Лещи за очи - 8

• 57 606
  • 810
  •   1
Отговори
# 540
Аз имах предвид, че разликата между диоптрите не ми е голяма- за близо +4, за далеч +3.Ако очите за различен диоптър, то се поръчват две кутии лещи, всяка с нужния диоптър и после се окомплектоват.

# 541
  • софия
Разбрах те точно. При мен сигурно ще е голяма, по спомен + беше около 1,5d,а - е 7,5d и 9,5d.
Много ясно, че две кутии се купуват.  И досега е така.
Индивидуално е всичко, но дискомфорт в очите е... тегава работа!

# 542
  • София
Купи си физиологичен разтвор

Да , и аз съм си купувал. Много полезно нещо. Недостатък , е че трябва да се изхвърли до 24 часа след отваряне и то при температура от 2 до 8 градуса. Единствено това не ми харесва.

Мен обикновено че
дразни на дясното око лещата, каквато и да е марка.Нямам обяснение.
С Биофинити много ми изсъхваха очите и все едно имах пясък.Беше ужас.С последващите въобще не е така.

Имам много лош опит с Biofinity. Три пъти съм ги пробвал. Други са доволни. На мене ми се замъгляваше миналата година лявото око(понякога пак ми се замъглява). Според лекарката имам една идея по-голям астигматизъм на лявото око и това е причината.

Oftyl Monogreen ползвам като разтвор.

# 543
  • София
Цитат
Недостатък , е че трябва да се изхвърли до 24 часа след отваряне и то при температура от 2 до 8 градуса. Единствено това не ми харесва.
Това е предписание за основното му приложение. Все пак се използва за вливане със системи в тялото. А да си изплакнеш лещата няма никакво значение. Използвала съм с месеци, дори с години. Wink Освен това го държа да ми е под ръка на етажерката, т.е. на стайна температура.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 02:44 от Таня67

# 544
Цитат
Недостатък , е че трябва да се изхвърли до 24 часа след отваряне и то при температура от 2 до 8 градуса. Единствено това не ми харесва.
Това е предписание за основното му приложение. Все пак се използва за вливане със системи в тялото. А да си изплакнеш лещата няма никакво значение. Използвала съм с месеци. Wink
И аз за промиване не се съобразявам със срока, години наред съм ползвала, без проблем.

# 545
Споделете откъде може да се поръчат твърди лещи / освен от Клокотница/. И от кой модел сте доволни?

# 546
Отдавна ползвам лещи на цайс, но се оказа, че ги спират. Взех си на Bauch and Lomb, но хич не ми харесват, първо ги усещам и второ виждам по-зле Rolling Eyes Някой може ли да ми препоръча с кой да ги сменя?

# 547
Споделете откъде може да се поръчат твърди лещи / освен от Клокотница/. И от кой модел сте доволни?
Здравейте,
Аз съм доволна от  CANTOR+NISSEL, OXYFLEX, поръчвам ги директно при д-р Захариева, че тя ме следи, но предполагам че навсякъде ги има.

# 548
  • Varna
Отдавна ползвам лещи на цайс, но се оказа, че ги спират. Взех си на Bauch and Lomb, но хич не ми харесват, първо ги усещам и второ виждам по-зле Rolling Eyes Някой може ли да ми препоръча с кой да ги сменя?

Най-масовите са:
Acuvue Oasys (двуседмични)
Biofinity
Air optix серията (night and day са най-добрите според мен)
Total 30

# 549

С години използвах Биофинити и бях много доволна (изключително тънка и дишаща леща). Изкарвах цял ден без капки и в края на деня очите ми не бяха нито зачервени, нито по нещо съм усещала, че нося лещи. Наскоро обаче ми се появи досаден проблем, който ме принуди да потърся други варианти.  Но тъй като накрая ще излезе, че не е от марката (утре най-накрая ще мина преглед и ще мога да кажа със сигурност), от мен като комфортна месечна леща глас за Биофинити.

Иначе за последните два месеца пробвах B&L - зрението с тях беше много добре, но и аз ги усещах през целия ден. Много дебела леща, макар че взех от по-високия им клас, налагаше се и капки да слагам, в края на деня очите бяха изморени. Единственото предимство за мен - по-ясното зрение (все едно са за по-голям диоптър от моя, много добра острота) и издържаха цял месец спрямо Биофинити (последните по-скоро издържат 24-25 дни, при всекидневно носене, после почваш да ги усещаш). Също така Биофинити за мен лично не бяха ок за много близки дистанции (бродерия или да зашиеш нещо дребно, или да прочетеш много ситен шрифт отблизо, а нямам далекогледство или астигматизъм. С нормално четене на книга нямаше проблеми, но ако се налага някаква детайлна, дребна работа отблизо може би няма да са подходящи тогава. Трябва индивидуално да се тества.

Пробвах и едни на Джонсън - те ми се видяха още по—тънки и меки и от Биофинити, тоест още по-комфортни, но понеже не стигнах дотам да ги понося за целия им период не мога да ги сравня изцяло.

# 550
  • София
Здравейте, 
Много години носих меки контактни лещи, преди но бауш и ломб и други марки с висок % водно съдържание.

От месеци обаче имам сухи очи и по препоръка на лекар сложих очила и нося само тях, но няма особена разлика.

Има ли въобще лещи (меки, твърди), които могат да се носят при сухота в очите или не?
Някой сблъсквал ли се е с подобен въпрос?

Благодаря ви!

# 551
  • Varna
Почти всички сме се сблъскали с това, сухота на очите и лещите вървят ръка за ръка..за съжаление.Обикновено лекарите изписват капки които в някои случаи помагат, щом са ви казали изобщо да не носите лещи може би сухотата ви е по-сериозна.Иначе където съм чел по американски сайтове, за сухи очи се препоръчват лещи с НИСКО водно съдържание и висока кислородна пропускливост.

# 552
  • София
Благодаря ви. Аз досега съм носил ли с поне 55% водно съдържание, т.е.-високо, мисля. На Авайръл носих лещи последните години. 3 седмици вече не нося, но подобрение нямам, въпреки всички капки.

Явно лещи няма да мога да нося вече Sad

# 553
  • Varna
Е не мисля, че три седмици са достатъчни за такива категоризации.Изчакайте още малко време, посъветвайте се с други лекари.Пробвайте различни марки лещи и капки за очи.Честно казано на мен ако ми кажат да не нося повече лещи няма да се откажа толкова лесно.

# 554
Почти всички сме се сблъскали с това, сухота на очите и лещите вървят ръка за ръка..за съжаление.Обикновено лекарите изписват капки които в някои случаи помагат, щом са ви казали изобщо да не носите лещи може би сухотата ви е по-сериозна.Иначе където съм чел по американски сайтове, за сухи очи се препоръчват лещи с НИСКО водно съдържание и висока кислородна пропускливост.

Точно така: ниско водно съдържание, това е разковничето. Преди години, когато се сблъсках за първи път с този проблем се изумих защо лещите ми с високо водно съдържание изведнъж вече не са толкова комфортни. Обяснението, което ми дадоха е, че тези с високо водно съдържание “изсмуквали” влага буквално от окото и изискват непрекъсната хидратация. Сигурно има някакво по-научно обяснение, но така ми го обясниха и така наивно го запомних Sweat Smile Препоръчаха ми да премина към обикновени лещи (не силикон-хидрогел) и с по-ниско водно съдържание - нещата се оправиха. Мисля, че бях с Proclear, но да не ви излъжа.
Скрит текст:
След година, година и нещо се възстанових и минах пак на силикон-хидрогел (Биофинити). До преди два месеца бяха с такива, но нямах и проблеми със сухо око.

За отказване от лещи няма да коментирам понеже е индивидуално - сега ме заковаха с такава диагноза, но няма много връзка със сухо око. Друг е проблема. Като чух “лещи може да не носиш повече” все едно чух, че няма да виждам. Отказах да приема и поисках да опитаме терапия и каквото се налага преди да бъдем толкова категорични. В интерес на истината за два месеца посвикнах с очилата, ама пак не е същото. Главния ми проблем е при спорт (бягане, плуване, колоездене) и сега като идва лятото. Не мога да се примиря без лещи и това е! Съвета ми е да се консултирате на друго място относно проблема. Не ми се вярва, ако проблема е само сухо око да е толкова категорична прогнозата за лещи.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 23:33 от krikri07

Общи условия

Активация на акаунт