Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 49 821
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
В 26та седмица и моята бебка беше 760 грама. Според разни таблици това е нормално, но на доста мами бебоците тежат повече и поради това, и аз се бях притеснила, но ако беше проблем док със сигурност щеше да ми каже.

# 541
  • Варна
Здравейте, аз се следя и ще раждам при д-р Цонев пак в Майчин дом. Simple Smile
Отношенията с хората са ми болна тема и извор на много стрес, което не е добре за бебетата. Съвети не мога да давам, и самата аз се нуждая от такива. Знам, че трябва да се поставят здравословни граници, а често те липсват. Трябва да има връзка, но и свобода, въобще лудница е някаква, тази майка малко ми напомня на моята Simple Smile На 21-и съм на преглед и от месец не сме ги гледали мъниците, които вече няма да са толкова малки. Имам болки в корема и първите Бранстън Хикс контракции взеха да се появяват точно като влязох в седмия месец. По-малко подвижна взех да ставам и да ни пази Бог от коронавируса и други болести, че това е страшното май в момента.

# 542
  • Ботевград
Да.. Аз съм хремава от 2 дни 🙄Днес бях на лекар. Олинт за деца взех, инфлуцид, орофар херба за смучене и биозин мама си продължавам по план. Не съм много отпаднала и не е нещо тежко, но не е и приятно заради запушения нос на моменти 😁

# 543
Аз писах по-напред относно теглото в 26 г.с.: девойката ни е почти 930 грама. Просто ще бъде малко по-едро бебе според лекарката, според нея до термин ще стигне поне 3600 грама. Ако лекарят няма притеснения странични, теглото не е фактор за мен.
Надявам се всичко да е наред и да успея да дочакам естествено раждане, ако имам шансове, ще опитам при д-р Цонев в Майчин дом или Иванов(понеже се наемат за естествено след секцио и го осъществяват успешно). Срещах се в началото с Анна Атанасова в Майчин дом, понеже тя е много за естественото раждане и предпочитана също. Не беше много ентусиазирана за идеята ми аз естествено след секцио, но понеже ще са минали 4 години каза, че се съгласява евентуално без индуциране на раждане. Но с уговорката, че в 8 месец вече може да се коментира конкретно. Тя ще ми е вариант, ако другите отсъстват. Като цяло съм доволна от Майчин дом и надявам се да успея да съм пак при тях, да не се налага по спешност да ходя в АГ при евентуално преждевременно раждане. Там ще са лекарите, които ме оперираха: сем. Георгиеви, с чудесни впечатления съм от тях.
Болки в кръста имам, ако се застоя много седнала или в грешна поза легнала, понякога е направо като схващане в едното бедро и трудно вървя, но за щастие са много редки случаите.

# 544
Момичета, при вас има ли разминавания в това колко тежи бебчо в зависимост от лекаря/ехографа? АГ ми каза едно тегло, ФМ - друго. И двете стойности са в норма, но все пак си има разлика Grinning

# 545
Нормално е да има разминавания, все пак мерят отделните части за изчисление и много зависи как е завъртяно бебето в момента. Разлика милиметър, а и зависи лекаря как сложи с мишката маркера, дава грамове отклонения, и то на такова тегло изглеждат доста. На последния ми преглед главата на бебето я измери много ниско долу, направо на свивката на крака. Аз чак се уплаших колко е долу и питах лекаря не е ли ниско. Той тръгна да мери шийката - даже не можа да я хване с коремния, та с вагинален я измери,  но каза че е съвсем добре (не питах колко). Каза-там си е намерило място. Отделно, заради мястото предполагам и трудния достъп с ехографа - главата излезе две седмици напред от всичко друго. На предишните прегледи все беше с по 2-3 дни назад.

# 546
Здравейте, как сте?

Аз минавам да се похваля-днес минах последната ФМ в 29 седмица. Момченцето ни се развива чудесно, всичко му е наред и много се радвам. Според док. размерите му са си абсолютно в нормата (1480кг и около 45см), но на мен ми се стори големичък, поне според табличката, която е шерната по-горе и приложението, което ползвам на тел. (1100кг и 39см).
Явно ще е големец като братовчедите си от страна на баща му. 😊😄 Те се родиха доста големи и майка им се измъчи докато ги роди, дано при мен поне мине бързо и леко. Още от сега го мисля и това, а има още доста време до финала.

# 547
Здравейте и от мен! : ) Нашето бебче се обърна най-сетне, в 30 г.с., и го познаха от раз. Момиченце си чакаме Gift Heart 1,400 кг и си отговаря напълно на седмицата. : ) Сега някак съм още по-въодушевена като знам пола, отивам да пазарувам розовко.

# 548
Здравейте и от мен! : ) Нашето бебче се обърна най-сетне, в 30 г.с., и го познаха от раз. Момиченце си чакаме Gift Heart 1,400 кг и си отговаря напълно на седмицата. : ) Сега някак съм още по-въодушевена като знам пола, отивам да пазарувам розовко.

Ех, че хубаво! Сигурно е много вълнуващо след толкова дълго чакане. А ти това ли искаше/ очакваше?

Да ви питам, вас болят ли ви краката нощем? Моите от около седмица ги усещам тежки и болезнени, но само през нощта...фактът, че се насилвам да спя настрани допълнително утежнява положението- на сутринта вече ме болят не само краката, но и таза, там, където съм лежала цяла нощ Frowning1 ...абе бременни неволи Innocent

# 549
  • Ботевград
Ехх момичета..💜 Големи са вече мъниците 😁
Честито розовко.. Аз съм в потрес от себе си.. Спрямо пазаруването и наистина мисля да се спра вече🙉🙈
Аз днес пак пусках антитела.. Май са последните🙄
Всичко друго е супер.
Надявам се и моята бебаа да се обърне вече и да ми мине хремата по-бързо😒

# 550
Честито Сноу, време и беше на девойката да се покаже!
Аз спя с допълнителна възглавница между краката, така и не си взех такава за бременни, но си ми върши работа и тази. Но пък нищем ставам поне по 2-3 пъти и хич не се наспивам..
Ахахах Мама, ние влязохме в някакъв грандиозен ремонт и даже спим на дивана, само това ме спира с покупките - няма къде да ги дяна в момента 😬 Не че не взехме количка, столче, креватче и скрин де.. но седят по кашони и само ги прескачаме и реших да се спра поне в следващите две седмици. Нямам търпение да сглобим мебелите и да започна с дребните покупки и дрешките, въпреки че съм доста объркана относно размерите им - в частност с кой размер да започна.

# 551
  • Ботевград
Ние прескачаме там където ще е нейната стая.. Всв още има едно легло там и е натрупано на и около него🙈 Имаме едно легло Next 2 me за нощно време при нас, но очакваме и нашите мебели за стаята другия месец и тогава вечее ще падне истинското прескачане🙄Защото леко ще освежим и стените🙉 И всичкия и багаж трябва да го разпределим в другите детски стаи🤣🤣

# 552
  • Пловдив
Ех, че прекрасни новини! Все така да е! Аз още не съм запазила час за последната фетална, все си казвам има време, но от утре почвам 26та седмица и май трябва да звънна за час. На последния преглед лекарят измери бебето около 700гр.в 25г.с. и спомена,че по размер на коремчето върви седмица назад, малко се притесних, но каза уж,че всичко е наред. Мери и шийката най-накрая и там са нормални нещата, което ме радва, че си ми е доста натоварено ежедневието.
Утре трябва да ходя на комисия за болничен, а хич не ми се обикаля точно сега по медицински центрове, но няма начин.
Мама, имаш ли антитела, кога си го карала? Бързо да минават неразположенията при теб.
Човек да не смее да пусне новините, особено и сега с бременни мозъци.

# 553
Благодаря ви, момичета Hug
Н.Диаэ, не, нямах предпочитания, но някак си е друго да може да купиш раэлични от бели/сиви/эелени дрешки, да энаеш как ще декорираш стаята, да можеш да си представиш детето си конкретно, да помечтаеш какво ще правите эаедно, да се концентрираш в иэбора на име от единия пол. Някак си като се энае пола и е още по-конкретно, по-реално преживяването. 😃 От вчера следят и сърдечните тонове по 15 минути, много ми хареса. Blush

Хибискус, според мен с 56. А най-добре е, ако намериш междинни раэмери. Примерно марката борнино има само междинни и эапочват от 50/56. След това са 62/68 май. или има още един преди тях.

Эа болките в краката-нямам. Обаче спането и при мен е мъка. Имам въэглавница эа бременни и определено мнооого ми помага, но и нормална въэглавница между краката вършеше работа в началото. Моята е дебела и не от най-меките, под формата на банан. Въртенето нощем е трудно преживяване и се събуждам винаги с болки. Също така упражнения эа крака като например ритници наэад на постелка и други подобни вече не мога да правя, много ме ,,удря" в срамната кост.

И ние таэи седмица ще освежаваме детската стая, конкретно стените. Всъщност вече пробвахме един децентен цвят, но не ни хареса и сега ще мажеме друг. Joy

# 554
Здравейте,бъдещи мами....реших и аз да се включа,че много отдавна бях спряла да пиша и само четях.Нашия юнак беше с термин за 21.01,обаче се оказва,че върви 2 седмици напред и доктора смята,че ако продължи така ще трябва да минем към секцио и дати между 5-10 януари Simple Smile
Реших и аз да се "пооплача" малко от бременни неволи....Имам голям проблем със спането...Обичам да спя по гръб,ама нали не може,а и не ми е много удобно спя на двете страни,обаче ужасно ме болят бедрата от спането.Въртенето не помага,а и ставам по 3 пъти нощем и не заспивам повече 😁😁 (поне вече не съм на работа и през деня ако видя зора полягвам).
Имам и проблем с левия крак....започна ужасната болка в срамната кост,продължаваща по левото бедро и стигаща до коляното.Доста бавно вървя вече заради тази болка,но доктора каза,че ще е така няма как...явно се разширява по-бързичко и затова боли доста 😔
Относно последната ФМ аз съм в 27 седмица и запазих час по време на 32,чв нямаше свободни часове при доктора,при когото искам да я направя. Бебчето го усещам много,шава през различни часове през деня...много рита и се върти,страшна сила...посред нощ често се случва по 2-3 часа да е купон и да будувам съвсем,но ми е голямо удоволствие 😍
Стаята на бебето върви към своя край относно големите мебели.Боядисахме,пода е готов.Кошарата и скрина вече са сглобени,леглото за мама е там...остана гардероба да пристигне,килим и пердето и с основните неща по стаята сме готови.Започнах лека полека да купувам и дрешки и аксесоари,но има неща,за които не мога да реша какво да избера -само знам,че всичко що е синьо го прескачам,че не обичам да свързвам момченцата само със синия цвят.Залагам на зелено,жълто ,бяло и сиво -даже май синя дрешка не съм купувала въобще 😁😁.Колички въобще не сме гледали,ама трябва да се ориентираме май вече.Столче за кола сме избрали,ама и то не е купено още.Гледам всяка седмица по нещо,че да не спира удоволствието от пазаренето 😍🥰

Общи условия

Активация на акаунт