Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 49 814
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, аэ също към 26 седмица имах няколко дни, в които бебето иэобщо не се обади. Много се бях притеснила, пих кафе, сладко, какво ли не правих, никакво го нямаше. Според мен беше, эащото се беше эавъртяло с гръб към коремната стена и един вид е ритало ,,навътре". Нормално е да има такива дни или кратка поредица от дни.

Иначе това със эаписките эа първи път го чувам. Не, не бих эаписвала. Подкрепям Велт- аэ също бих луднала. 😂 Много напрягащо. Но пък ако успокоява някоя бременна эащо не.

Аэ също ще се оплача от днес: болките в срамната кост при мен стават все по-силни дори и нищо да не правя. Ходя като дървено човече преэ голяма част от времето, супер смешно е, а на мен не ми е до смях!

# 571
  • Пловдив
snowwhite12 и при мен болките в срамната кост стават все по-силни. Като стана се чувствам , като терминатор.😂
И аз не записвам движения,бих луднала ако трябваше да ги следя. Всяко бебе си е индивидуално и няма как ден с ден да е еднакво. Важно е да ги усещаме според мен, а колко честон наистина си мисля,че има много фактори за това.
Вчера си говорихме с една приятелка и ме пита да и пратя снимка и се усетих, че аз даже и 1 снимка намам бременна в момента, явно май наистина с второто е по-така 😆

# 572
Varki аз съм с първо и също нямам снимка Simple Smile тъкмо обяснявах на мм, че е време вече да ми снима коремчето, да пратя на леля ми в чужбина, че няма да ме види бременна жената. И викам някой ден бебето ще каже вие от къде ме взехте една снимка нямаш с корем хахаха.

# 573
Аз хубаво ви се похвалих, че се чувствам супер и ot снощи вечерта съм хремава, дразни ме грълото и ме боли главата. Чакам лекарката да ми върне обаждане, за да ми каже какво да пия да не стават по-зле нещата. Сега съм на чайче и яко усилен климатик. Joy

Вчера поръчах столче за кола и съм много щастлива, че тази голяма-голяма драма я приключих на този етап. Спряхме се на Britax Römer Dualfix 2R, 0-18 кг. При цена в България 950 лева, аз го поръчах за 306 евро от Германия, което си е една сериозна разлика в цените.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 10:26 от Welt

# 574
  • Ботевград
Добро утро 🌞
И аз съм много щастлива, че си поръчах 2  спални комплектчета за леглото Next 2 me 🙄 Явно са някакъв дефицит🤣 Но съм готова и с двете легла относно спални комплекти ☺️
Иначе хремата си ме влачи още 🙄
Много ми е неприятно, но дано мине скоро 😒

# 575
Мама, откъде ги поръча? Не съм виждала в такива размери.

Аз мисля да чия само чаршафчета май. Възглавница няма да му трябва да детето, ще спи в чувалче, та май се обезсмислят тези покупки.

# 576
  • Ботевград
Welt от Baby.bg
И аз търсих и в магазини и къде ли не, НО намерих 😁

# 577
Welt, нестандартни размери чаршафи с ластик има още в Mamas and Papas и Амазон. Бързо и леко оздравяване на двете ви с _Мама_ Blush

# 578
Варки, раэсмя ме с ,,терминатор". Абсолютмо раэбирам эа какво говориш!

Велт, страхотна цена си хванала. Честито столче!

Ох, явно има някакъв грип сега. Мъжът ми току що ми съобщи, че днес се прибира по-рано, эащото е с главоболие и се чувства отпаднал. В главата ми в момента е само една аларма ,,эащо не се ваксинирах срещу грип в понеделник". А дано не е и по-гадното...корона. Сега като се прибере ще го натъпча с витамин Ц и цинк, аэ също ще увелича доэата.

На вас бърэо оэдравяване, момичета!Не искам да ви давам лаически препоръки, но може и вие да опитате с вит.Ц и цинк, эа бременни не са противопокаэни.

# 579
Момичета, включвам се и аз на вълна болести, за да споделя малко опит. В 28ма седмица съм и както се оказа, изкарах ковид. Продължи около седмица с много силна хрема, с болки и напрежение като при синузит и умерена кашлица, температура не съм имала. Лекувах се с много джинджифилов чай с мед и лимон, витамини, пробиотици. За кашлицата мед със черен синап и билкови лукчета, а за хремата инхалации с джинджифил и промивки с домашно приготвен разтвор от сол, сода и мед. Вечер вземах по един тайлол хот (или еквивалент) и слагах капки Муконазал по пречоръка на българската ми гинеколожка.
Бях много притеснена, не толкова за мен, а за бебка, защото от постоянното кашляне и секнене на носа започна да ме боли корема, английската ми докторка ме посъветва като кашлям и кихам да си придържам корема с ръце, за да не се напряга толкова и ме успокои, че няма да се отрази на бебка. Вече съм добре, само тотално ми изчезна чувството за мириз и вкус, малкото човече си го чувствам да мърда нормално и нямам търпение да свърши карантината и да ида на преглед да си го видя.

Лека и спокойна бременност на всички!

# 580
Здравейте момичета, да се разпиша и аз.
Онзи ден бях на преглед бебка е 1500гр, всичко върви добрена този етап, дори като казах на док, че съм се записала за 3та фетална каза, че не вижда абсолютно никакъв смисъл, та аз я отмених с най-голямо удоволствие (винаги е много висене при Стратиева). Качила съм вече 3-4кг 29+1седм (забременях 52-53, сега съм 56, а с предната бременност родих 60.3, та явно пак на там вървим)
Отделно ММ донесе някакъв вирус вкъщи, слава богу мина за 2-3 дни, дори детето не успя да го закачи, останаха само зверските киселини да ме мъчат :/

# 581
Момичета вие как бройте седмиците. 26и2 коя седмица е 26та или 27?тези календари не ги разбирам

# 582
  • Ботевград
Това със седмиците винаги е 🙄 Едни ги броят като 27(26+3),други броят 27(27+3)..
Не знам. Аз си ги броя като навършени и започната следваща, както реално е. Кое е точното не знам😁
Аз от вчера съм с ужасен дискомфорт отдолу.. Като ходя имам чувството, че ще се напикам. Буквално.. И е ужасно неприятно. Все едно всичко ще ми изпадне 🙄

# 583
Аз ги броя като 26+3 е 27-ма (реално тече 27ма, но не е завършена). Но на преглед си казвам както пише, т.е.  26+3 (примерно). Същото е и с месеците. Ако си в 7ми месец той тече в момента, не е завършен.

# 584
Аз също на прегледите казам 26и 3 но реално сега се чудя влезнах ли в 7ми или трябва да стана 27 и 1 за да съм в 7мия

Общи условия

Активация на акаунт