Скърцане със зъби

• 220
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Бебка е на 18 месеца и от скоро започна да скърца със зъби през нощта. В началото не се тревожех, но тези дни е някакъв ужас, имам чувството, че ще си изкърти зъбките. При някоя друга мама да е имало нещо подобно?

# 1
  • SF
Много майки скърцат със зъби. Решението е шина за бруксизъм. Много е важно, за да оклузията.  Направете консултация с детски зъболекар. За толкова малко дете не знам дали ще направят шина.

# 2
Казват, че децата скърцат със зъби когато имат глисти, ама при толкова малко бебе? Знам ли, някой неизмит плод...

# 3
Дъщеря ми е на 5 и скърца със зъби , когато е болна или е имала много емоционален ден.
Предните й зъби са напукани от скърцането.

# 4
  • SF
Затова взимайте мерки. Твърде рано ще се увреди ставата  и после става много сложно. Ще пречи и на постоянните зъби и правилното им поникване.
Консултация ви препоръчвам и на двете!!! Но не отлагайте. Дори и да ви успокоят, че сега е рано, когато ви посъветват за следваща консултация, пак я направете!

# 5
Зависи какво значи "от скоро". Щерката го правеше по едно време за седмица-10 дни някъде покрай растежа на нови зъбче. Ако обаче стане патология и се използва за саморегулация вече е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт