Седмокласници 2021/2022

• 30 375
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нищо няма да стане, дори да се подпише от много родители. Винаги се е смятало, че училището е инкубатор на зарази, не че не е така. Нашият клас са 29 деца (имаме две двойки близнаци) .
Миналата година поне бяха на училище почти до края на октомври,  сега май няма и толкова да изкарат.
На моят хубавец не му се отразява никак добре ДО-то. Играе всяко междучасие и веднага след часовете, от което почти не мърда от стола . Почна леко да напълняла, това добре, че беше слабичък. Но обездвижването е голямо, а неминуемо ще дойде и изкривяване.
Даже съм го хващала, че си зяпа и тубата през часовете. Това когато съм у дома, не ми се мисли като е сам.
Явно ще трябва да го заплашвам с изтриване на игрите, че ползва лаптопа и за училище .
Да не говорим колко му липсват децата-живия контакт и игрите на двора.
П.С. Който е по-наясно с технологиите,  има ли начин да проверявам колко играе?На Windows сме.

# 256
Същата история. Учителката си говори,а той
в  същото време си играе на компа и твърди че я слуша внимателно.

# 257
При нас по време на ДО часовете са по 20 минути. Докато си кажат "Добър ден" и часът е свършил, а трябва да ги подготвят за матури. 🙄

# 258
  • София
защо са били по 20мин.? При нас бяха 30 мин. с 20 мин. междучасие- това за 6 клас. 7 клас бяха по 40 мин.

# 259
Решение на училището.

# 260
  • София
държавно или частно? Дано го променят за тази учебна година,  че при вас си е жива пародия на обучение.
Извинявам се за определението.

# 261
Коригирам се, по 30 минути са били часовете миналата учебна година (погледнах една стара програма).

# 262
  • София
Като при нас. Междучасието беше 20 мин, за да изравнят началото на часовете с 7 и 8 клас.
Но да, 30 мин. са нищо. Докато се организират и часа минал. А и децата успяват с въпросите си да "погубят" доста от времето за учене.
Само класната им успяваше с твърд тон да ги мобилизира и да учат стегнато. Тя е по математика , но така се препуска по материала, че може и да не разбереш всичко, а за упражняване пък съвсем няма време. Общо взето тази година добре преговорих математиката за 6 клас, защото го карах да пререшаваме задачите. Явно ще трябва добре да си припомня и 7 клас, макар че мисля, че някои задачи може и да ме затруднят.

# 263
Аз съм за ДО. При нас си протичаше всичко както трябва-преподаваше се, учеше се. Пусках го на разходки на открито, за да общува с приятелите си. Но... Много зле беше краят на миналата учебна година- побъркаха децата всеки ден от контролни.

# 264
Аз не съм сигурна коя форма ще е по- добрата за следващата учебна година. Наистина е добре да се гледа броя заболели за дадена област, но не съм сигурна при колко заболели трябва да се минава на ДО. Обаче съм сигурна, че не желая детето ми да се тестува по два или повече пъти седмично за ковид 19. Изследвания се правят на болни хора!

# 265
  • Пловдив
Вяра, ще разводна темата, но идеята с тестовете е точно да се спре разпространението от безсимптомно боледуващите. Различно е дали ще ме хванат болна на 2 или на 6 ден, просто ще съм заразила различен брой хора. Друг е въпросът, че теста трябва да е безплатен, а за за малките да е от т.нар. близалки, които даже ги няма в Бг. Лично на мен ми омръзна да давам пари за тестове. Кой кихнал, кой препушил/ препил, кой климатик прегръщал- няма седмица да не прави тест някой от клиниката. Ама страх лозе пази.

# 266
  • София
Рени, защо само за малките да са близалки. И препушилите, препилите и недоспалите трябва да могат с близалки. Поне мрънкането, че тестовете ни чипират, ще спре. Моя приятелка в Чехия каза, че тези, които работят в офиса си правят някакви тестове два пъти в седмицата. Самите тестове са различни - като близалки или плюят, но не и тези с бъркането в носа. Отчитат резултатите веднага.
Аз нямам нищо против такива тестове да се правят колкото често се налага. И на здрави деца.

# 267
Аз държа моите да си ходят присъствено, но ме е яд, че държавата не прави нищо, за да е възможно това. И ваксини съм им сложила, и на тестове съм съгласна, и маските да носят. Искам обаче да могат спокойно да си ходят на училище и на тренировки.

# 268
  • Пловдив
Валя, аз не съм ги виждала тези близалки, само съм чувала. Та затова писах за малките поне да има, а то няма за мостра даже.
И аз искам да са присъствено, но да се спазват правилата. Само, че с този министър и правила на хартия няма читави.

# 269
Да, има тестове при които се плюе в едно контейнерче, вече се продават по аптеките. Това е добър вариант за тестване на деца.
 Уточниха, че тестването в училище ще е само за деца със симптоми и след изричното съгласие на родителя.

Общи условия

Активация на акаунт