Сполучливи имитации на маркови парфюми - 39

• 76 538
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
..Ре, ти в оригинала кожа усещащ ли? При мен ако изобщо има нещо в тази посока, е по-скоро велур, и то много силно трябва да си напъна носа и въображението, за да го усетя като отделна нотка. Винаги водеща ми е била ванилията, всичко друго е нюанси..
Нее,аз писах,че не познавам оригинала и някак очаквах кожа,нещо силно и тежко. Но тук усещама ванилия с амбра и ми е доста мек и гушлив,нежен някак Simple Smile

Аз това съм го пропуснала, че не познаваш оригинала. И да, името определено лъже Wink Защото ако сравняваш с нещо от типа на Cuir de Russie, в Белугата кожа реално няма да усетиш грам.

А то всъщност ако ти харесва каквото е, и ако не търсиш непременно кожа, радваш си му се и така Heartbeat

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 10:38 от Elitsa_z

# 601
....А то всъщност ако ти харесва каквото е, и ако не търсиш непременно кожа, радваш си му се и така Heartbeat
Дааа, така е:) Но не успях добре да го усетя, много е тихичък.Пак ще го пробвам,без да съм напръскана с нещо силно,за да не го заглуши. Innocent

# 602
  • Стара Загора
Подкрепям и аз, че не е от шлейфовите. Но пък вчера от леко намазване в 8,30 сутринта, издържа до 22 ч. Мек и гушлив е, спрей ще си взема аз. 🧡

# 603
От много отдавна не бях влизала в темата. Вчера надникнах и ето резултата:
Всякакъв коментар е излишен 🤐😁
Дали ще ми харесат, няма как да знам отсега, но пък шишенцата са много сладурски.

# 604
От много отдавна не бях влизала в темата. Вчера надникнах и ето резултата
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Пиши за Черешата,моля:) Много ми е любопитна Innocent

# 605
  • Стара Загора
Диа Фем на мен хич не ми хареса.
Ретро цветен аромат, но поне върху мен мирише на препарат за под/прозорци. Прекалено стерилен ми идва.

Днес съм с Цветна експлозия D112 и ми е идеално. Сладък, леко пудрен, напомня ми на домашния конфитюр от сини сливи, но не лепне и не ме задушава. Много хубава сладост, като на десерт със сладки плодове и поръсени с малко пудра захар. Хем момичешки, хем и женствен. 😍

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 12:35 от iv4enceto_91

# 606
Пиши за Черешата,моля:) Много ми е любопитна Innocent
Точно с нея започнах. Още в движение. Обожавам череши във всякакъв вид и под всякаква форма.
Началото е зашеметяващо, екслузивно представяне на черна череша или по-скоро на вишна, но толкова презрели, че са започнали да ферментират. После се появява Amaretto (ликьор), който придава горчиви, бадемови нотки на аромата. Завършва малко пикантно, малко кремообразно, но докрая доминира нотката на череши и алкохол. Утихва почти толкова рязко, колкото и започва. Три часа след нанасяне се усеща едва-едва. Шлейф - няма.
Накратко - върху мен: черешов и много ликьорен, бадемов парфюм, едва доловимо опушен, с щипка подправки в добавка. Не бих го носила, поне в момента, като се надявам проблемът да е в летните температури навън. Много любопитно ми е този унисекс как би "звучал" върху мъж. Но за съжаление ММ не би участвал в подобен експеримент.
Edit: Подсети ме за Gloria на Cacharel, която имах някога.

Диа Фем на мен хич не ми хареса.
Ретро цветен аромат, но поне върху мен мирише на препарат за под/прозорци. Прекалено стерилен ми идва.
Бях решила всеки ден да тествам само по един парфюм, за да не "стават грешки", но горното ме стресна и ме накара да посегна почти веднага към Dia. А и Cherry-то вече съвсем изчезна.
Сложих предпазливо съвсем малко... ами - прекрасен е. Радвам се, че възприятията ни са толкова различни. Не харесвам откровено цветни аромати. Ретро аромати - също. Никога не съм била фен на алдехидите. Предполагам те оставят това впечатление за "ретро" и "почистващ препарат" или то се дължи на изразената комбинация от алдехид-роза-мускус, не знам.
За мен Dia е красив, чист, свеж, студено-елегантен, безкрайно женствен. Страхотен баланс между огромен цветен букет, мускус и алдехиди.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 15:35 от ~Di~

# 607
  • Пловдив
Да се похваля и аз с дебюта ми при парфюмните имитации. Като за начало взех най-малките мл на Лалето, Прасковата и Бакара от Заг. Исках и Черешата и още 1-2, но ги нямаше за съжаление.
Само на мен ли Прасковата на Заг ми мирише на омекотител Ленор? Thinking Не че е лошо, ама изобщо не си я представях така тая праскова. Joy

# 608
Днес ходих за Бакарат и Ербата, Ербата я няма, чак в края на месеца евентуално в Заг. Подуших тестер, много ми хареса. Напълних си Бакарат, не ми харесва май Grinning Grinning

# 609
Аз да споделя пак за парфюмите на Зара - почнах да се разочаровам от тях. Взех си Applejuice, който е много сладкичка и свежа зелена ябълка, но никаква трайност. Не го усещам, освен ако не завра нос в кожата. И другите са ми така... ще спра да ги купувам, няма смисъл. Иначе тествах пак Nuit, който мислех, че ми харесва, но сега изобщо не ми допадна. А Violet Blossom бях на косъм да купя, защото ми се стори красив, но по нещо ми напомня на CH Good Girl, а не искам да мириша на него. Опитвах се да опозная и Tuberose, но не можах да го усетя никак.

# 610
Днес си грабнах Белугата от Спиди и не се стърпях да стигна до вкъщи, още по улицата се нафъщях. Ще бъда кратка- ПЪЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ !

# 611
Колко сме различни,днес купих точно Violet Blossom.Очарована съм.Напръсках се веднага щом излязох от магазина.Е,няма такава трайност.,вече 6 часа го усещам осезаемо,разви се уникално.Намирам сходство с Доброто момиче,който обожавам.Доволна съм,при мен всички Зара,които имам са с уникална трайност.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 21:58 от Mimeto74

# 612
  • София
Днес си грабнах Белугата от Спиди и не се стърпях да стигна до вкъщи, още по улицата се нафъщях. Ще бъда кратка- ПЪЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ !

Briliant, не се изхвърляй. С толкова много парфюми вече ми се е случвало, в самото начало както теб, пълно разочарование, а след седмица-две, влюбена в тях! Сякаш им трябва време да поотлежат, знам ли. Писледно ми се случи с Nomad-a, първото фъс беше абсолютно мижаво и безлично, а снощи, когато реших да си пръсна на китките, беше взрив от възхищение и удоволствие! Така че, дай му малко време да си покаже "рогцата"! И аз съм му се нагледала на Белугата, и ще си гръмна едно спрейче скоро, да видим за какво се говори толкова.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 21:21 от detelistna.4etirilinka

# 613
Миме, много ми се искаше и при мен да е така Sad На теб по принцип други парфюми трайни ли са ти? Защото при мен явното кожата не става… почти всичко ми трае 2, максимум три часа, а за такива като Зара няма и един час.

# 614
  • Стара Загора
Дайте му 10 дни!
Милка много пъти е казвала, че след като се направят, парфюмите трябва да отлежат и да се развият.

Velvet hyacinth, който си купих миналия месец в началото ви споменах как ми напомни донякъде на A drop d'issey. Сега след месец е два пъти по-наситен, чак ме души.

Същото беше и с Moonlight in heaven. Първите дни като дойде слаба ракия. Сега е приказка!

Общи условия

Активация на акаунт