Седмокласници 2021/2022

• 30 305
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • София
При нас днес е минало входното по БЕЛ. Очаквам резултати Wink

Момичета, аз имах силни болки по време на цикъл като малка и нито бузколизин, нито но-шпа, спазмалгон не помагаха. По едно време майка ми научи и започна да ми вари концентриран чай от джоджен и ефекта беше много по-добър отйколкото от хапчетата. Страничният ефект е запек ако детето е предразположено, но като цяло доста успещно се справя с подобни болки.

За маските най-много се ядосвам, че така демотивират и моето дете. Така добре го бях подковала, носеше си FFP2 без проблем (той е със слабо лице и дори не му стяга на ушите). От ден на ден, все повече мрънка, щото никой друг не носел, защо пък той трябвало.

# 661
В нашето училище е пълна анархия с кабинетната система - голямо движение по коридорите с много деца, струпване пред кабинетите при изчакване да се освободи стаята и разминаване със съответния клас. Имам чувството, че зорлем искат да ги разболеят....

# 662
  • София
Оф, и при моите (големите) е ... не ми се коментира. При малката е по-строго и по-добре, но там мъниците слушат 'моля-госпожата'.

Учудващо, за мен поне, намерих от раз в първата книжарница 3 учебни тетрадки и 1 сборник за едното и 4 учебни тетрадки, атлас и контурна карта за другото. Но не знам дали това е всичко. Ще се разбере другата седмица.

# 663
  • Пловдив
Синът ми има астма и много алергии ,от носенето на маска му прилошава Sad Учителите съответно взеха решение той да седи отделен от другите деца на бюрото на учителя .Не се местят в една стая са им всички предмети.През междучасията ,когато общува си я слага.Има решение стига учителите да са разбрани и да е по уважителни причини.
Ето,точно заради такива деца трябва останалите да са с маски. За го пазят.На тях не им коства нищо ,но за него е невъзможно. Само че българина не е дорасъл за този манталитет.

# 664
renydent, ми то при теб много весело и забавно било, еля напоследък, да не би да си играла в някой цирк, като магнит си, как все такива ти се случват, Smile

GorgOnzola, вие от 01.09. почнахте училище нали, ако не се лъжа де, ако е така, то тогава са имали време за преговор, споко, ще има отлични оценки.

vita, при вас май - май си го карат както преди три години, нашите е местят само по втория език.

ves+, още ли не сте приключили с пазаруването, ама кво се учудвам, то докато вършат 7 клас винаги ще има какво още да им се купи.

boksii, туй много лошо, браво на учителите че са влезнали в положението на детето, и са взели адекватни мерки и решение по въпроса.

# 665
Говорих си надълго и нашироко с щерката по телефона. Ходи й се на училище, било интересно, но много шумно и съседът по чин й пречел да слуша. Та ако нямало деца, а била само тя и учителят в класната стая, щяло да бъде перфектно. Момичешките групи-котерии са се активизирали, за 2 дни и вече има неприятна случка с нейна приятелка. Говорихме много за подобни групи, отношенията вътре в тях и отношенията към странични деца. Още миналата година й бях казала да страни от тях, сега вече е разбрала защо съм го говорила, въпреки, че тогава се беше повлякла и тя с групичката и беше нещастна, като й забраних да ходи с тях.
Опитвала се да си води записки по повечето предмети, стига съседът й да не се опитвал непрекъснато да й шушка на ушенце в часовете. Предстоящите входни наближават, решила била да се подготви добре. Дано, щото няма кой да се занимава с нея сега.
Уроците по БЕЛ почват другата седмица, курсът по мат от началото на октомври.
Г-нът по география изобщо не слагал маска, част от децата също.
Рени, олигофренията е масова болест. Много ситно беше да изчета декларацията, но смисълът е ясен. Не че е от сега, но сега лъсва особено много и с последици не само за тях, но и за всички около тях. Преди няколко години имахме една болна от провинцията, дойде си отявлено с грип, а трябваше да се правят високи дози кортикостероиди. Дадохме й маска, не щя да я носи, изпозарази всички болни в стаята, че и началството също. Естествено, не й направихме курса кортикостероиди на фона на грипа и я изписахме на следващия ден. Беше бясна и възмутена от нас. Е, сефте!

# 666
  • Пловдив
Тони, за съжаление е ежедневие, и не е само при мен.
Нашата нова математичка още не се е появила … да видим кога.
И инфо от преди 2-3 часа, в Пловдив има 32 карантинирани деца. 2 са болни.

# 667
В "нашия" клас минаха входните по ТП(на първо място като най важен) и физика, където са с нова за училището и за тях учителка. Дано е добра!, По химия продължават с госпожата по ЧП, тя е страхотна.
За съжаление днес две деца отсъствали, а моята не знае защо. Уж имат вайбър група, а не са разузнали.

# 668
  • София
Сега видях, че в школто са качили разпределението по часове за 6 от предметите. Та става ясно, че по новите предмети - химия и физика няма да имат входно. Но интересно, че и по география няма да имат. Те са с един и същи учител по история и география. По история ще имат, а по география - не. Няма лошо - не държа. Интересно какво ще реши госпожата по биология.

# 669
При нас няма още дата за родителска. За входните се ориентираме по заложените теми в Школо - кой какво и горе-долу кога го е предвидил. Очертават се входни по всичко, вкл. и по химия, физика и биология, макар че в пети клас не правиха по география и история именно защото се водеха нови предмети. Явно си зависи от учителя как ще подходи. Аз не мога на ги приема тия входни - цял годишен материал да ти е в главата по всичко и стрес от ден първи на учебната година.
А по повод ковид ситуацията, маски и пр. - май народът тотално изтрещя. И после ще кажат, че локдаунът е виновен за това. Ами не- той просто извади наяве това, дето дреме във всеки. И явно то не е особено красиво.

# 670
  • София
При нас всички са здрави! Дано така да продължи!
В Школо нямаме такава опция с разпределение на материал по часове. Имаше през първата година,  но явно са решили, че много им идва да описват и тази опция изчезна още на 2-рата година. Беше полезна, знаеш какво са учили .
Дати на контролни в Школо се вписват само по мат. от класната. Никой друг учител не вписва, макар че мисля са задължени да ги публикуват датите на контролни и класни. Поне съм виждала разпределение на сайта на разни училища, с добра организация на администриране.

# 671
  • София
ves+, още ли не сте приключили с пазаруването
Тони, нищо предварително не се казва за учебни тетрадки и сборници. Трета година е така. Всеки учител в първия си час казва какво иска.
Само част от нещата купих. Не са имали часове по всички предмети. Др седмица към сряда-четвътрък пак ще се тича. Стандартните тетрадки, химикали и т.н. не ги броя. Там вече се научиха и купуват сами, ако няма в запасите.

Наборката е имала диктовка по англ. Не се била справила зле... чакам първата оценка за годината.

# 672
И при нас мина род.среща вчера(30мин)Чиста проформа-правилник,здравен картон,снимка за уч.карта и да не се закъснява.По физика,химия и биология ще има входно ниво,по мат и бел също,по останалите предмети е в очакване.По мат. иска само един сборник-Архимед,било достатъчно,по бел едни смесени тестове и това е.Щяла да дава много домашни и преразкази и ще имат повече оценки.Нещо не започва добре,дано греша!Иначе и в тиймс ги добавиха,там ще пращат домашни,нищо,че са ПО,да си следят и там.

# 673
Ми то докато ги набавите и годината ще е свършила, поне при нас ни дават инфо какво ще се иска, дори ни спускат списъка за да се избегнат въпросите, явно нашите са с най - малък обем от страна на помагала, листове и учл тетрадки, надявам тази година щерката да е пак само с две отделни тетрадки за д. р., доколкото успях да раззбера при повечето от вас бая сериозен обем от хартия се събира.

ra2, това с групичките и случките е неприятно, макар и късно поне е разбрала.
Щерката тотално ги отсвири, в училище се заговаря с 2 - 3 девойки но само там, извън него и тях отбягва, а останалите не ги долюбва, появи се това лято поне още една причина поради която не ги харесва, а тя е че част от тях почнали да вейпват, нещо от което щерчето се гнуси, другите пък с изкуствени мигли, облекло неподходящо за училище, и още куп други неща все от този род. Имаше моменти когато си мислех че не е много окей да е малко като вълк единак, но на този етап и фон май така е по - добре, другото което не им харесва на някои е: че само за мъже мислят, има една съученичка, която като види мъж и лигите и текат, ревнува и какво ли още не, това още от началното училище когато се преместиха с братовчедка и при нас, между тях двете (братовчедките ) даже имаше ревност и караници заради мъже, какво да каже човек, нормално е децата да са различни, въпросът е друг, че всяка майка иска детето и да е с подходящите приятели, според възгледите и характера на своето дете.

bobsi81, при вас още по ударно почва седмицата, само като те четях и ми прилоша, лошо няма да учат и пишат повечко, все пак НВО ги чака, дали ще им пишат всеки път оценки по Мат. и БЕЛ на тестовете, според мен е по - добре да си правят тестовете както обичайно, а през другото време да правят пробни без оценки и да наблегнат на пропуските, гаранция има деца с доста голям обем от пропуснати знания, а др. които им трябва надграждане и допълване на това което са изпуснали.
Не върви на добре тази уч. години, дано само оцелеем без странични отклонения от психичното здраве.

# 674
Относно сборниците класната, която   
е по български език и учителката по математика нещо си изкоментираха за примерни тестове на изд. Регалия в смисъл, че каквото е в техните сборници- това се падало на НВО.

Дъщеря ми е математическа паралелка, това са сборниците по математика, които искат

Общи условия

Активация на акаунт