Коремчето все повече ме издава, че през ЯНУАРИ аз ще ставам мама! - тема 2

• 51 503
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета, пуснаха ли ви вече обременяване с глюкоза. И в коя седмица.?

Привет! Аз правих вече в началото на 15 седмица,защото на кръвните изследвания глюкозата ми беше леко завишена,след това пуснах отново глюкоза и гликиран хемоглобин и накрая обременяване с глюкоза Simple Smile

# 181
Здравейте момичета, пуснаха ли ви вече обременяване с глюкоза. И в коя седмица.?
Оле и това ли трябва🙈
При показатели на кр.захар завишени ? Или просто се пуска ?

# 182
Изписват ли някакви хапчета, или просто диета. Аз ще пускам следващата седмица и нз какъв ще е ресултат. Имам час за ендокринолог и ще отида с готов ресултат. ❤️

# 183
Изписват ли някакви хапчета, или просто диета. Аз ще пускам следващата седмица и нз какъв ще е ресултат. Имам час за ендокринолог и ще отида с готов ресултат. ❤️

Аз същи правих консулт с ендокринолог и тя каза,че при проблем при бременни само инсулина е вариант за лечение,но при мен засега е само строга диета...без бяло брашно,тестени изделия,сладко,газирано и плодове...позволявам си зелени ябълки като ми се дояде плод...засега я регулирам добре.Има дни в, които ми се дояжда нещо от "забранените" храни и съгрешавам,но после компенсирам 😁😊

# 184
Като отборите темата за кръвна захар и глюкоза да питам на гладно и жадно ли се правят изследванията, че на мен следващата сряда ми предстои, но понеже сме на 100 км от града и часа ми е за 9:30 и ако трябва да съм гладна и жадна не знам как ще издържа 😁😁😁

# 185
Като отборите темата за кръвна захар и глюкоза да питам на гладно и жадно ли се правят изследванията, че на мен следващата сряда ми предстои, но понеже сме на 100 км от града и часа ми е за 9:30 и ако трябва да съм гладна и жадна не знам как ще издържа 😁😁😁
8 часа преди това не трябва да си яла нищо. 😕
На мен ще ми дадат да направя обременяването другата седмица, когато ще съм в 20 г.с. А днес четох, че е най-добре това изследване да се направи между 24 и 28 гс мисля...Ще видя отново утре и ако е така, ще го отложа за тогава. Лекарят, при когото бях днес на 4Д ми даде и малък hint за самото изследване да си нося фреш лимон и да го смеся с глюкозата и водата (само лимон може да се добавя, защото не променял гликемичния индекс или нещо подобно), иначе било адски неприятно. Моята глюкоза не е над нормата, но според следящата ме лекарка по ЖК е висока за сутрешна стойност при бременна.

И да ви се похваля - проектомомичето си е истинско момиче! Нашата Аделина! Много сме щастливи! 🥰🥰🥰🥰❤❤❤ Само бъдещият батко остана малко разочарован, че не е момченце.

# 186
Аз съм на 200км.от болницата и мисля предния ден да пусна кръвна захар и обременяване с глюкоза. И да отида с готовия резултат на консултацията. ❤️

# 187
На всички ли се прави това. Миналата бременност не са ми и споменавали, сега също. А аз не съм и чувала от приятелки да си правят.

# 188
На всички ли се прави това. Миналата бременност не са ми и споменавали, сега също. А аз не съм и чувала от приятелки да си правят.
знам ли? По принцип е хубаво, зависи от болницата, лекаря,. ❤️

# 189
В САЩ го правят на всички бременни. Тук е по преценка на следящия лекар (поема се от касата). Миналата бременност не са ми правили.
Ендокринологът ми потвърди, че е най-добре да се направи между 24 и 28 ГС.

# 190
  • Ботевград
Привет, коремчета.. 💗
Аз си починах страхотно 10 дни. При баба на село с децата. За риба  всеки ден ☺️💓
Разходки.. Беба вече е страшно активна ☺️Рита доооста силно и доооста често 🤣
Нощес от 2 до 5 беше явно дискотека, защото аз не спах 🙈Усещам я и когато хълца 😁Понеделник ще ходя на преглед да я видим 😍 И чакам на 7ми Феталната.
По въпроса с обременяването.. Никога не ми е правено.. Глюкозата ми изследват всеки път и е около 4.3..4.1..
Баба има апарат за мерене на кръвна захар, та се възползвах 😁🤣 4.2 излезе.
Явно нямам нужда. Не зная.. Не ми е правено никога..
Аз имам друг въпрос, към тези които си следят кръвното и пулса 🙄
Кръвното е ниско при мен винаги.. 90/60..80/50..Но пулса ми е все 100..96..97..Дали е нормално 🙄

# 191
Здравейте, от началото на самата бременност имам ускорен пулс и се задъхвам при повече ходене.
Четох че при някои жени ускорения пулс продължава през цялата бременност, като причината за това е плода в матката и всички процеси свързани с бременността. От начало се бях притеснила че нещо не е наред, но като се информирах повече се поуспокоих. Нормално е пулса да е повече с до 20 удара в минута.

# 192
Аз съм пас, но мъжът иска да се ваксинира, за да ме пази уж. Ако има ваксина може да влиза в болницата, така ли? Това сигурно ли е?
В момента в България не пускат татковци, нито дули, доколкото знам.

Аз бях на преглед преди няколко дни в друг град и нямаше на кого да оставя сина ми на 6 год. Е не ни допуснаха до преглед. Лекарят ми се скара, че сега трябвало да дезинфекцира, заради сина ми. Много се ядосах, защото не очаквах такова нещо, но имало наредба, че не се допускат придружители и си е прав за него си.

Аз изкарах вируса през ноември 2020 г. Засега не мисля да се ваксинирам. Мъжът ми се ваксинира.

# 193
  • София
Здравейте, мили мами и от мен. Включвам се в темата май късничко....терминът ми е 21.01.2022, пък да видим дали ще излиза нашият юнак тогава. Пожелавам на всички само прекрасни емоции по време на бременността, а за след това - още по-прекрасни 🤗!

# 194
Мамчета, на гинеколог съм на 03.09., но ме интересува на тези от Вас, на които са изписани добавки с магнезии (при мен е Aleract) и/или нож-па по предписание ежедневно - казаха ли Ви някакъв срок, в който ще ги приемате или ще е до края на бременността? Аз вече два месеца почти приемам 2х1 алеракт, плюс 3х1 нож-па. Най-вече ме притеснява нож па да няма някакви странични ефекти с натрупването му.

Общи условия

Активация на акаунт