайта е "аленса.бг"

# 700
  • София

… носи ги по 12-16 ч. дневно, понякога заспива през деня с тях за 2-3 часа, не искам да се получи тази васкулиризация….

..  Все пак я водете на контролен преглед при офталмолог поне веднъж годишно.
Много благодаря, успокоих се, а иначе не пропускаме преглед всяка година.

# 701
  • 1st floor

Ще се въздържа от коментар, само ще кажа, че не е нормално да си сменяте четката за зъби по-често от лещите.
Това си го писал вече, не помня колко пъти. Когато лекар, когото уважавам ми го каже, може би ще го взема под внимание.
На мен точно очен лекар, който уважавам, ми го е казвал. Даже беше брутален и съпостави не с четка за зъби, а с гащи! Smiley

# 702
  • пустинята Гоби
Не носиш еднократни гащи предполагам?

# 703
  • 1st floor
Не носиш еднократни гащи предполагам?
Хахахаха, вярно е предположението ти. Не зная, обаче, защо така остро влизаш. Само препредавам буквално какво съм чула от лекар.

# 704
  • пустинята Гоби
Не се заяждам, просто логиката за четката и гащите не ми се връзва. Лещите се мият всеки ден, също както и бельото и четката за зъби. Практиката полазва, че носенето на такива лещи е ок. Чакам да прочета потребителката, която обеща да пусне пост с повече инфо, може да се научи нещо.

Общи условия

Активация на акаунт