221 тестове и сертификати в пътуващата лятна немска тема

• 29 240
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
На Терминал 2 през април бързите тестове бяха 70 лв. Тогава не бяхме ваксинирани и първо правихме нормални тестове за 4 човека по 100 лв, после и 4 бързи. Свят ми се зави. Правете ги при възможност другаде, не на летището, по-скъпи са.

# 646
Катерица ако сте много сред природата тетанус е важно да се подновява редовно. Кърлежи и други опасности има.
The Game много пари. Ужас.

# 647
bella-ciao, благодаря. Ще говоря с ЛЛ , не сме се ваксинирали от много отдавна, а детето -повече от 13 години. Спрях да го ваксинирам, като беше съвсем малък...
Сега покрай Ковид , темата с ваксините стана доста актуална и може би ще трябва да попълня някои липси...
Ама за папилома нещо не съм навита, не знам вече...
Едно време четях разни ативакс материали, а аз самата съм до някъде про- натур ориентирана, еко- био- веган не са ми чужди.

# 648
Ами за тетанус аз не пропускам. Намирам я за особено важна заради всички кърлежи, но може и по друг начин да се инфектира. И е 1х на десет години , което все пак не толкова често.
За ХПВ пропусках доста покрай ушите, но тази година с ФСМЕ то и на трите термина получихме вербунг за ХПВ , попорчетохме и накрая се навихме и сложихме на голямото. Прочети си и си реши .

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 17:48 от bella-ciao

# 649
  • Germany
Катерица, както написах и аз доста се дърпах за тази ваксина, но попрочетох статистики за държави, в които се поставя отдавна масово + ваксината е вече на 10г + големият искаше, та се навих.

# 650
На Терминал 2 през април бързите тестове бяха 70 лв. Тогава не бяхме ваксинирани и първо правихме нормални тестове за 4 човека по 100 лв, после и 4 бързи. Свят ми се зави. Правете ги при възможност другаде, не на летището, по-скъпи са.
Не разбрах при отпътуване от БГ сте имали направени тестове и след това по още един път на самото летище ли се тествахте?

Цялата тази ситуация е ужасна ,тестове пари и пак пари ….Въртят сучат искат да надупчат целия народ ,без значение кой иска и кой не.

Ако попадна на такъв фризьор ще откача тотално ,само докато четях поста и ми се вдигна кръвното.

# 651

Цялата тази ситуация е ужасна ,тестове пари и пак пари ….Въртят сучат искат да надупчат целия народ ,без значение кой иска и кой не.

Ако попадна на такъв фризьор ще откача тотално ,само докато четях поста и ми се вдигна кръвното.

Хайде ако може без антиваксърски изцепки в темата. Който не иска да се ваксинира и да няма рестрикции заради това, е свободен да си отиде в България. Аз тук съм заради реда. Не заради хубавото време и прекрасната храна.

# 652
  • Пловдив
Да, от България, но грешката беше наша. Правихме тестовете в петък сутринта, а летяхме в неделя по обед. 48-часовият интервал беше преминат и ни накараха да правим отново на летището. Тогава в събота в Пловдив не успяхме да открием работеща лаборатория.

# 653
Това G-3 мисля влезе от 19 август или там някъде, обаждах се за час за фризьор и изрично ме предупредиха, после провериха серификата по-обстойно от колкото на летището. Попълва се и бланка от колко до колко си бил там. Аз нямам против, на мнението на Софт съм.

# 654
~Artemis~ и аз бих откачила при такъв фризьор. Аз наскоро попаднах на една, която ми разказа за приятеля си, за преместването си в друг град, за работата си там, за преместването си обратно при приятеля си и за това, как току що била помолила някакъв познат да отскочи до аптеката да купи четка за зъби и онзи донесъл розова ... ама тя била за приятеля и . Е, направо ми стана лошо. Не млъкна тази .
Според мен ако ти се плаща за услуги не натоварваш клиентите си с личните си проблеми, истерии и комплекси .

# 655
Вече идва 2G. Geimpfte und genesene само. Въвеждат го вече в BW и Хамбург. Опция за тестове няма при този вариант.

# 656
Спешно питане - при кандидатстване за немско гражданство в какъв вид трябва да са актовете за раждане и гр.брак - на български с превод, многоезични с превод или многоезични без превод? Ще ходя днес да ги вадя - молба за оригинал или за дубликат трябва да подам?

Моят е български с превод, никакъв проблем нямаше за документите за гражданство.

# 657

Хайде ако може без антиваксърски изцепки в темата. Който не иска да се ваксинира и да няма рестрикции заради това, е свободен да си отиде в България. Аз тук съм заради реда. Не заради хубавото време и прекрасната храна.
Само не разбирам коя си ти, че да определяш кое е антиваксърско и неудобно мнение и за какво може да се говори?
Аман от разпределители!

Не виждате ли как се повтаря политика от преди  80г

# 658

Не виждате ли как се повтаря политика от преди  80г

Не, не виждам. При това те уверявам, че съм образована и умна. И не пропагандирам нищо, нито се оплаквам от местната корона политика, че да ме питаш коя съм аз. Но няма да се извинявам, че нямам сестра, а за такива простотии забележки ще правя, пък който иска да се обижда.

# 659
Изобщо не съм си изказала мнението си за ваксините дали е ок да се слагат или не ,полезни /вреднии т .н .
А за цялата ситуация в света, в която налагат на хората какво да правят.
И ако на някой му харесва да няма право на избор ,което е различно от ред и дисциплина ,това е др тема.

Общи условия

Активация на акаунт