Бебе не наддава въобще или много бавно!

• 8 186
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Първо детенце е!
Лека полека расте, иначе с кг просто задържа много време на едни, после качва малко и спада след това, тоест връща се обратно на тези кг, на които е заковала за известно време. Благодаря за линковете! Полезни са, наистина ☺

# 16
И аз си помислих, че майка първескиня я пуска тая тема 😊
Няма място за притеснение. Захранете по- рано детето. След консултация с педиатъра, разбира се. При нас това реши проблема.

# 17
Ами зъбки ако я мъчат същоо оказва голям ефект. Иначе моята племеничка на 5 годинки чак стана 9 кг 😊.

# 18
Бебето е на 13 месеца и като цяло по-малко яде. Винаги е било така, а когато има дни, в които хапва повече и е добре това количество, това е за кратко. Наддава много малко, бавно расте, до 6-тият месец уж всичко беше в норма и добре и след това нещата се забавиха-ръст, тегло, обиколки на гърди и глава. Изглежда дребна, но добре. Жизнена, енергична, всичко винаги си е правила. Единственото, с което се бави в развитието си към момента е прохождането. Стъпва, прави стъпки самостоятелно без да се държи, но за малко и после си пада. Според мен си я е страх още. Мерките са: 7,400 кг, ръст 70 см. Обиколка на глава 45 см и гърди толкова. По повод хранене сме пробвали всичко кажи речи: в началото кърмех постоянно нон стоп 24/ 7 до 5-ти месец. След това давах вечер и АМ козе на лактана био. След 7-ми давах по няколко пъти АМ, докато не стана така, че я кърмех след 10-тия месец само през нощта. Вече не давам гърда. Захранването започна от 5,5 м и беше успешно в началото. Лека полека всичко вървеше добре. Плавно и славно. Изяжданите грамажи също бяха ок. Но в един момент спря да иска да яде. Имаше дни, в които само мляко е пиела. Но всеки месец виждаме, че малко е пораснала. Пускали сме много изследвания. До 10-месец май всеки месец. Всичко в норма. Водихме я и на гастроентерелог. Съветва ни да даваме инфатрини мляко и АМ и всеки ден жълтък, всеки ден месо. Давахме инфатрини в продължение на 10 дена, но го спряхме. Не виждаме с него големи резултати, а и ни е скъпо. Но всичко друго продължих да давам. Но като не иска да яде, нищо не може да ѝ попречи. Понякога хапва повече, понякога по-малко. Оставяла съм я бая време без храна и много често и по малко. Всяко нещо има своя плюс и минус, но крайния резултат е, че тя в последните 2/ 3 месеца не е наддала. Купихме кантар. Мерих я пре два, три дни. Виждах, че след след 4 дни е наддала 120 гр. След 3/ 4 дни е спаднала на тегло с 50 гр. И така… ту качва, ти спада, но преди два месеца беше 7300, сега е 7, 350. Ту качва, после отслабва. Не знам какво става вече и как да подходя. Пиша тук, за да получа съвет или идея, за която не сме се сещали или правили. Пособни ситуации също ако има и различни подходи. Благодаря!

Здрвейте! На същите месеци е от 4м не е качила нито грам . Как се развиха нещата , къде я водихте , какво пускахте?

Общи условия

Активация на акаунт