Име за момче

• 6 260
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
Но Момчил го няма в сисъка и с нищо не се доближава до Велимир, Самуил... Нито е царско име, като Тервел или Шишман, нито по звучене наподобява някое от имената в анкетата.
В такъв случай аз предлагам Лъчезар.

# 46
Лъчезар също няма нищо общо с царските имена. И с имената от анкетата.

# 47
  • SF
Мислех, че просто вече минахме във фазата "изброяване на имена", без оглед на темата. Grin  "В такъв случай..."

# 48
Даа ми то винаги се стига до тая фаза в един момент😀

# 49
Велимир също не е царско име. Лъчезар поне е хубаво. 😀

# 50
  • SF
Велимир не е, но съдържа определението за цар "велик" или "велможа".
Малко се шегувам, момичета. Simple Smile Не съм сигурна за произхода на името Велимир, както и дали пък не е малко измислено - величае света или голям свят.

# 51
Малко се шегувам, момичета. Simple Smile Не съм сигурна за произхода на името Велимир, както и дали пък не е малко измислено - величае света или голям свят.
На мен ми звучи направо много измислено даже. Grinning

# 52
  • Down south
Цитат
...
Не съм сигурна за произхода на името Велимир, както и дали пък не е малко измислено - величае света или голям свят.
И след има-няма двайсетина + години, оле-ле-ле майко, как да сложим второ име на бебето, като таткото е Велимир Joy

# 53
Че какво му е на Велимиров/-а?

# 54
Честно казано Велимиров/а или Велимирев/а е много по-звучно за моите уши от Мартинов/а

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 17:02 от Inferiya

# 55
  • Най-красивата страна
Велимир,Велемир е древно славянско име.В една от легендите за Белоградчик се разказва за болярина Велемир и любимата му Рослава.
Велимир-един от болярите на цар Иван Асен.

# 56
  • SF
Абе звучеше си царствено, но си мислех, че асоциирам с Маламир, Княз Владимир Расате... Но най-много ми звучи като кръстен на дядо Вельо, но по-осъвременен.

# 57
  • Down south
Честно казано Влимиров/а или Велимирев/а е много по-звучно за моите уши от Мартинов/а
Нито едното не звучи добре с ов/ова.

ПП Добре, че тук вторите имена могат да се избегнат или по-скоро да се отбележат само с инициал, иначе Маргарита Йорданова Вълчитрънска, става дълга и широка. То и без бащиното е достатъчно.

# 58
Самуил ми допада най много от изброените. Аспарух - няма галени имена подходящи за по голям човек, имам съседче с това име казваме му Пухчо / Пухи или Аси/Асьо(само бащата така хо нарича). Велимир - просто не ми допада. Мога да предложа Емануил - Емо /Емко, Виктор- Вики / Вик, Йоан- Йони/Йоанче, Дамян - Дамянчо / Дъмбо( малко странно, но и 3 мата с това име им казваме Дъмбо). Ако кажете буквичка/и ще кажем имена. Най важното е ти и бебето да сте добре, името само ще си дойде.

# 59
Изобщо не харесвам имена на мир и слав (не че моето собствено не е такова 😀), но това Велимир ми е едно такова много благозвучно и звънко.

Общи условия

Активация на акаунт