Лещи за очи - 8

• 56 803
  • 810
  •   1
Отговори
# 585
Аз си купувам реалния диоптър.
Не ми се е случвало да имам разминаване, а съм ползвала 6-7 различни марки.И от оптика, и онлайн.

# 586
Здравейте отново. Днес посетих оптиката, където имат и очен лекар. Той каза,че при Alcon и доста от масовите марки, до -4.00 диоптъра по рецепта, преизчисляването към лещи е 1:1. При ultravision и други сходни с по-висока водна пропускливост е с до -0.5 надолу лещата. Надявам се да помогна и на други, които имат съмнения и колебания или искат да си сменят марката лещи, да имат впредвид тези неща, защото в нито една тема не намерих инфо.

# 587
Здравейте,

Имам следната рецепта за очила, ще я прикача, нося си очилата от март, много съм доволна,но ми е трудно да се възприема с тях, искам да ви попитам дали с този астигматизъм, който имам е възможно да си намеря лещи:

# 588
Има лещи за астигматизъм, въпросът е дали вие ще сте в състояние да свикнете с тях. Най-добре е да се консултирате с офталмолога си за подходящите лещи.

# 589
  • пустинята Гоби
Отделно може да се носят нормални лещи, които не коригират астигматизма. Аз съм с подобен и нося такива, нямам грижи.

# 590
  • София
Отделно може да се носят нормални лещи, които не коригират астигматизма. Аз съм с подобен и нося такива, нямам грижи.
Да, но дамата няма диоптър (видно от рецептата), а само астигматизъм. Така че при нея това не е вариант.

# 591
  • пустинята Гоби
Хаха, така ли? От 30 години нося очила и не се научих да разчитам рецепти, извинявам се. Че защо са ѝ лещи на дамата тогава? Но да пробва, може пък да ѝ пречи. Аз нали недовиждам сериозно, астигматизма ми е последна грижа.

# 592
С такъв нисък диоптър за мен е по-добре да не носите лещи. Носете си очилата като четете, не винаги. Това е лично мнение на човек с висок диоптър.

# 593
  • Varna
Лещите се предлагат с диоптър -0.25 нагоре, така че не виждам проблем да се пробват.При толкова малък астигматизъм не мисля, че има нужда от допълнителна корекция.Лично аз с такъв диоптър не бих си мъчил очите нито с лещи, нито с очила.

# 594
Много Ви благодаря!!!

# 595
  • 1st floor
Някой някога да си е купувал кутийка за лещи, която не тече, когато е в чантата? Често пътувам с една нощувка и силно ограничение в багажа. Ще ми се да не нося от малките разфасовки разтвор, а просто да сложа в кутийките. Обаче, ако не са хоризонтални, всички текат.

# 596
  • София
Сина ми използва този разтвор за лещи ,който пристига с този контейнер. До сега никога не е протичал.

# 597
  • Light of Zartha
И на мен този не ми протича. Аз нося контейнерче във всяка чанта и ежедневно.

# 598
  • 1st floor
Имам подобни и всички текат. Следващият път ще взема този разтвор. Smile

# 599
ReNu ползвам от над 10-15 г. Купувам голяма опаковка и ползвам само техни контейнери- никога не съм имала проблем. Освен подарък контейнери , ReNu понякога пускат подарък малко шише разтвор, който ми е много удобен за пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт