ТУЕС - 9 тема

• 69 288
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Щом не обявиха нищо за началото на годината, най-вероятно ще си останат в ТУ първи срок, а евентуално преместване в тяхната си сграда ще е втори срок .

# 706
  • София
Аз пък за зеленото училище още не съм я подготвила,освен че и купих туристически обувки преди месец с идеята да ги разтъпче...е стоят си даже още с етикета. Термосче,шише за вода,дъждобран, по-топло яке...споделете какво ще сложите,защото по принцип не ходим много в планината,  но детето иска главно,за да се опознаят.
Иначе видях,че трябва и контактна бележка от лекаря.

# 707
Аз пък за зеленото училище още не съм я подготвила,освен че и купих туристически обувки преди месец с идеята да ги разтъпче...е стоят си даже още с етикета. Термосче,шише за вода,дъждобран, по-топло яке...споделете какво ще сложите,защото по принцип не ходим много в планината,  но детето иска главно,за да се опознаят.

Допълнително ще сложа шапка с козирка за слънце. Евентуално слънцезащитен крем може да сложите, ако кожата е специфична и изгаря лесно.

# 708
  • София
Аз пък за зеленото училище още не съм я подготвила,освен че и купих туристически обувки преди месец с идеята да ги разтъпче...е стоят си даже още с етикета. Термосче, шише за вода, дъждобран, по-топло яке...споделете какво ще сложите,защото по принцип не ходим много в планината,  но детето иска главно,за да се опознаят.
Не са пекалено тежки маршрутите, но не са и съвсем леки,  не е зле да потренира малко. Друго -  репелент и лекарства, за всеки случай.

# 709
Нека да има различни по дебелина дрехи вкл. нещо по-дебело суичер, полар. Все пак е планина. И дълги чорапи задължително, защото ако си с къси ти влизат камъчета и е много неудобно.

# 710
  • София
Сложете и по плътна пижама. Миналата година сина ми се оплака че нощем му е било хладно.

# 711
Сложете и по плътна пижама. Миналата година сина ми се оплака че нощем му е било хладно.

Потвърждавам. По-дебела пижама е много добър съвет 👍

# 712
Здравейте, относно сградата, още летните месеци говорихме с директорката и тя каза, че местенето в ремонтираното училище няма да стане за новата учебна година. Надяват се за втори срок.

# 713
Здравейте, относно сградата, още летните месеци говорихме с директорката и тя каза, че местенето в ремонтираното училище няма да стане за новата учебна година. Надяват се за втори срок.
Това пет години го слушаме вече...

# 714
  • София
Аз се надявам да го слушаме още 4 години, сегашната локация ме устройва перфектно Simple Smile

# 715
Здравейте на всички .
Днес ходихме с детето да разгледаме сградата и района . Едвам открихме мястото , всичко наоколо е в складове и индустриални сгради  , храсталаци и шубраци( за блок 9 и 10 става дума ) . Изглежда потресаващо . Блок 9 е чист , но обстановката е като от преди 50 години , разгледахме вътре . Кабинетите бяха заключени и не можахме да влезем . Навсякъде се разхождаха също толкова неориентирани студенти …Когато подавахме документите за записване ни казаха , че очакват втория срок да бъдат в новата сграда , но днес  от учебен отдел ми казаха , че нямат информация . Нямаха информация кой ще бъде класен ръководител ….
Районът ми се стори потресаващ честно казано . Знаехме , че ще трябва да изчакаме да се преместят , но сега вече се оказва , че няма конкретна информация по въпроса .
Нямат абсолютно никакви спортни съоръжения , нито столова, наоколо няма нищо .
Това са първоначалните ми впечатления от мястото .
Моля се на Господ децата да получат добро образование и среда . Да попаднат на будни учители , които да ги мотивират .
Някой може ли да сподели повече за учебния процес , преподаватели , извънкласни дейности и т.н. ?

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 14:54 от Viva M

# 716
  • София, в момента в любимото ми село Железница
От сайта на ТУЕС

8 а   Системно програмиране /руски език/   Елена Димитрова Вакарелова

8 б   Системно програмиране /немски език/   Таня Иванова Петкова

8 в   Програмиране на изкуствен интелект   Десислава Йорданова

8 г   Компютърни мрежи   Аделина Велкова

Аз (Ние) също се надяваме да останат в ТУ още 2 години. Laughing

евето радвам се за малкия, че са го приели.

# 717
И ние скоро ходихме да огледаме обстановката. Даже е много близо до спирката на 280. Има шорткът директно от булеварда към 9 блок. 3 минути пеша. За храна няма много близо, но не съм чула някой от ТУЕС да е умрял от недохранване. За спорт знам, че ползват базата на ТУ.
Синът ми ще е 8а при г-жа Вакарелова. Доколкото разбрах тези класни ще са само 8 клас, а после поемат други.
Ако се преместят за нас ще е супер, защото е на 15 мин. от вкъщи, но надали.

# 718
  • София
Viva M, нищо му няма на мястото, част от ТУ е. Малко е далече от Спортния комплекс на ТУ, но пък за сметка на това има всичко там.

# 719
  • София
ninanb  малкия оцеля с Френски и Философията, така че се надявам следващите 4 години да е добре. Аз се радвам на успехите на твоя младеж Simple Smile

На децата не им прави толкова голямо впечатление обстановката. За хранене имат барче в един от блоковете, в Лесотехническия също има барче, а доста от децата голямото междучасие ходят до Фантастико.

Класните за 8 клас са преподаватели по език и са само тази година в 9 клас имат нови класни ръководители.

Общи условия

Активация на акаунт