221 тестове и сертификати в пътуващата лятна немска тема

• 29 246
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
При пътуване Бг-Германия със самолет и антигенен тест, той трябва да е направен макс 24 или 48 часа преди пътуването? Спорим тук.

# 631
  • Немция
48 часа валиден е антигенния тест.
72 часа е пср теста.

# 632
PCR тестът също трябва да е от последните 48 часа.

# 633
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, вчера ми се обадиха да взема малката, защото акито било много течно 🤪
Казаха, ако през деня има още един такъв памперс, да не я водя днес. Тя си е вкъщи и се обадих да кажа и попитах дали в понеделник мога да я заведа с теста от четвъртък, но ме помолиха за актуален от неделя или директно понеделник. 🤷♀

Уви, бъркат й в носа и хайванката не е много щастлива.

И аз четах за варианта Мю, даже май в Гърция бил вече доказан.

# 634
  • Немция
Фрау Данна, аз това намирам:

Allgemein: Bei der Einreise aus Gebieten, die kein Hochrisiko- oder Virusvariantengebiet sind, darf der Abstrich frühestens 48 Stunden (Antigen-Tests) bzw. 72 Stunden (PCR-Tests) vor der Einreise vorgenommen worden sein.

https://www.zusammengegencorona.de/testen/tests-fuer-reisende/

Ася, ще пада голямо тестване и при най-малкия сопол май.
Като знам при малкия как само сополи имаше.. Но много кихаше по едно време, което било типично за делта варианта.

# 635
Каква е тази ваксина HPV?
Моето дете вече е с Ковид ваксина.
Фризьорката отказа да го подстригва, нищо че има негативен тест от преди 3 дена. Трябвало или пак негативен тест(24 часов) , или пълна ваксинация, като на възрастен.
Обяснявам й, че в Англия , Норвегия и др. страни за тази възраст една доза е достатъчна. Тя ми вика - тук е Германия.
Мен ме подстрига срещу импфпас. Помолих я и тя да си покаже нейния, разсърди ми се.
Тя не била задължена да си показва сертификата, само клиентите.
Докато ме подстригва не спря да ме разпитва дали съм била в урлауб, кога съм била, къде съм била, кога съм се върнала.
Накрая ми искаше всички данни- телефон, адрес, име. Заради Ковид.
Така ли е вече? Навсякъде да си даваме личните данни?

# 636
Не знам, аз при немски фризьорски не ходя при никакви обстоятелства.🤣

# 637
  • Немция
Каква е тази ваксина HPV?
Моето дете вече е с Ковид ваксина.
Фризьорката отказа да го подстригва, нищо че има негативен тест от преди 3 дена. Трябвало или пак негативен тест(24 часов) , или пълна ваксинация, като на възрастен.
Обяснявам й, че в Англия , Норвегия и др. страни за тази възраст една доза е достатъчна. Тя ми вика - тук е Германия.
Мен ме подстрига срещу импфпас. Помолих я и тя да си покаже нейния, разсърди ми се.
Тя не била задължена да си показва сертификата, само клиентите.
Докато ме подстригва не спря да ме разпитва дали съм била в урлауб, кога съм била, къде съм била, кога съм се върнала.
Накрая ми искаше всички данни- телефон, адрес, име. Заради Ковид.
Така ли е вече? Навсякъде да си даваме личните данни?
Flushed Не ми се е случвало скоро такава цедка при фризьор в Германия-нито при мъжа ми, нито при децата, нито при мен(при различни фризьори сме).

HPV  ваксина е срещу папилома вируса.
Катеричке, а как понесе твоя младеж ковид ваксината?

# 638
Аз съм доволна от салона, държат на ниво, реномиран е, но не бях ходила откакто дойде пандемията.
Та има промени в атмосферата/ начина на обслужване 😬
Иначе, парите си заслужават.

Бибит много леко понесе 1 доза, само болка в мястото на убождане имаше.
Сега се чудя за втората...дали/ или. Той е навит, а в началото не искаше да се ваксинира. Сам пожела, след като следи новините, съобщава се с връстниците си....доста от тях се ваксинираха още преди края на уч.година.

Уф, за други ваксини не съм мислила...
Нито за папилома, нито за тетанус, за нищо....

# 639
Катерица,
вече за подстригване и други близки манипулации, физиотерапии, маникюр и т.н., важи правилото 3G, тестът трябва да е не по-стар от 24 часа, ако е бърз. Дори при над 100, трябва и ФПП2 маска при нас.
Прочетете си правилата за над 50 и 100 на 100 000 във вашата провинция. Отскоро са.
Да и на всякъде искат адрес и телефон за контакт, не тормозете хората, те не са виновни.
В неделя със сина отиваме на Kletterwald, от днес важи правилото при нас при над 100, за 3G и на открито. Синът ще го тествам.´
Правилата се променят светкавично в зависимост от Инциденца.

# 640
  • Пловдив
Moessbauer-Effekt, миналия петък дъщеря ми прави PSR тест в 8 сутринта, летя в събота за Германия в 14 часа. Ние тогава четохме, че давността е 48 часа. През април превишихме с два часа това време и на летището не ни признаха тестовете. Наложи се там да правим бързи тестове.

# 641
  • Germany
Ние вчера се прибрахме. Антигенният трябва да е от 48 часа, огледаха го обстойно. Нашите сертификати за ваксинация също.
За децата една доза ли е ваксинацията? Много се колебая за нашето 12 годишно. По-скоро не ми се иска…

# 642
Правят ли ги тези Антигени тестове на летището преди отпътуване за Германия от България?
Колко струват? Thinking
България изисква ли тест за пристигащи от Германия (със самолет)?
Майка ми ще пътува скоро със самолет ,затова питам... Thinking

# 643
На летище София на Терминал 2 има лаборатория за бързи тестове. В лаборатория в София са 30 лв. Значи на летището поне толкова.

# 644
Deni-meni , благодаря, следя ги и аз промените, питам и се съобразявам постоянно.
Не съм сигурна дали правилно те разбрах, никого не тормозя, старая се да съм приветлива и подхождам с разбиране. Аз също работя с хора.

PeaPink в Германия за всички са две дози. В Англия и някои други европейски страни( Норвегия или Дания , не помня точно) се препоръчва една доза.
В Швеция за сега се въздържат да препоръчват Ковид ваксина за тази възраст.

Общи условия

Активация на акаунт