Отговори
# 675
Пепелче, започнах да го гледам, но като приключа ще си кажа мнението. От онова, което съм гледала ми се стори интересен, а и кастът е добър. По принцип харесвам Толга Саръташ, а за Халюк Билгинер - нямам думи. Така, че много се надявам сериала да се задържи.

# 676

Гледахте ли вече Татко?
Има руски субки.
Дайте мнение, че много добри актьори са насъбрали.
Снощи го загледах докъм 30та минута и реших, че няма да го бъде. А и нямам време и място. 11 сериала гледам. Но понеже ми е любопитно, а и тая вечер ми е свободна(до "Синът ми") продължих с гледането и май ще го бъде. Колкото и да се стисках да не увеличавам сериалите до 12. Grinning

# 677
Гледах Синът ми и хем съм заинтригувана, хем не ми се гледат толкова тъжни истории.
Вие коментирахте главно детето, но аз сякаш повече се разстроих от тази огромна и неописуема мъка на семейството на мъничкия Каан.
А всички актьори са ми любими от един или друг сериал и колебанията ми са големи.
Ще следя вашите коментари ( но, моля ви, пишете) и тогава ще решавам дали да продължа.

# 678
  • София
Пепелче, пред мен също стои тази дилема. Даже днес гледам  "Неверникът", но него ще оставя за утре със  субтитри. За сега вече реших да гледам "Синът ми", а ще има озвучка. Ще споделя мнение разбира се, въпреки, че аз не съм от най-разбиращите  сериалите и бързо, бързо ги приключвам. .

# 679
В дилема съм, съм между "Баща'" и "Синът ми". В момента ужасно ме дразнят действията на родителите на малкия убиец. В никакъв случай не упреквам детето- убиец, ако е то разбира се. Във всеки случай и двамата му родители са ужасни. Обсебени от собствените проблеми и мислейки , че само с  пари могат да отгледат детето си, еми не. Пък тези ,които упрекват другите, че са оставили детето си само да отиде до магазина за хляб, жалко и за тях. Ние не можем да научим децата си на нищо, ако не ги оставяме да поемат отговорност за нещо елементарно. Цял живот ли ще ги дондуркаме?  Имам 2 ма сина, различни като небето и земята. Отгледани и възпитавано еднакво. С големия- никакви проблеми, с малкия- всички възможни. С малкия се налагаше да бъда и психолог и шамари имаше и прибягвах на помощ към баща му- за респект (той го е бил по малко от мен Joy), но имаше ефект. Да ми е жив и здрав, порастна голям и отговорен мъж и оценява всеки подход , който сме приложили към него, без да го оправдаваме в неговите грешки, които можеха да бъдат много по големи и трагични. Той можеше да бъде на мястото на едно от двете деца в сериала. Но понякога не всичко е в ръцете ни, просто съдба- злощастна. Трудно ми е да гледам сериала. Свърши ли? Оф, а сега гледам тийзър и за 'Съдия"! Май ще ги направя 13.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 21:47 от pipilota65

# 680
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз пък видях, че започва нов сериал Мечти и реалност, в който Екин Мерт Даймаз и Юсуф Чим отново ще бъдат заедно. Видя ми се любопитно това. Йозге Гюрел и Айбуке Пусат познах на афиша, но има още две мацки и един младеж, тях не ги разпознах. Обичам ромкоми, ще го проверя, като започне.

Нито Баща, нито Синът ми съм подхващала, ама може и да пробвам Бащата-та. Драмата с децата - не.

Нинче, сигурно и аз като теб не ги разбирам сериалите много-много, щото на пръстите на едната ми ръка се броят изгледаните докрай.

А, Пепелче, ти, щом казваш, че мислим еднакво (в сериално отношение), я кажи Джемал от Игра на съдбата прилича ли ти на пръхтящ кон с разширени ноздри или на Многострадално ревяща Геновева - щото според мен това са му двете главни състояния. Третото, по-слабо застъпеното - на влюбен лудак - само то ми допада и радва. Първите две ме гонят от сериала.

# 681
Бащата ми беше интересен до финала.
Сякаш животът им в новата среда не ме вълнува вече .
Искаше ми се да вървят паралелно събития в двете фамилии пък те взеха, че безмилостно изтребиха едната.
Ще му дам втори шанс, заради актьорския състав.

Светълче, Джемал с нищо не може да ме трогне, то даже и младежкият му ентусиазъм беше повече като амбиция да спечели най-  хубавото момиче в квартала.
Е, понякога си казвам - объркан човек има право на прошка, но не и от мене. 😂
Злопаметна съм си аз, пък и той не може някак да я заслужи.

# 682
Светълчо Flowers Hibiscus и Пепелче Flowers Hibiscus, и мен нещо започна да ме отказва Джемал от сериала "Игра на моята съдба". И аз се оказах  не малко, доста злопаметна за човешката глупост. Наистина си е така - първо се амбицира да има това хубаво момиче, а после я заряза насред пътя с две малки деца. Но сега като вижда, че до нея има стабилен човек и зор да си я върне обратно, но да видим дали ще има смелост да се изправи срещу Хелин и да й каже, че има бивша жена, в която все още е влюбен (това не го вярвам, по скоро да докаже нещо на себе си от инат) и тогава да ми излиза с тези насълзени кравешки очи.
Пепелче, на мен ми хареса първият епизод на "Татко". И тук бащата е "таткото на махалата" - справедлив, принципен, твърдоглав и авторитарен. Съсипал е съдбата на две от децата си, защото Бюшра е нещастно омъжена за лентяй-насилник, а синът му Кадир, доколкото разбрах е следвал в университет. Единствен той се е образовал от всички деца на Емир Саруханлъ, но после заради това, че е намушкал с нож зетя е попаднал в затвора и след 4 години е освободен. В началото представиха историята като  разказ от Анадола, та си помислих, че там където живеят част от нашите герои са нейде в източен Анадол.  Като видях обаче, че  регистрационните табели на колите са с 35, разбрах, че става дума за град в района на Измир. После се оказа, че фамилията на Саруханлъ живеят в  Йодемиш, Западна Турция, град с население малко над  133 000 жители. Винаги съм си мислила, западната част на Турция, че е съвсем различан от източните и югоизточни райони на страната като манталитет на населението. А то какво се оказа? И тук бащата жени дъщеря си още съвсем млада. Когато се появяват проблемите и мъжа й си позволява да я обижда, че е бездетна я нарича "развалено яйце", този толкова справедлив и хрисим човек, както го познават всички в града, натиска Бюшра да остане при съпруга си, защото пак плащат "данък обществено мнение". Единият от братята пък си имаше втора жена. Цялато сюрия живее в една кооперация.  Естествено, богатата част от фамилията Саруханлъ - семейството на другия брат ползват други житейски правила. Те са по-широко скроени, и пак единия син има тайна връзка, за която майка му го посъветва час по-скоро да се освободи от нея. Любовницата обаче е бременна. Да видим какво ще стане по-нататък. Очакванията са сериалът да бъде със сюжет подобен  на  "Листопад". Засега мисля да му дам шанс заради актьорски състав, а и историята  ми се струва интересна.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 19:16 от yakut

# 683
Якутче, 😍 не бях се сетила за  втора жена, а не ми излизаха сметките - една ми беше в повече  на масата 😂

Чудя се богатите дали загинаха наистина, щото толкова актьори, някои познати лица, само за половин серия да се хванат да играят трябеа много да са я закъсали. 😂

Толга Саръташ ми е радост за окото, но ми се искаше Бюшра(актрисата, де) да му е любимата, а друга да е сестрата.
Неговата май не ми е симпатична много, но и не я видях добре.

# 684
1 еп. (с руски суб.) на  "МЕЧТИ И РЕАЛНОСТ"
превод и субтитри DiziDenizi
с участието на: Мелиса, Йозге, Айбуке, Юсуф Чим, Серкай Тютюнджу, Екин Мерт Даймаз и др.
Лек комедиен сериал за мечтите и суровата реалност на 4 млади момичета.
https://vk.com/canyamanfanklub?z=video-109735681_456239678%2Ffb1 … _-109735681_10571

# 685
Пепелче, спомняш ли си, че имаше сцена, в която едно момиче  трябваше да отиде да хвърли боклука.  Актрисата е  Дамласу Икизолу, играла  в  любимия ти сериал "Кардешлерим"Blush. Това е  приятелката на Кадир, сестрата на Онур. А в този сериал се казва Кюбра. Тук е подстригана на каре. И като слезна на долния етаж попита една жена (Зейнеп Тууче Баят, в сериала се казва Шахика) дали има боклук и техния да хвърли, а дядото като я видя с късата рокля й направи забележка да се облече прилично. Все пак щеше да се събира цялото семейство на трапезата за Курбан байрама. Та дадоха Сервет с нея. А майката на момичето е една скромна женица с кърпа (Мюневер), която благодари на свекъра си, че не ги е оставил на улицата, когато мъжът е довел втора жена ( по турска традиция, характерна за Анадола се нарича "кума"). Та така. В дома на Емир Сарухалъ картинката е страхотна, нали? Всички под един покрив. Да ти е познато, случайно от други дизита? Примери бол, но повече във филми със сюжети от турския югоизток. Но като се замисля и в Измир има много придошли кюрди, заза и араби- бежанци от последно време, така че е възможно да се среща това явление на две жени под един покрив.
В статията, която четох за представяне на героите от сериала пише, че Емир е болен от Алцхаймер и впоследствие ще забрави всичко. А разривът между него и брат му - Мехмет Али Саруханлъ е настъпил когато той е поискал да отиде в Истанбул. Скарват се и обидени се разделят и повече не се срещат. Мехмет Али заминава за Истанбул и става един от най- големите бизнесмени на Турция, а брат му Емир си остава в Йодемиш, като както видяхме крие че има брат. Представи си, щом съпругата му, а са женени са от 47 години, не знаеше за съществуването на брат му. Само Кадир беше научил по някакъв  начин за чичо си.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 19:27 от yakut

# 686
Още като каза втора жена и всичко си дойде на място.
Просто Мюневер в страницата на сериала в ИГ е с друга фамилия и много се чудих.
Този обичай с втора жена ми е толкова противен (сигурно и на всички тук) - каква низост да оправдаваш по този начин мъжките си мераци.
Ама то не е единствената традиция, която неведнъж сме обсъждали с възмущение...👿😈👿
Иначе веднага познах девойчето от Кардешлерчетата и с тази прическа ми харесва повече. 😂

# 687
Здравейте Hug
Минавам да споделя, че гледах 1 серия на "Мечти и животи" и ми хареса много.Heart Eyes
Един такъв младежки, светъл, позитивен- просто супер! Hands Clap Може би защото някак ми уравновесява нещата на фона на двата особено драматични, единият епичен исторически, които гледам и Братчетата, който уж е младежки, ама не съвсем, но още го влача. Grinning
"Мечти и животи" е точно младежки, модерен, градски сериал. Даже някак ми напомня на "Сексът и градът".  Не скачайте, знам, че става въпрос за турски сериал. Smiley Но атмосферата, посланията, даже цветовете някак асоциирам с него. Blush
Е, и друго има- "Мечти и животи" успяват да ме върнат и в моите младежки времена. Balloon Споделих го и в групата за Боран и Айбюке. Направо ме върна сериалчето в студентско време, когато една такава тайфа приятелки си мечтаехме, споделяхме, правехме бели Grinning , даже да тъгуваш по любовта беше готино, защото се споделяше с приятелки. Heart Eyes И подкрепата от тях бе назаменима. Нямаше нищо по-хубаво от това да се разнищват любовните истории с приятелките. Grinning
Та, препоръчвам го искрено. Сега ще гледам 2 серия, да видим дали продължава в същия дух. И без това съм просната в къщи, ще се забавлявам с приятни неща. Smiley

# 688
Онче, 😍 оздравявай!

В момента гледам Мечти и животи - 2 еп. и ще си кажа внимателно 😉 мнението, но не го приемай като желание за спор.🌹🌹🌹
Според  мене актрисите никак не се справят със задачата си да бъдат по- разкрепостени млади жени - сковани са ми, сякаш не им идват отвътре тези роли и ми звучат изкуствено.
А пък освен Мелиса Памук, другите не ги намирам нито за секси, нито за привлекателни (особено Озге и най-възрастната) каквото си мисля, че се очаква за подобни образи. 😰
А сериалчето си е миш- маш от разни чужди сериали и чиклити (които много четях по едно време) и това копи- пейст на моменти ме дразни.
С една дума много разчитам на мъжете да оправят положението. 😂

Много е вероятно да съм единствената, на която не й харесва филмът, но пък за запълване на време става.
Ще го наглеждам. 😂

То и Алперенчовото си е живо клише , но на него не мога да откажа.  😜

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 17:31 от pepel_ot_rozi

# 689
Пепелче, благодаря. Hug Едно възпалено сухожилие ме залепи за дивана, ще мине. Grinning
Няма проблем, разбира се ще си кажеш мнението, нали затова сме тук. Hug На мен ми е интересно точно различни мнения да чета.
Току що изгледах 2 серия на "Мечти и животи"- по-слабичка е от първата, да. Но ще продължа да го гледам. Blush Нека е клише, на мен добре ми идва. Smiley
На Алперен сериала в същия стил ли е? След като съм ги започнала, да карам наред Smiley

Общи условия

Активация на акаунт