Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

• 43 526
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Привет и от мен,прекрасни и силни момичета!
Възхищение, силна прегръдка към всички вас и удоволствие да съм тук, предимно като нередовен читател до момента. Бъдете здрави!:heart:
Аз съм с диагнозата от март 2020, на хормонотерапия със Zoladex и Нолвадекс.
Досега качествено си заривам главата за някой отклонения покрай грижите за децата ми и положителния заряд от ММ,но реших да ви попитам...
Дали имате странични ефекти от типа на стрелкащо главоболие в резултат на терапията?
Ориентирам се да направя сцинтиграфия /болки в тазобедрена област/-къде в Пловдив ще ме посъветвате?

Gunda, аз главоболие нямам засега, обаче болки в тазобедрените ставите имам много. Оправят се като се раздвижа. И мен ме притеснява, така че ще следя..
Иначе тук не ме пращат никъде.

Iron lady 🤗 Благидаря ти, да ти се връща тъпкано. 🙏❤

# 166
Леа, с нищо не мога да помогна, но те мисля,да знаеш. Пращам ти положителни мисли и дано е фалшива тревога.🍀

Тита, теб също- прегръдки🍀

# 167
Това с напишкването от паклитаксела и аз го имам. Даже от 3тата вливка преди да е започнат си слагах превръзка и като свърши е махах, че не можех да ида до 00 без да пусна.

# 168
Чукове на съдбата, Благодаря ти.
The iron lady, правих ПЕТ в Сити и разчета е от проф.Костадинова.
Днес ММ ме пита дали само диска съм пратила във Варна за второ мнение. Казаха му че съм пратила и разчета. Дали не допуснах грешка? Каква е вероятността втория специалист да се повлияе от мнението на първия?
Иначе и аз съм дзен.
Правя се, че ми няма нищо.

# 169
  • Варна
Момичета, днес съм след втората серия на сезон 2. Няма изненади, скучен сериал. Във филма на мъжа ми, нещата вървят към хепи енд. Скенера му е абсолютно чист, сега отива пак на комисия и вероятно ще е само на диспансерно наблюдение. Нашите деца са големи, приемат ситуацията с вяра в медицината и в нас. Щастлива съм с тях.

Изпращам към всички голяма прегръдка, с морски полъх. Имайте много хубава неделя!

# 170
  • София
Аз бих пратила само диска.Ако го даваш и за трето мнение,не давай разчета.

Хули,бързо възстановяване!

# 171
Аз бих пратила само диска.Ако го даваш и за трето мнение,не давай разчета.

Хули,бързо възстановяване!

Благодаря Зори. Ще го пратя в Александровска. Мисля и в Дървеница.

# 172
  • на20 километра от Бургас
Момичета,малко не по темичката ни,ноако може  препоръчайте добър детски  ендокринолог  в София ,може и в друг град,но да е специално детски.На племенничката ми,която е на 14 години са казали нещо за Хашимото,та искаме още едно мнение поне.                                                                                                                                                               : И да е по темата,аз съм утре на пета вливка,и втора бяла.Днес само ми набодоха д-то,с някой стероид сигурно,защото много болеше.Обаче още от вчера съм в страхова депресия,чак се задушавам от страх.Тая бялата,много ме плаши,щото уж била по-лека,но май е хич не е Cry .Поне е предпоследната. А ,забравих да кажа,че днес ми пристигна писмо от ТЕЛК с готово решение , 80% за две години.Тия дни ще наобиколя НОИ-то,да видя какви документи да събирам за пенсията.                                                                                                                                  
          Леа,и аз все те мисля Hug .

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 22:33 от катеринка

# 173
Момичета,малко не по темичката ни,ноако може  препоръчайте добър детски  ендокринолог  в София ,може и в друг град,но да е специално детски.На племенничката ми,която е на 14 години са казали нещо за Хашимото,та искаме още едно мнение поне.                                                                                                                                                               : И да е по темата,аз съм утре на пета вливка,и втора бяла.Днес само ми набодоха д-то,с някой стероид сигурно,защото много болеше.Обаче още от вчера съм в страхова депресия,чак се задушавам от страх.Тая бялата,много ме плаши,щото уж била по-лека,но май е хич не е Cry .Поне е предпоследната. А ,забравих да кажа,че днес ми пристигна писмо от ТЕЛК с готово решение , 80% за две години.Тия дни ще наобиколя НОИ-то,да видя какви документи да събирам за пенсията.                                                                                                                                  
          Леа,и аз все те мисля Hug .

Не се тревожи за бялата химия. Не е чак толкова страшна. Стискам палци да я минеш леко.
Hands Pray

# 174
Ходих днес до Терапията (Св.Марина) да си търся резултатите на майка ми.
Когато ги оставих на 27.07 ми казаха, че до 6-ти най-късно ще са готови....
Видиш ли горките имали проблем с реактивите от топлото и поръчвали нови.
От 15 юли били готови, ама от 27-ми не са...
Много подпалих...... не съм викала и вдигала патардии.... въвсем през зъбки им говорих....
Викам аз напълно Ви разбирам и Ви влизам в положението. Ама Вие наясно ли сте, че бавите лечението на онкоболните. Това не е изследване от зъболекаря ни 🤯
Обещаха утре да обяд да го имам. Щели да звъннат.
Викам аз ще чакам, но ако не звънните пак ще дойда.
Баси народа ей......
То ако си мил и усмихнат те хвърлят в 10-та глуха....
Пожелах им лека работа и излязох.
Баси хората.....

# 175
Момичета, операцията на мама е този петък и много съм се притеснила. Не знам защо сега притеснението е повече от предишния път. Може би, защото тогава не се притеснявах от операцията, а каква ще е диагнозата - дали ще е рак или не, защото не знаехме. Тогава не бях на себе си. Сега съм някак по-осъзнато притеснена - знаем какво е, има правена биопсия с режеща игла, минала е 6 курса химиотерапия и тумора се е повлиял, но се притеснявам за упойката, за протичането на самата операция, за всичко. Отделно, мама преболедува от ковид през април и през май имаше доста антитела, но с този делта вариант ужасно се притеснявам да не се зарази в болницата (където всъщност се зарази при боледуването през април). От болницата я пращат на рентген и в момента е там, откачила съм че в момента е сред болни от ковид и се притеснявам да не се зарази И там. Тя иска да се ваксинира, но ще го направи през септември вероятно. Имам супер неприятни натрапчиви мисли, които ме натоварват психически.  Знам, че съседната тема е за близки на хора с тази диагноза, но вас ви чувствам близки, пък и всичко през което преминава мама на вас ви е познато. Извинявам се, ако натоварих и вас..

# 176
🤗 Всичко ще е наред!
Приеми го, че това е предпоследната стъпка от лечението.
После ще има ли още химия?

# 177
🤗 Всичко ще е наред!
Приеми го, че това е предпоследната стъпка от лечението.
После ще има ли още химия?

Мисля, че не, защото е с ниско ки67 под 10%, а тумора беше 1,5 см, сега не се вижда на ехограф, вижда се на сцинтиграфията само. Ще се решава дали ще има лъчетерапия след операцията и продължава с хормонална, но обмисля да премахне и женските полови органи през есента.

# 178
  • Русе
HriEmS, давай едно по едно, че съвсем ще се бъгнеш. Ще мине операцията, спокойно. Щом и отговор от химията има... А новият Ковид - нищо му няма. Без да съм се тествала официално, мисля, че го изкарах предният месец. За две дена. Предният вариант го минах също за два дена, но зимата. Сега имам доволно количество антитела.
А за половите органи имате лекарско мнение за махане?  И две операции една след друга и по средата терапия?
Не е ли малко множко?

# 179
Преди месец-два прави консултация с турска доктора, която беше дошла в България и тя я посъветва да ги маха, но всички останали лекари също я подкрепиха с две ръце в това и решение. Включително професор Куртева и патолозите, които гледаха предишната хистология. Не знам дали защото първия тумор е невроендокринен, но никой доктор не и каза да не го прави или да се замисли. Казвам, че ще е есента, но ще е когато лекарите преценят, че може да го направи и когато сметнат, че тялото е готово да премине през още една операция.

Сега е пуснала кръвни и довечера ще излезе теста за антитела, да видим какво е положението, дали са намалели. Ако са, вероятно ще се ваксинира по-скоро (отново по препоръките на лекарите след операцията).

Общи условия

Активация на акаунт