Семейни отношения и пари

• 11 633
  • 272
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мъжът носи парите, мъжът държи парите.

Общите сметки са пагубни за мъжкия портфейл.
Малкото кинти са пагубни за женската любов Wink

# 76
Зависи от мъжете, дали ще се комплексират. Имам познати семейства, в които жените носят по-големия и сигурен доход, тъй като работят в частната сфера, или се занимават със счетоводство,, а мъжът е с творческа професия, или в научната сфера. Някои от тях  обгрижват децата, които са вече доста големи и не искат кой знае какво освен закуска и малко помощ с уроците,  а други и това не правят, макар доста да си седят в къщи.

Но семействата им си вървят добре, уважават се взаимно и не се карат за пари.

# 77
Пак да повторя.
Едно е мъжа да има временни затруднения и да полага усилия да се измъкне от ситуацията.Нормално е тогава да получи подкрепа от жена си.
Но мъже,които години наред живеят на гърба на съпругата си и не мърдат от дивана  са точно Мунчовци.

Може толкова добре да се справя с мъжката част, че жената да е склонна да го издържа. Защо се приема за нормално жена да бъде издържана, защото върти къща и види ногите, а за мъжете да укоримо. На мен ми мяза на дискриминация.
А сега сериозно: не е хубаво да се коментират хора, на които не си им дома. Има неща, които хората премълчават, а точно в тях в ключът от палатката.

# 78
При всички случаи този които не работи и бива издържан трябва да гледа децата и да върти къщата. Simple Smile

Кой ще е, може да се разберете всякак. Но малко мъже се навиват, защото за тях е досадна работа, а и им намалява перспективите, ако се наложи да се върнат на трудовия пазар

# 79
Аз на тоя етап от живота си искам да ме издържат и да виря ногите, а всичките ми пари да са си само и единствено за мен. Въобще не ме е срам да си го призная, даже си го заявявам, та може и вселената да ми го даде. Не се е родил тоя, както и да се справя с мъжките задължения, та аз да му давам. Ако трябва аз да му давам, най-добре си ми е сама. Ако някой ме иска, той да ми дава.

# 80
  • Най-красивата страна
Аз не коментирам определени хора.
Такова е мнението ми.Написах това,което мисля.
И също като Кристина не бих се съгласила да издържам здрав,прав мъж години наред.
Няма да мога да живея с такъв,защото в моите очи той просто няма да е мъж..
Иначе да,може би има жени на които това ще им хареса.Хора всякакви.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 14:24 от -veni-

# 81
Мъжът носи парите, мъжът държи парите.

Общите сметки са пагубни за мъжкия портфейл.

Само, ако мъжът не изкарва достатъчно или си е взел грешната жена.

# 82
Veni, Christina,
Присъединявам се към написаното от вас, 100%
А и още нещо. Тая опорка, че търпиш някого, заради парите е такава заблуда. Същото е, като да кажеш, че го търпиш, за да не изглежда, че е за пари. Хората търпят, заради много неща, познавам жени, които "търпят", защото са влюбени и не искат да видят реалността, други търпят алкохолици, комарджии и т.н. Всеки си търпи, колкото и каквото си реши. Така че, айде няма нужда, нали ?

# 83
Парите са на този, който си ги изкара.
Не е редно жена, която не поддържа дома да иска издръжка от мъжа.

По цял ден да поръчва от сайтове дрехи и единственото й излизане да е до Еконт, за да получи дрешките, но да не е купила нищо и мъжът да трябва да мъкне дини и краставици за таратора, който иначе трябва да го посрещне на масата когато се прибере.

# 84
Ако вселената е толкова щедра, искам да спечеля от тотото толкова, че да не ми се налага да работя идните 60 години, искам да родя поне три деца, да осиновим поне четири и наемем няколко сурогатни майки, които да родят останалите попълнения на футболния отбор. От вселената не иска по-добър мъж, този си го харесвам и обичам, нека ми го пази.

# 85
Парите са на този, който си ги изкара.
Не е редно жена, която не поддържа дома да иска издръжка от мъжа.

По цял ден да поръчва от сайтове дрехи и единственото й излизане да е до Еконт, за да получи дрешките, но да не е купила нищо и мъжът да трябва да мъкне дини и краставици за таратора, който иначе трябва да го посрещне на масата когато се прибере.

Точно пример за "грешна" жена, благодаря. Мързеше ме да давам пример.

# 86
Изобщо не го разбирам тоя манталитет, че мъжът трябва да изкарва повече за да се докаже като "мъж" и се радвам, че съпругът ми не страда от тази болест. Баща ми също - никога не е било проблем, че печели по-малко от майка ми. От него съм научила, че един мъж е добър партньор защото си гледа децата и помага с домакинската работа, а не защото печели много. Няма значение кой колко внася в бюджета, важното е решенията да се взимат заедно. Не приемам и парите в семейството да се делят на мои и твои. Освен ако единият партньор не е безотговорен финансово, причина за това не виждам.

# 87
  • София
За мен изкарването на пари е много по-лесна работа, отколкото отглеждането на децата и въртенето на домакинството. Та и за мен един добър партньор е този, с който си помагаме и в трите сфери - изкарване на пари, гледане на деца, гледане на дом. Само с едното няма как да мине.

# 88
Изобщо не го разбирам тоя манталитет, че мъжът трябва да изкарва повече за да се докаже като "мъж" и се радвам, че съпругът ми не страда от тази болест. Баща ми също - никога не е било проблем, че печели по-малко от майка ми. От него съм научила, че един мъж е добър партньор защото си гледа децата и помага с домакинската работа, а не защото печели много. Няма значение кой колко внася в бюджета, важното е решенията да се взимат заедно. Не приемам и парите в семейството да се делят на мои и твои. Освен ако единият партньор не е безотговорен финансово, причина за това не виждам.
Даааам, най-важното е решенията да се взимат заедно. Искам партньор, а не господар или роб. Баща ми е изкарвал много повече от майка ми, но никога не го е възприемал като проява на мъжкарщина. Негов приятел се самоуби след като загуби източника си на доход и подозирам, че заслуга за това има и жена му, която е от рода на "какъв мъж си, ако не можеш да издържаш семейство".

# 89
Балансът трудно се постига, многофункционалността - също. Много мъже не могат или не искат да участват в поддръжката на дома. Ако и пари за майстори не могат да изкарат - да си ходят.

Общи условия

Активация на акаунт