ТУЕС - 9 тема

• 72 416
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Все още не се гледат профилите в България, но тенденцията е да започнат по примера на другите държави.

# 316
  • София
Чувам за тази тенденция, но нищо разписано не съм видяла. Със сигурност гореспоменатите университети ще приемат децата в техническите специалности в бъдеще. За нас дори и тенденцията не е проблем, само да успее да се пребори в приема. Съжаляваме, че не е запазен изпита на ТУЕС от преди. А иначе желания за университети в чужбина на този етап нямаме. Ако иска международен студентски опит бихме го насърчили за Еразъм, това е чудесна опция.

# 317
Ами всичко е възможно, но е доста ходене по уроци и си зависи от децата. А за техническия защо да учат нещо, което така или иначе ще го учат в университета, специалните предмети?

# 318
  • Beyond the Frontiers
Явно доста ходене по частни, уроци, школи е имало, но до 10 клас изглежда добре, после ме притеснява, също струва ми се ограничаващо, само към техническия университет. Май не бихме рискували незнам...
Или не ви разбирам, или...
Това е специализирано училище. Към Техническия университет. Какво ограничаване?
През цялото време масово това обясняваме: това е място за деца с интерес в определена насока. Ако някой го избира само защото се води елитно, прави огромна грешка.
Тази матура след 10 клас не е ли като тази след 4-ти? Какви частни уроци за нея?

# 319
След 10 ти клас са супер резултатите, притеснява ме след това какво се случва, руския език също е ограничаващ, нямаш право на избор на език, липсата на профили е ограничаващо, после не можеш да държиш матура по тези предмети, а дори и да идеш на изпит как ще стане като не си ги учил, ако не ходиш на частни уроци? Завършила съм техническия университет и ми е позната материята и колко е завладяваща, по наше време от туес влизаха с тройка по математика в ту, сега виждам че се е вдигнало нивото и сигурно и 5 няма да им стигне,но в ту може да си влезеш и без предимство, не е толкова трудно.а се учат стари неща и наистина ако не си се зарибил по друга линия незнам как биха те зарибили... Май вървим към отказване от туес

# 320
  • Beyond the Frontiers
Който иска да учи езици - школи бол.
ТУЕС не е езикова гимназия. Преценили са, че водещите езици в тази сфера са английски и руски и са се съсредоточили в тях. И това е чудесно.
Никой не влиза в ТУЕС заради едното предимство в ТУ.
Колко стара или нова е материята, която учат не знам. Но гледам, че по специалните им предмети са все млади учители, завършили преди година, две...А и си мисля, че за да усвоиш дадена материя, трябва да имаш някаква основа, а тя не е измислена вчера.

Bela81, чудесно е, че сте решили, че не е вашето. Така друго дете, което иска, ще може да влезне. На нас тук обаче не виждам, защо ни го обяснявате.

# 321
Bela81, така като ви чета имам чувството, че вие ще кандидатстване, а не детето ви. Струва ми се, че изборът би следвало да е негов, а не Ваш.
Стискам палци да попадне в точното за него училище и да се чувства комфортно и на място.

# 322
  • София
Здравейте, много е тихо в темата Simple Smile Няма ли нови попълнения след днешното класиране?

Тази вечер минахме с бъдещия осмокласник да хвърлим един поглед на сградата в ремонт и на блок 8, 9, 10 в ТУ, където казвате, че учат за момента.

Сградата продължава да си е в ремонт, който сякаш изглежда по- към края си, но кой знае дали ще успеят за втори срок да се преместят. Може би не...

От блоковете в ТУ обаче се изненадахме приятно. Поне отвън, блок 8 ми се стори много скоро ремонтиран. Каквото се виждаше отвътре също изглеждаше реновирано.

Блок 9, 10 също отвън ми се сториха ОК. И мястото е супер, точно до парка.

От прочетени мнения тук, очаквах да видя тотална разруха и запуснати сгради. Но може би само отвън изглеждат добре нещата,  а отвътре кабинетите са зле?

Надявам се да разгледаме по-подробно при подаване на документите тези дни.

# 323
Незнам аз 20 год. не бях влизала в техническия, откакто съм завършила, незнам как е 8 ма, но като влязох  1 и 2 ра, сякаш се върнах във времето,  нищо грам не се беше променило😁

# 324
Честито на нас! Приети сме тази година в паралелката за мрежи.Минималният бал тази година е скочил доста, с цели 8 единици.На няколко стотни под чертата сме обаче за паралелките с програмиране. Ще се пробваме за програмиране.Мисля, че има шанс младежа да се качи в по-горните нива.

# 325
Стискаме палци!

# 326
Привет, има ли шанс да падне балът на 2 класиране с повече от 20 т.?

# 327
  • София

С повече от 20т едва ли ще падне.
Миналата година разликата между първо и второ класиране и при двете паралелки е била 3т.

# 328
Ето как са се движили баловете миналата година:

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 11:11 от emakara

# 329
Значи правилно се ориентирам, че не, благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт