Сполучливи имитации на маркови парфюми - 39

• 76 904
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
На първа страница Черният Опиум е даден като най-сполучлив на Рефан... така ли е наистина?

# 346
За мен най-сполучливата версия е на D&P, след нея тази на Зара.
На Рефан не ми харесва, а на Мартинез е доста далеч от истината.

# 347
  • Пловдив
Аз да си пробутам пак наливния на Парфен освен 😀😀 имам и оригинала, но предпочитам  Парфен. Разликата не е осезаема, но я има. Оригиналният е малко по - подправков (има ли такава дума??). При парфенския това липсва. Гладък, мадамски, вкусен 😇😇 всъщност мъжете доста го харесват май.

# 348
Хора яд ме е, че има толкова сполучливи имитации, а трайността на всички тези парфюми е почти никаква. Каквото и да си говорим не се доближават изобщо по трайност на оригиналите. Вие правите ли нещо, за да удължите трайността им? Чувала съм с вазелин преди това държи повече, но не съм забелязала огромна разлика.

# 349
  • София
Аз съм на обратното мнение. Ползвам оригинали на 99%. Сега съм поръчала от Заг много мостри и днес тествах. Венеция категорично няма нищо общо с едно времешната Венеция, може би с новата версия. Не ми харесва. Прасковата на Том Форд първите 2 часа също ми е далеч от оригинала , после са много сходни. Аура пак много далеч, но пък е по- хубава за мен от оригиналната Joy
Ейнджъл Нова ми е 1:1, свидеше ми се да дам парите за оригинал за тая проста малина, но от този бих си взела едни 30мл да ми мине мерака.
Фъкинг фабюлоуз е ужас , оригинала не познавам понеже не му сварих пълен тестер.

# 350
Ами аз използвам както оригинални, така и имитационни.
Дори някои любимци си ги имам и в оригинал, и в няколко версии.
Проблемът с трайността не е само при имитационните, но е по-често срещан при тях. Имам оригинални парфюми, които се задържат не повече от 2-3 часа. Просто са нетрайни. Имам имитационни, които издържат по 10ч. Просто са трайни.
Не може да се слагат всички под общ знаменател или да се твърди, че едните стават, а другите - не.

andreaptv, не знам кои марки си ползвала, но ако си пробвала нещо от рода на 50/100 мл за 10 лв. - нормално е да има проблем с трайността.

Чела съм тук по темите, а и консултанти са ми казвали, че парфюми с по-леки аромати, и такива, които в оригинал не са трайни, няма как да бъдат трайни и в имитация.

# 351
Някой пробвал ли е нещо от колекцията на Zara с Джо Малоун и струва ли си космическите цени, които са им сложили? От супер много време все време за разходки по магазините не ми остава. Много ми е интересно да пробвам нещо нейно, но за оригиналите тези пари няма как да дам, та се чудя дали и Zara просто не са надули цените, защото могат. Може би накрая просто ще отстрелям някое Jenny Glow на сляпо.

По-скъпите имитации доста добре си държат, но то зависи и от парфюма, разбира се. Light Blue и в оригинал, и в имитация много траен не виждам как ще стане, този тип леки летни парфюми не държат по 24 часа в никакви условия.

# 352
  • Бургас
Memento,D&P имат Глория на Кашарел.
Сладка е,повече удря на череша,но и има ванилова нотка.При мен не удря на ликьор или вино.Много приятно парфюмче.
Трайността не мога да определя в топлото.Особено в жегата,никаква я няма.
Все пак МОН Гарлен на Заг ми издържа много...Поне 4-5 часа.А на Парфен до 2-3 часа,но вероятно при захлаждане и по цял ден ще издържат.
Оригиналите не са по-трайни,защото са оригинали.Всяка кожа прави различна реакция с различните парфюми...Моята например излъчва някак солено и неприятно по-свежите парфюми.Рядко си пасва с някой като лалето или Twilight Mauve Zara.
Зара имат подвеждащи тестери...
Подариха ми днес(имах и имен и рожден ден) комплект парфюми.
Тубероза и Pink flambe...
Tuberose беше някак захарен като тестер, много,много сладък...И Pink flambe сякаш беше по-концентриран...
Те бяха подарък от близък,но аз спирам да купувам копия,ще събера за La vie est belle.
Идеи дали от Морска гара е по-добре да се вземе отколкото от Нотино?
Не го правя от снобизъм,доста ще ми е трудно...
Понякога мисля дали да не го взема в имитация на D&P с още два парфюма,определено 75 лв не са 150 лв...
Обаче само оригинала ми харесва толкова много.
Не знам обаче дали тестерът няма да е по-концентриран и по-хубав от парфюма,който продават.
Ясно е,че от непроверен сайт за 60 лв не е тестер,не е оригинал...а откровено менте с неизвестен произход.

# 353
Хора яд ме е, че има толкова сполучливи имитации, а трайността на всички тези парфюми е почти никаква. Каквото и да си говорим не се доближават изобщо по трайност на оригиналите.
Нищо подобно! Около 70% от колекцията ми са оригинали, а останалото - качествена имитационна парфюмерия.
Наблюденията ми са точно обратните. Трайността в по-голямата част от случаите е на страната на имитационната парфюмерия. РЯДКО, но се случва и обратното. МНОГО РЯДКО! Да не говорим, че имам имитации, които харесвам като аромат повече от оригинала, от който са вдъхновени - факт!

# 354
  • Стара Загора
Подкрепям. Имам няколко много любими на Гиза, Баргело и Заг, които заобичах не само като аромати, които са 3 пъти по-трайни, но не бих си ги купила в оригинал, защото за мен на точно тези фирми ми стоят страхотно и съм получавала много комплименти.

Миме, защо си мислиш че тестера ще е по-траен? Това са измишльотини. Simple Smile
Ще следя за Ла ви и драсна. Категорично 150 няма да дам. Вчера пристигна моя. Под 100 взех 75 мл. 😋

# 355
Подкрепям. Имам няколко много любими на Гиза, Баргело и Заг, които заобичах не само като аромати, които са 3 пъти по-трайни, но не бих си ги купила в оригинал, защото за мен на точно тези фирми ми стоят страхотно и съм получавала много комплименти.

Може ли да споделиш тези на  Заг, там се очертава поръчка скоро.

# 356
Замислям онлайн поръчка от някъде,където има желаните от мен Дейзи на Марк Джейкъбс,Амор на Кензо....

Дейзи няма да ти хареса.Пробвах го,докато го имаше в Бургас.Изцяло тревист аромат.Амора е много хубав на марката,но го нямат в наличност В Турция има целия списък на цени различни от тези,на които се продават тук.Последно ми донесоха 50 мл за десет лева,в зависимост от курса на лирата.

# 357
Вчера пробвах Bitter Peach от заг. Хареса ми. И той ми мирише на сладко за ядене(като черешата), но при него поизчезна тази миризма бързичко и остана  сладък парфюм, но с тежки цветя. Нищо общо с описанието му. Ще го пробвам пак скоро. 4-5 часа си миришеше силно. На китките го усещах до края на деня. Като първи опит със заг съм доволна, но рефанските, които пробвах преди този са по-добри.
Днес съм с Chloe. Не знам какво му харесах в магазина, ама сега се душа и не мога да повярвам какво съм сложила 😂 Все едно е бонбони виолетки разтворени в концентрирана розова вода. Добре, че върху мен май ще изветрее бързо. Ще го пробвам по-нататък, ако пак е така, отива в черния списък.
Допълнение:
Преди малко имах следния разговор:
Влиза в стаята. – Тук нещо мирише много гадно.
–Пюрето на малката. Агнешко и спанак е.
– Не, не, някаква козметика
- Единственото различно е парфюма
- Мирише както миришеха едно време мъжете в кръчмата като се наконтят
Аз бях дотук с Chloe Joy

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 13:37 от MarianaP

# 358
  • Варна
Някой знае ли от къде да си взема сполучлива имитация на Thierry Mugler - Alien ?

# 359
Преди време и на мен ми реагираха лошо на Chloe, и то колеги мъже, на колежките им хареса. Като цяло не го долюбвам този парфюм, но тогава си взех една десятка за проба.

Общи условия

Активация на акаунт