Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 522
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • на20 километра от Бургас
Тита,благодаря.Това мазило ли е или нещо вътрешно вагинално се ползва,ще го потърся.Като напишкване е,но наистина не мирише на това,бистро е като вода,много странно.Скоро бях на гинеколог,сега пак да ходя да се чукортя,хич не ми се ще,но ако продължава и след втората,ще се замъкна .Кой знае колко странични действия още са ни спестили .

# 151
Хули, браво! Така те искам ❤ Понякога просто носим неща в себе си, за които не подозираме и нямат нищо общо помежду си.
Дано да е наред всичко останало и да се възстановиш напълно и бързо.

За инконтиненцията да кажа, на мен ми се случи на втората вливка. Просто толкова бях зле, дори не разбрах изпотяване ли е, напикаване ли.. то бяха вълни, то беше чудо 
Мисля, че се поизпуснах, ама до ден днешен не знам. Просто станах и се измих. Мъжът ми помогна с паршафоте и така.

Иначе, сега като ходя по малка нужда, трябва се напъвам,  защото все ми остава. Примерно уж съм свършила, но като се напъна пак започва 🤣🙈

Имам някакви наченки на инконтиненция, но правя упражненията на кегел като се сетя.

И това ше мине.

Аз снощи някакви кошмари сънувах. Някакви напълно психопатски неща. Чак не ми се обяснява. И пак загубих дъщеря ми. Преди много сънувах,че я губя в тълпата и викам името й,но тя не ме чува. Ви дам я, но не мога да я стигна. Ох, направо, пак ще се разрева....

Кожата на отрязаната гърда е все едно залегнала на криво и направо ми идва да я одера и да я наместя..
Другата гърда пък ме сърби. 🙈🙄

Гледам втори сезон на приятели. В момента, това ме спасява.

# 152
  • Варна
Катеринка, Гинексид овули ползвах. Без рецепта се купуват.
Хули, само така! Не'а се даваме. Стискам палци, изследванията в София да са добри.

# 153
Какъв е тоя кегел Николче,да взема и това да пробвам.То да беше само еднократно изпускане ,хубаво, но и  както си вървя,и ми потича ей тъй от нищото,без да ми се ходи.Николче, явно вътрешно си доста напрегната щом сънуваш кошмари.А това с кожата на гърдата възможно ли е да е срастване.Като направиш реконструкция след време ,живот и здраве,тогава ще ти я оправят.Аз си пия Алора за неспокойните състояния и ми действа добре,не приспива,и се чувствам по-нормално.

# 154
Ами стягат се и се отпускат мускулите на влагалището.

За кожата -като се поопъна и разтегателен става по-добре.
И аз това се притесних да не е срастване, но се усетих че с деи ение и лек масаж става по-добре. Иначе я чувствам като изгорена.

Ох, тоя моя мъж все иска да съм позитивна и весела. Човек не може да се отпусне малко.

# 155
Ха,аз мислех,че кегела е някакъв уред за специални упражнения.И моя все ми вика,да мисля позитивно,да съм спокойна,че то виждаш ли вече нали е изрязано,нямаш нищо,даже няма какво да лекуваш.Ми, обяснявах защо ме лекуват,ама вече спрях.Щом нещо не се вижда,значи го няма....логика Laughing .И на мен така ми се ще,ама реалността е друга.

# 156
Николче, и аз гледах Приятели по време на лечението 😄🤗

# 157
Тая сутрин дойде да ми каже, че съм красива и не съм изрод ❤🙈 в 4 ч. Сутринта

На Приятели винаги се смея от сърце 😅❤

# 158
Момичета, благодаря. Надявам се да е някаква грешка и да не се потвърди от второто мнение и контролния ПЕТ скенер след два месеца.
Солаче, да имах пълен отговор на терапията. Потвърден първо на обикновен скенер, след това и от хистологията на операцията - тъкан и лимфни възли.
И аз да върна лентата назад с около две години. По повод на това, че онколозите много не вярват на образните изследвания, когато дадат нещо гранично и добре правят. При мен първият контролен ПЕТ скенер беше чудесен - много добър отговор на терапията и пълно изчистване на метастазите в черния дроб. След шест месеца правих пак контролен ПЕТ скенер и  нещо светеше в черния дроб, но без КТ находка - бяха го написали, че е съмнително за метастаза. Онколозите в Надежда не се впечатлиха особено и рекоха, че продължаваме напред със същото лечение, няма нужда да усилваме терапията. Аз обаче, нали съм се подплашила вече, почнах да човъркам това сега какво е в черния дроб и защо се е появило, след като се беше изчистил. Исках допълнителни изследвания (не се сетих за второ мнение по ПЕТ скенера) и отидох при гастроентеролог- проф.Ханджиев в Сити, който ми направи контрастна ехография на дроба. Пак излезе нещо гранично - може би метастаза, ама добре третирана и едва виждаща се. Все пак професорът препоръча аблация, но след месец и ако онколозите са съгласни. Докторите в Надежда обаче казаха да не се занимавам с глупости и да продължавам със същото лечение. След три месеца пак направих ПЕТ скенер и черният дроб беше чист. Онова чудо беше изчезнало някъде.
       Та си мисля, Леа, че нещо подобно може да се случи и при теб. Стискам палци!

# 159
Привет момичета,
Благодаря за стиснатите палци. Надявам се, че няма да ми се наложи да премина през всичко това повторно.
Преди малко от Св.Марина във Варна ми потвърдиха, че диска с моя ПЕТ Скенер се отваря при тях и ще ми дадат второ мнение. А това си е сериозна стъпка напред, тъй като другите две болници към които съм се насочила не могат да ми помогнат в момента, заради отсъствието на професорите.
Надявам се другата седмица да се сдобия с резултат.
Поздрави!

# 160
  • Варна
Йе-йе, радвам се, че съм успяла да помогна с проф. Балев - той действа бързо, остава само тревогите да са фалшиви и новините да са добри! Стискам палци! Много стискам! Hands Thumbsup Simple Smile

На мен ми каза, че моите метастазки в костта са със слаба метаболитна активност, но пък прилежащите мускули са възпалени и това всъщност причинява болка. На лъче съм вече четвърти ден, общо 10 "нагревки". Кракът ми не ме боли толкова зверски вече, сега е по-скоро като изтръпнал, но в късните следобеди пак започва да напомня за себе си. Пф, да си разпарчетосан, разяден и разкапващ се на 35 години не си е работа, но съм спокойна, че все пак нещо се случва.

Хули, не знам каква сила, стойкост и воля се крият в пазвата ти, но явно са нещо много, много кораво! Бързо и резултатно преминаване през София, за да можеш после на спокойствие да се радваш на птичките и зеленината на дворчето ти! Flowers Hibiscus

Тита, как си? Много мисля за теб! Как е мъжът ти? Как се справяте всички? Детето как приема положението?

На всички пикли - бързо да минава и тази тъпотия! Ние сме супер дзен - нищо не може да ни изненада. Animal Unicorn

# 161
Варненско Тинтири, по телефона ми казаха, че доц. Чаушев ще го гледа диска. Но предполагам, че ако има съмнение ще се консултира с колегите си. Важното е, че скоро ще се сдобия с второ мнение и ако се потвърди може би няма да чакам 2 месеца, а ще започна лечение по най-бързия начин. Надявам се да имам отговори скоро.
Момичета, такова хубаво лято е. Желая ви да сте свежи и щастливи!

# 162
Аз съм дзен днеска!

Ходих да ми гледат белезите. Всичко ток и жица. Дадоха ми нова цицка баш акана като истинска се усеща и като е в сутиена все едно е истина ска гърда. И нов сутиен с дантели ми дадоха много як с каталог за друго бельо и за бански.
Викам на една дружка, която много обипам ама живее далеч: Ако дойдеш ще ти дам да помачкаш цицката 🤣🤣🤣🤣

И цял ден съм с нея. Дори забравям, че имам операция. Само ми е малко като изгорено.

Такъв пауър придобих, че даже не се напикавам  🤣🤣🤣🤣

Да се похваля два дена не съм яла сладко и прости въглехидрати.

От утре почвам клизмичките.  Ако не знаете тва е многи полезно, дори да нямаш рак.

❤❤❤❤

Гуш на всички 🤗

# 163
Привет и от мен,прекрасни и силни момичета!
Възхищение, силна прегръдка към всички вас и удоволствие да съм тук, предимно като нередовен читател до момента. Бъдете здрави!:heart:
Аз съм с диагнозата от март 2020, на хормонотерапия със Zoladex и Нолвадекс.
Досега качествено си заривам главата за някой отклонения покрай грижите за децата ми и положителния заряд от ММ,но реших да ви попитам...
Дали имате странични ефекти от типа на стрелкащо главоболие в резултат на терапията?
Ориентирам се да направя сцинтиграфия /болки в тазобедрена област/-къде в Пловдив ще ме посъветвате?

# 164
  • София /Абсурдистан
На стрелкащото главоболие му казват мигрена Simple Smile Аз сега съм го закъсала със същото и пия паракофдал, помага до някъде. Но на мен супер много ми се събра, от това е, сигурна съм.
ЧРД на Николчето на патерица, от здраве и късмет да не се отърве!
Бързо възстановяване на Хули!
 То в тази тема всички сме едни късметлийки…
За образните - аз съм доволна от тези в Сити, гледат ги или проф. Костадинова, или проф. Гарчева. И двете са добри.
Аз за гръбнака ходя на друго място- в образен център Спектър, до парк хотел Москва при д-р Гецов, който работи и в Исул. Много съм доволна от него. А достъпът за трудно подвижни хора е лесен. Също така и в Исул има ямр и гледат добри специалисти, достъпа също е лесен. Работят и с касата, и платено.

Общи условия

Активация на акаунт