Лещи за очи - 8

• 57 553
  • 810
  •   1
Отговори
# 555
  • София
При трима различни лекари бях, капки и какво ли не, сухотата, дори и с очилата, си остава, зачервяват се болезнено, щом работя с компютър или смартфон.

Някой пробвал ли е тази процедура, отзиви:
Модерната медицина предлага няколко начина на лечение, като най-иновативният е терапията с апарати за фото-био стимулация, чрез които за няколко минути симптомите значително намаляват, а след няколко сесии напълно изчезват. Клиника „Вижън“ разполага с най-модерния апарат за лечение на сухо око, който комбинира IPL система за стимулация на парасимпатиковите нерви и LLLT система, която излъчва червена светлина и спомага за отделянето на аденозинтрифосфат (клетъчна енергия).

Източник: https://www.visionclinic.bg/
Към 600 лв ще струва.

# 556
При трима различни лекари бях, капки и какво ли не, сухотата, дори и с очилата, си остава, зачервяват се болезнено, щом работя с компютър или смартфон.

Пробваха ли първо да възстановят бариерата (обикновено изписват някаква комбинация от кортикостероид и АБ), и после “захранваща” схема от специфична хидратация (комбинация гел плюс капки 3 или 4 пъти дневно) за продължителен период? Разбирам ви, много е неприятно. Дано да намерите решение!

# 557
  • София
Да, изписаха за 1 седмица сперсадекс, които са кортико с Аб, после само овлажняващи капки с корнерегел, послеза 3 дни капки азитер (АБ), после антиалергични и овлажняващи само. Като тенденцията е да го сменят и сменят и това е. Друго няма какво да се направи, казаха….. Sad

# 558
IPL процедурите опитайте

# 559
  • София
IPL процедурите опитайте
Tочно за тях питах малко по-назад.
Понеже не са от най-евтините, вие имате ли опит и ако да, за колко време ви помогнаха?
Мерси

# 560
Нямам, но ми ги препоръча дама от форума.Ще намеря кореспонденцията и ще споделя.

# 561
Здравейте, включвам се с едно запитване - нося лещи от вече почти 4 години (очила от около 10) - опитах да нося тримесечни лещи, но ужасно ми пареше на очите, когато ги сложих и засега карам с едномесечни на Bausch & Lomb.
Имате ли представа на какво може да се дължи и имате ли вие наблюдения за добри тримесечни лещи, които да пробвам? За съжаление, не си спомням каква марка бяха тези, които пробвах последно, хвърлих ги веднага.

# 562
Може да е някаква непоносимост към материала, от който са били изработени. Веднага след поставянето на лещите от блистера ли се появяваше това парене? Или след носене, слагане в разтвор и след това има парене?

# 563
Може да е някаква непоносимост към материала, от който са били изработени. Веднага след поставянето на лещите от блистера ли се появяваше това парене? Или след носене, слагане в разтвор и след това има парене?

Веднага след поставянето се усети паренето.

# 564
Може да е от разтвора, в който са били.

# 565
  • София
Аз си поръчах да пробвам TopVue , едномесечни. Изкуших се от цената, дано да са ми добре..

# 566
Четвърти месец съм с тях- ок са ми.Едномесечни нося.

# 567
И аз ползвам тях, еднодневнни. Няма проблем. Взех и с bluefilter да видя как е. Вижда се леко жълтеещо на бял фон, т.е. реално си имат филтър. Малко е странно в началото, но се свиква.

# 568
  • София
Извинявайте, в крайна сметка, при сухота в очите, какви лещи Евентуално могат да се носят - с колко % водно съдържание? По-ниско, да. Но повечето, които виждам в сайтовете са с над 55%....това ниско ли е? Май не.....

Ето, гореспоменатите TopVue са с 58%.

# 569
Не знам какъв процент точно се препоръчва. Наистина и за мен беше объркващо, лекаря не се задълбочи да обяснява тогава, но приблизително това беше обяснението, което намерих сама (пускам го направо на английски да не пренаписвам):

Low water content contact lensesIt is a common misconception that the higher the water content, the more comfortable the contact lens. For certain wearers, particularly those suffering from dry eyes, it can have the inverse effect. High water contact lenses allow more oxygen to flow to the cornea but over time, as they lose liquid, they draw it from the tear film, thus exacerbating dry eye symptoms.

Иначе погледнах сега препоръчаните ми едно време Проклиър по този повод, наистина са с 62% водно, но кислородна пропускливост ниска: 42…ама е факт, че ми бяха по-добре спрямо Биофинити, които са 48% водно, а кислородна 160 като имах проблем със сухо око. Тогава не гледах показателите, а излиза, че все пак с по-високото водно ми е било по-добре Laughing

Всъщност някъде в България въобще предлага ли се тестване на лещи или не знам как точно ще се води на български - избирането на подходяща леща спрямо спецификите на пациента? С демо лещи? Освен Клокотница.

Общи условия

Активация на акаунт