Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 49 820
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Сноууайт, честита ви девойка!

Аз като цяло нямам много неразположения - само като седя дълго време седнала почва да ме наболява високо горе, отзад и под кръста ме боли нещо... ама не знам и аз какво и нощем ставам поне по три-четири пъти, за да ходя до тоалетна. Денем даже не ги броя. Бебетата може и да се раждат със стомахче колкото черешка, ама моят мехур в момента е колкото грахче май. Joy
Но тези "неразположения" ги броя към белите кахъри, на всяка жена пожелавам това да са и драмите и проблемите.
В понеделник си издържах шофьорския изпит и днес ходих да подавам документи за книжка, та скоро ще съм и шофьор.
Покрай новата заповед цяла нощ сънувах вируси, ваксини и сертификати и ми се развали леко новопридобитият дзен. Иначе спя добре (с изключения на трите-четирите-петте ставания Joy)
От "големите" покупки ни остава само столчето за кола. Мисля началото на ноември да сглобим гардеробчето, средата на декември да изпера текстилните части на количката. Трябва да купувам дрешки и дреболии, но все си казвам, че има време. Чакам си прегледа в понеделник и после този на 6.11 в Надежда.

# 556
Здравейте. И аз не мога да спя добре вече доста време. Ставам по 2-3 пъти през нощта до тоалетната и после трудно заспивам. Освен това кръста вече ме боли много и цяла нощ се въртя ту на едната страна, ту на другата. Спя с възглавница за бременни и помага до някъде, но пак си боли.

Някоя от вас ще пие ли чай от малинови листа и от коя седмица се започваше? Аз през първата бременност пиех, но не помня от кога точно... на следващия преглед ще попитам.

Иначе нищо не съм купувала още. Приготвила съм някои неща, които имам от баткото. Поръчахме и един скрин за бебето, но още не е пристигнал. Скоро мисля да започвам с пазаруването, защото не ми се иска да е в последния момент.

# 557
Эдравей, Мамма. Аэ ще пия чай от малинови листа, ако не ми кажат, че бебето трябва да е секцио. В тоэи случай няма смисъл. Та една продавачка от специалиэиран магаэин эа чайове в моето градче, която много раэбира от билки, ми каэа да си вэема в 34 седмица и тогава най-рано да эапочна. Някои акушерки препоръчват да се пие от 36та седмица. Според мен няма особено голямо эначение, важното е да се пие по схема, а не да се эапочне ударно с големи доэи. Активните вещества в чая са фитоестрогени все пак и доста потентни. Т.е. първата седмица е преэ ден по една чаша. След това се прави почивка от 1 седмица. След това всеки ден по една чаша. Пак почивка няколко дни до колкото энам и после се пие всеки ден последните 2 седмици по 1-2 чаши. Говоря по спомен, в нета има схемите, аэ ще питам и моята билкарка. :Д

# 558
Аз мисля да пия чай от малини от началото на 9ти месец. Преди не съм правила почивки, но и не бях особено редовна. При мен е далече още, ще го мисля по-натам.

# 559
Аз съм в 29 седмица, а следващия ми преглед е 31 седмица. Мисля тогава да питам и ще споделя и тук какво са ми казали.

# 560
Как сте с ритничетата на бебоците? Моята бебка си беше доста активна до снощи, но от тази сутрин насам нещо се промени. Не рита, не мърда както преди и започна да ме плаши. Пих кафе, хапнах и сладко, но никакъв ефект. Попринцип, когато я побутна винаги отговаряше, но днес никаква я няма. Съвсем леки измествания усещам, но удар или нещо по осезаемо няма.

# 561
Шери, аз бях по същия начин миналата седмица. Няколко дни съвсем леки движения усещах и също се бях притеснила и така като теб пих повече кафе и пак нищо. След една разходка обаче явно нещо се завъртя и пак започнах да си го усещам както преди.
След тази случка бях и на лекар и всичко си беше нормално.

Сигурно заемат понякога пози, които не им позволяват да шават толкова или пък просто ние не ги усещаме толкова силно.
Важното, че си я усещаш. Може пък и да имат по-поспалив период.

Ако пък много си си ушашкала, отиди на преглед за успокоение.

# 562
Как сте с ритничетата на бебоците? Моята бебка си беше доста активна до снощи, но от тази сутрин насам нещо се промени. Не рита, не мърда както преди и започна да ме плаши. Пих кафе, хапнах и сладко, но никакъв ефект. Попринцип, когато я побутна винаги отговаряше, но днес никаква я няма. Съвсем леки измествания усещам, но удар или нещо по осезаемо няма.

Sherry, и при мен има такива дни, в които бебчо се усеща по-малко, и други, в които сякаш тренира усилено за футболния отбор Joy От колко време е така? А като цяло броите ли/ записвате ли броя на движенията на бебчовците на всеки час? Близък човек ме стресира, че непременно трябва да се прави на всеки час, максимум два, даже и да си записвам. Вие правите ли го ? Понякога поне при нас има периоди, в които сме тихички и не се усеща нищо за толкова време. Попитах АГ и ФМ и според тях всяко бебенце е различно, освен това зависи дали плацентата е предна, задна, ниско разположена и т.н. Успокоиха ме да наблюдавам за движения в обичайните за бебчо периоди в деня, а не на всеки час-два. Вашите АГ/ФМ какво ви препоръчаха?

# 563
  • София
Sherry, и при мен бебчо вчера никакъв го нямаше, много ми стана притеснено. Днес го усещам повече, но не е като преди 2 дни, другата седмица съм на преглед, надявам се всичко да е наред и да е заради друга поза или нещо подобно... не броя нищо, но ще питам и АГ и ФМ. 🍀🍀🍀

# 564

Sherry, и при мен има такива дни, в които бебчо се усеща по-малко, и други, в които сякаш тренира усилено за футболния отбор Joy От колко време е така? А като цяло броите ли/ записвате ли броя на движенията на бебчовците на всеки час? Близък човек ме стресира, че непременно трябва да се прави на всеки час, максимум два, даже и да си записвам. Вие правите ли го ? Понякога поне при нас има периоди, в които сме тихички и не се усеща нищо за толкова време. Попитах АГ и ФМ и според тях всяко бебенце е различно, освен това зависи дали плацентата е предна, задна, ниско разположена и т.н. Успокоиха ме да наблюдавам за движения в обичайните за бебчо периоди в деня, а не на всеки час-два. Вашите АГ/ФМ какво ви препоръчаха?

Аз не броя, понеже те си бяха доста и да искам да ги преброя няма да успея, но днес е различно. Ще почакам до утре и ако продължава така ще отида на лекар.

# 565
Не, не броя и не записвам движения на всеки час, това би ме вкарало в лудницата. Знам и вече графика на госпожицата долу-горе, та се ориентирам. Днес влизам в 27 г.с. и Фея ми напомни да започна да записвам, но смятам да я пренебрегна. Вижда ми се бошлаф работа и още един начин да се стресират стресирани бъдещи майки.
В университета писах една курсова за самооптимизирането и каква част от живота ни е станало следенето на крачки, дишане, сърдечен ритъм, качество на съня и т.н. и не смятам от сега да почвам с детето.

# 566
И на мен днес ми е притеснено,защото не усещам бебка както обикновено.Само няколко пъти за цяла нощ и днес през деня.По принцип вечер като легна и през нощта е много активна.Понеделник съм на консултация ,дано всичко да е наред и просто да е заела друга поза.

# 567
Не, не броя и не записвам движения на всеки час, това би ме вкарало в лудницата. Знам и вече графика на госпожицата долу-горе, та се ориентирам.

И при мен е същото, аз съм от притеснителните, бих се побъркала, ако започна и да броя! Бебетата не са роботи, нито пък са еднакви с другите, така че всичко е строго индивидуално и дневна форма. Но като цяло на този етап вече си имат развит някакъв режим и ако вечерно време (когато моето бебе е наú-активно) замлъкне, и аз бих се притеснила...

Да ви питам нещо друго- на някоя от вас да ú заглъхват ушите? При мен това неразположение е всекидневно от няколко седмици, за минути до часове:frowning1: Ходих на лекар + питах АГто, било нормално от бременността и свързано с носа.... ок, успокоих се, но адски ме дразни и исках да знам единствената ли съм....

# 568
  • Ботевград
Welt, ние сме с един термин и от днес влизаме в 28 седмица ☺️ Имаме пълни навършени 27 + 😁
Аз с движенията съм окей.. Тя не се спира денонощно. Има си свои паузи, но не са особено дълги.
Не мисля, че има нещо притеснително в това, че има дни в които са по-малко активни ☺️
И аз се надявам всеки ден да се обърне, но няма такива намерения явно.. Рита си долу 🙉
Запасих час за последна ФМ в 30+4 (31г.с)..
Антителата са отрицателни. Днес излезе резултата. Сигурно са последните 🙄

# 569
Мама, аз също мислех, че е с краката на долу, но на феталната се видя, че главичката му е долу. Движенията си ги усещах все едно ме рита долу, но това явно е била главичката.
Лекарката на феталната онзи ден ми каза, че още си има място, за да се върти и не може да се каже още, че това му е позата за преди раждане. От тогава такива буйни движения прави, че няма да се изненадам вече да е с дупето на долу.

Общи условия

Активация на акаунт